reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

no ja też zamierzam wcześniej, coś koło czasu, jak skończy 5 miesięcy (to będzie połowa lipca), pół roku minie jej dopiero w sierpniu, za długo jak dla mnie ;p do tego czasu młoda z głodu padnie przy jej apetycie.

reklama
larka - a jak z wagą Kaliny? Przybrała coś czy nie?! I co na to doktorka?
(pytam, bo może i nas to dotyczy, a wizyta u pediatry dopiero za 3 tyg)

Ja Frankowi szybko wprowadziłam gluten i było wszystko oki, zresztą jedyna kaszka którą on uznawał to było wielozbożowa! Majątek straciliśmy kupując mnu chyba wszystkie możliwe kaszki ryżowe, kukrydziane w najróźniejszych smakach. Wszystkie potem musiałam ja jesć albo co gorsza wyrzucać ;/
Ja nie będę się kierowała schematem, ale moim doświadczeniem i potrzebami Helenki. Wg. mnie nie można tego generalizować, przecież z żywieniem to jak ze spaniem dziecka czy zdobywaniem nowych umiejętności, każde jest inne:-)
Larkaa, Lajfik, moja Helka też jest bardzo długa i chuda:-) Je marnie ale nie zauważyłam żeby głodna była. Cycka ciągnie maks 5 min. potem się uśmiecha i nie chce jeść.

Moja tez zaczela w nocy sie budzic i szalec,glodna jest,chyba na noc zaczne jej niedlugo dawac kleik:tak:
Z tym glutenem to zalezy od dziecka,jedno lepiej znosi ,drugie gorzej;-)Jakubowi jak dalam wczesnie to straszna biegunke dostal,chyba to byl 5-y miesiac,nie pamietam dokladnie ale cos kolo tego;-)

ardzesh moja też nadal nie przybiera, mówiłam lekarce o tym w moim potoku słów i chyba to zbagatelizowała, bo nic mi na ten temat nie mówiła. Ja idę na to szczepieni za 9 dni to wtedy zapytam.

Moj Maksiu wczoraj zjadl 3/4 słoiczka jabuszka, bo zaczynalo go ztwardzać i na wieczór zrobił piękna duza kupke :D A jabuszko bardzo mu smakowalo. dzis na obiadek bedzie mial dynie z ziemniakiem.

Larkaa, Lajfik, moja Helka też jest bardzo długa i chuda:-) Je marnie ale nie zauważyłam żeby głodna była. Cycka ciągnie maks 5 min. potem się uśmiecha i nie chce jeść.
:tak::tak::tak: u mnie tez moja w nocy spi najpierw 6-7 godz a potem 4 :-)
i cycoli 5-7 minut i jest happy na 2-2.5 godz.
Moj Maksiu wczoraj zjadl 3/4 słoiczka jabuszka, bo zaczynalo go ztwardzać i na wieczór zrobił piękna duza kupke :D .
kleiki ryzowe lubia zatwardzac ..mozna dac kukurydziany :tak:

reklama
a mi lekarz alergolog polecił Sinlac - dzisiaj dalam rano 2 łyzeczki na kilka łyzek wody. młodemu bardzo smakowalo (mi też:-)), ale wydaje mi sie ze po kilku godzinach mial po tym kolke. probowalyscie ten Sinlac? jesli tak, napiszcie prosze jak Wasze dzieci na to reagowały.

Do góry