reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

reklama
No ja właśnie gdzieś za 2 - 3 tygodnie chcę zacząć wprowadzać stałe pokarmy. Przez chorobę małej mam coraz mniej pokarmu, zwłaszcza popołudniu, więc zamiast dawać modyfikowane, które i tak dostaje na noc, podam marcheweczkę. Ale jak tak Was czytam, to zastanawiam się nad kleikiem, bądź kaszką na noc już teraz.:sorry:

Kurcze , piszecie że pojedyncze warzywa i do tego po 2 łyżeczki :eek: A ja dałam wczoraj Maciusiowi cały słoiczek zupki jarzynowej ze świeżych warzyw z Bobo Vity - pojemność 125g i nic mu nie było , wiec dziś zjadł drugi słoiczek i też ok. więc skoro nie widać problemów to chyba mogę mu dawać dalej 1 słoiczek dziennie ???
Próbowaliśmy też jeden raz kaszki mleczno- ryżowej z Nestle , ale zupkę chętniej je.

Kurcze , piszecie że pojedyncze warzywa i do tego po 2 łyżeczki :eek: A ja dałam wczoraj Maciusiowi cały słoiczek zupki jarzynowej ze świeżych warzyw z Bobo Vity - pojemność 125g i nic mu nie było , wiec dziś zjadł drugi słoiczek i też ok. więc skoro nie widać problemów to chyba mogę mu dawać dalej 1 słoiczek dziennie ???
Próbowaliśmy też jeden raz kaszki mleczno- ryżowej z Nestle , ale zupkę chętniej je.

:szok::szok::szok::szok::szok::szok: szok. Ale Macius zajada. U nas poł słoiczka to bylby cud!!

Habcia ,a moze dalas za duzo glutenu ...bo jesli dasz kaszke lyzeczka i kleik do zupki to stad bol brzuszka ...???

Albo zrob wiecej dni przerwy ... miedzy kaszka a zupkami ?

Ja Kubie wprowadzalam od 4-5 miesiaca kaszki , owoce , zupki wszystko jak lecialo :-D z umiarem oczywiscie i tak jak zalecala pediatra ....
Za duzo kombinujac mozna osiwiec:eek: i nie ma co sie stresowac :-D:-D:-D
... ja zaczne 5-6 miesiac podawac dodatkowe zarelko i to beda zupki, kaszki owoce itp.
cyba ze Kajka bedzie slabo przybierac to zaczne wczesniej ...czas pokaze ....ja tam mam relaksik i sie nie przejmuje ;-);-);-).
Dodam ze Kubus byl na butli od 3 miesiaca i dlatego zaczelam wczesniej ..a teraz zrobie to pozniej :)

Ostatnia edycja:
habcia ale mój Maciuś nie lubi mleka . Zjada tylko po 120 nie zagęszczone i do tego niechętnie . W piątek ważył 7.200

reklama
Mi tez jakos sie nie spieszy z nowosciami.Przy Jakubie to czekalam na te pierwsza zupke i kaszke a po przejsciach z Marcelem to mam jakas traume i boje sie ze Luiza tez nie bedzie chciala jesc ladnie, tak jak on .Jak pomysle o tych zupkach i wprowadzaniu to mnie telepie:-(

Do góry