reklama

Kto po in vitro?

zula - a ile ty go bierzesz i jak dlugo? jesli bierzesz encorton tylko od dnia stymulki do przez 3-4 tygodnie, to nie slyszalam jeszcze zeby komus on zaszkodzil w jakis sensie. nawet konserwatywni lekarze z bialego nie przepisuja go ale mowia ze nie szkodzi (a nie przepisuja bo nie wierza ze zbytnio pomaga)

reklama
juta - o matko, ale Ci skoczyło :szok: Dobrze, że odłożyłaś transfer. Mnie w ciągu 3 m-cy spadło z 2,33 do 0,7.

zula - endokrynolog zwiększył mi dawkę z 50 do 75. Colon biorę tylko jeden raz dziennie przed obiadem (a brałam 2 razy dziennie przed śniadaniem i obiadem), do tego debretin po obiedzie. Mój lekarz powiedział, że euthyrox nie wchłania się tak dobrze jak powinien jak się bierze inne lekarstwa. A colon-c to już jest takie paskudztwo, że strasznie obniża wchłanianie się euthyroxu.

Ja brałam encorton po owulacji, nic mi sie nie działo po nim.

Wczoraj zadzwoniłam do Kliniki w której mam mieć in vitro i popytałam trochę co i jak. Badania jak mam to nic sie nie dzieje. Ale trochę mnie zasmuciło że po kwalifikacji będe na każde USG jeździć do Krakowa - taki kawał drogi. A u mnie z urlopem krucho- bo już mnie od miesiąca wysyłają a ja zwlekam...no chyba że mi doktor zwolnienie lekarskie da, co by było najlepsze:-)
a Wy po invitro miałyście wolne czy pracowałyście??

aga a nie dałoby się dogadać, żebyś robiła część usg u swojego ginekologa? Mi pozwolili, ale jak na razie i tak muszę ciągle do nich jeździć :wściekła/y: Ja będę miała wolne :tak:

Będę gadać z moim ginkiem, zobaczymy czy sie uda - ale do gina dopiero za tydzień idę jak tylko mąż zrobi i odbierze wyniki, a poźniej do Krakowa do rejestracji...oby wogóle się zakwalifikować, mój gin mówi że się kwalifikujemy więc jestem dobrej myśli.:-)
A z wolnym to już sama nie wiem co robić - czy przesunąć urlop, czy najwyżej poprosić o chorobowe. Praca niby nieciężka ale stresująca i to bardzo czasami.Zobaczymy ...

reklama
yplocka ja nic nie wiem na ten temat, niestety nie pomogę :sorry2:

Niedawno miałam mega mocne kłucie w jajniku, czy to możliwe, że to tak szybko działa? W sumie po 4 dniach mam mieć usg, więc coś będzie widać, ale aż mnie zgięło :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry