reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

GizaS Ty w ogóle co piszesz to ja jestem laikiem, posługujesz się słownictwem jak lekarz, a ja w te klocki jestem cieńka, to dla mnie czarna magia... ja jestem po 3 ciążach pozamacicznych, rok po roku udawało mi się... ale nie tak jak powinno :( a teraz? wielka dupa, tyle starań, wyrzeczeń, kasy... los jest złośliwy

Dagnes
myślałam że jestem przygotowana i pod dobra opieka prof, w dobrej klinice jak podchodziłam do ivf:-( ale nic z tych rzeczy nie było tak jak byc powinno, szereg niedociągnięć, a miesiąc po porażce na wizycie kontrolnej, gdy plakałam na wizycie, bo spytałam czy moge coś zrobić aby choć trochę podnieść szansę lekarz mi powiedział że nic:baffled: jestem młoda i kiedyś się uda:no: ale nie patrzy na to ile człowieka kosztuje to wyrzeczeń żeby na tą procedurę zaoszczędzić:eek: a jak poczytałam to są rzeczy które moge pomóc w implanatacji, choć nie gwarantują skuteczności i podniosa koszt ivf to na pewno tym razem spróbuję. Stąd moja wiedza, czytam nasze forum, i strony klinik.Jestem ciut mądrzejsza nić pół roku temu i już nie doprowadze do takich niedosciągnięć ze strony lekarza:sorry:
A Twoje ciaże były naturalne? przepraszam że pytam, ale nie jasne dla mnie jestTwoja stopka? A robiłaś badania immunologiczne, bo przy nawracających poronieniach są one wskazane.

Poczytaj sobie informacje z linku

Wyświetl temat - IMMUNOLOGIA - przyczyna niepowodzeń i poronień |

reklama
Dziewczyny jeszcze tak informacyjne Wam powiem, że przy nawracających poronieniach lekarz powinien Wam zlecić branie clexane lub fraxiparine przez całą ciążę. Jest mnóstwo informacji w internecie gdzie wypowiadają się dziewczyny, które dzięki tym zastrzykom donosiły ciąże i mają zdrowe dzieciaczki. Ja także miałam jedno poronienie w ciąży naturalnej i do końca ciąży wstrzykuję sobie te leki. One rozrzedzają krew i dzięki temu jest lepsze dotlenienie i przepływ krwi u maluszka.

Ostatnia edycja:
Jogo nie powinnaś się tak przejmować i brać do głowy bo tylko szkodzisz maluchom, co również może doprowadzić do poronienia samoistnego....Nie jedna tu mówiła że śikańce nie są wiarygodne mi 10 dpt z krwi wyszła beta 60. 11 i 12 dpt robiłam testy i to takie bardzo czułe co miały wskazywać już od 3 dni po zapłodnieniu, specjalne do diagnostyki in vitro i ***** mi wychodziły tylko się nadenerwowałam a beta rosła.....Więc myślę że się niepotrzebnie stresujesz.

Dziewczynki mam ;):) BETA 395,4 :) aż się poryczałam ze szczęścia;) nie wiem powinnam zrobić jeszcze jedna jutro dla świętego spokoju ??

mayyka GRATULACJE!!!! piękna betka:-) jesli chcesz to powtórz za dwa dni żeby zobaczyc czy ładnie przyrasta, ale napewno jest wszytsko dobrze to bardzo ładny wynik jeszcze raz gratuluje mamusiu:-)
Jogo nie sugeruj się testami bo nie są one dokładne, powtórz betkę, napewno jest wszytsko dobrze, trzymam &&&&&&&&&&&&&

Dzięki dziewczynki, że czekacie na wiści.
Ja ciągle trzymam za wszystkie kciuki.&&&
Na chwilę weszłam w pracy na net, szef :szok: ułamek sekundy.
Nie pojechałam dziś na betę, auto mi się zwaliło....a betę mam 40 km. ode mnie:sorry:
Ale i tak źle czuję, ciągle parcie na stolec jak przed @ albo przy pozamacicznej tak miałam, do tego temperatura chyba spada, czuję chłód i w pochwie i w opóle, choć nie mierz\ę, nie chcę się stresować, do tego śluzik nie ciązowy noi tak, jutro jadę na tą betę, choć czuję, że i tak będzie:baffled:
Pozdrawiam. Trzymam7777.moje kochane.Molla

Hej dziewczynki.
mayyka super wiadomości, brawo mamusiu:-)
Mollunia kochana odgoń te czarne mysli precz. bedzie dobrze, ja wierze za ciebie:tak:.
ja mam przeboje od wielkiej soboty.zaczełam plamic , miałam bóle brzucha, dzis rano znowu se mnie chlupnęło:baffled:. byłam na wizycie i jeden pecherzyk pusty i cos sie z nim dzieje (tak powiedział gin), jest też jakiś "krwiaczek", być może przez ten pecherzy i krwiaka to plamienie. drugi dzidzius jest i widziałam bijace serduszko ale jeszcze nie słyszałam. mam dodatkowo duphaston, mam lezec, modlic sie i za ok 2 tyg na kolejna wizyte.
mimo wszystko modle sie goraco i wierze ze moje maleństwo zostanie z nami:tak: a wszystkie dolegliwosci pojda precz i o kciuki za to bardzo was prosze:tak:.

reklama
Do góry