reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kubeczek doidy

Kate2106

Zaangażowana w BB
hej dziewczyny!
Mój maluch je tylko cyca, nie ssie smoczka, a z butelki jadł moje odciągnięte mleczko z 5 razy jak musiałam wyjść i zostawiłam go z mężem. Zastanawiam się na kubeczkiem doidy, czytałam ze można już od 3 miesiąca.
Czy któraś z Was używała? Jak wrażenia? :D
Trochę się boje o zakrztuszenie, czy zachłyśnięcie :dry:

reklama
A ile maluch ma? Są na Youtube filmiki jak dokarmiać malucha z tego kubka. Ew. można też z kubeczka np. Medeli jeśli dziecko malutkie. Trochę prób i dojdziesz do wprawy ;)

Hmm jakos nie moge sobie tego wyobrazic ze 2.5 miesięczne dziecko bedzie z tego korzystac a do tego balabym sie ze sie zakrztusi.jakas taka dziwna teraz moda. Oni produkuja my kupujemy.

Hmm jakos nie moge sobie tego wyobrazic ze 2.5 miesięczne dziecko bedzie z tego korzystac a do tego balabym sie ze sie zakrztusi.jakas taka dziwna teraz moda. Oni produkuja my kupujemy.
To nie moda. Fakt, 2,5m to predzej kubeczek/kieliszek, ale od 4 spokojnie. Poczytaj o alternatywnych metodach dokarmiania przy kp. Butelka to zawsze ryzyko.

Ja nie chce tego stosować od teraz, sam producent pisze, ze od 3 miesiąca. Tez myślałam żeby później, tylko chciałam poznac Wasze opinie :)

My mieliśmy, używaliśmy, ogólnie spoko, ale bez jakiegoś wielkiego szału. Ale jak dla mnie na pewno nie dla 3 miesięcznego dziecka. To jednak jest kubek, tylko wyprofilowany inaczej. Wydaje mi się, że dziecko powinno co najmniej siedzieć, półsiedzieć, żeby robić eksperymenty z kubkiem. Leżącemu dziecku w życiu bym nie próbowała dać pić z niego.

reklama
hej dziewczyny!
Mój maluch je tylko cyca, nie ssie smoczka, a z butelki jadł moje odciągnięte mleczko z 5 razy jak musiałam wyjść i zostawiłam go z mężem. Zastanawiam się na kubeczkiem doidy, czytałam ze można już od 3 miesiąca.
Czy któraś z Was używała? Jak wrażenia? :D
Trochę się boje o zakrztuszenie, czy zachłyśnięcie :dry:
niepotrzebnie się boisz, wszystko powoli i na spokojnie, przecież, to dorosły będzie "operatorem" kubka. Medela ma też kieliszki do karmienia, ale ile by to trwało. Ja nie kupiłam doidy, bo mój już duży i pije z ciężkiego kubka-szklanki, ze skośnymi ściankami. Czuje ciężar i tak myślę łatwiej. A takiemu maluszkowi jak najbardziej kubek, nie zaburzysz ssania, nawet noworodki piją z kubka.

Do góry