reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kuchnia malucha & Przepisy kulinarne mam

ana i jak nocka po kaszce? pisz bo jestem ciekawa :-) a moze jeszcze śpisz? ;-)

Hihihihiii :-D kochana a wiec tak :
Gabrys zjadl 200 ! ml kaszki o 7 o 8 znow sie darl probowalam wszystkiego noszenia bawienia ale mu ewidentnie chodzilao o zarcie a wiec zjadl jeszcze 100 kaszki zadowolony oblizal sie mlasnal i usnal :-D do 24 wtedy obudzil sie znow na zarcie i od 24 po kolei co 3 godz dziewczyny ja zwariuje !!:no:

reklama
wlasnie jakos tak weszlam na ten watek i az sie zdziwilam ze juz tak duzo maluszkow zjada zupki :szok: bo mylslalam ze jest ich niewiele:sorry: ale super
Maja jak narazie dostala mleko z kleikiem na noc ale nie zauwazylam aby po tym dluzej spala -moze za malo geste???

no i mam pytanie-ile Wasze maluszki wypijaja mleczka w ciagu doby bo Maja jakis niejadek sie zrobila i zjada przez caly dzien gdzies ok 350ml mleka i 100ml rumianku.ona poprostu jak wyczuwa mleko jak leci z butelki to wypycha jezykiem smoczek a jak daje jej zaraz picie to pije i sama nie wiem co o tym myslec :baffled:
u mnie z jedzeniem bylo to samo,wode i jakas herbatke ciagnal a mleko beeee........teraz od jakiegos czasu jest troszke lepiej,jednego dnia zje 450ml a drugiego np.670ml czy nawet ponad 700ml.
Mam zamiar zrobic mu badania czy czasem nie ma bakteri w moczu albo anemi.

Hihihihiii :-D kochana a wiec tak :
Gabrys zjadl 200 ! ml kaszki o 7 o 8 znow sie darl probowalam wszystkiego noszenia bawienia ale mu ewidentnie chodzilao o zarcie a wiec zjadl jeszcze 100 kaszki zadowolony oblizal sie mlasnal i usnal :-D do 24 wtedy obudzil sie znow na zarcie i od 24 po kolei co 3 godz dziewczyny ja zwariuje !!:no:

bidulka jestes...Gabrys zjadl tyle,ze powinoo mu wystarczyc do południa dnia nastepnego! u nas kąpiel o 19 i potem mleko z kleikiem i niezaleznie od tego ile młody zje spi do 4-5 ciągiem, a potem różnie. wszystkie wczesniejsze ewentualne pobudki załatwiam smokiem i głaskaniem po głowie i usypia dalej bez jedzenia. myslalam ze napiszesz,ze po kaszce spal jak zabity od 19 do 10 ;-) zaraz bym poleciala do sklepu po kaszke ;-)

A ja powiem tak , ze im mniej sie czyta w necie tym lepiej ...bo mozna dostac bzika :rofl2::nerd:.. z glutami , zupkami ...sralalami :-D:-D:-D
:-D:-D:-D w czasie ciąży też chciałam tak jak piszą karmić dziecko, gluten, zupki i te inne brednie:-D:-D:-D dziś zmieniłam zdanie i zrobię jak będę uważała co najlepsze dla mojego dziecka. Jeszcze Jurandowi nic nowego nie wprowadziłam. Tzn na noc dostaje kaszkę ryżową pomieszaną z kleikiem kukurydzianym. Według mnie nie śpi wcale dłużej a w nocy budzi się i tak na jedzenie tylko zjada połowę z tego co jadł kiedyś. Wydaje mi się, że jego organizm nauczył się pobudki na jedzonko w nocy i tak na razie będzie. Nie mam zamiaru z tego powodu lamentować, dawać więcej kaszki bo wiem, że to i tak nic nie da:-):-):-). Facet i tak się obudzi między 1 a 3.

W sobote przeprowadzilam z Mackiem rozmowe :-D zeby ladniej spal w nocy, nie wybudzal sie do rana i... maly chyba wziol to do siebie bo drugi dzien z rzedu spi od 20-21 do 7 rano :-D kochany synek!!

No a ja znalazlam przyczyne tego ze mleczko modyfikowane nie rozpuszczalo sie do konca :tak: po prostu kupowalam dwia rozne mleka - Humane Premium i Humane premium Plus... ta druga jest czyms zageszczana zeby dziecko bylo dluzej syte:sorry: ale to nie dziala na malego bo i tak domaga sie jedzenia co 2 godziny w ciagu dnia :tak:

moj Maksiu cos nie chce jesc tych zupek ;/ ile sie musze naspiewac, nagadac, zeby zjadl pol sloiczka 125 ;/ on bierze do buzi i wypluwa wtedy gdy jest rozhustany na lezaczku. Ja wtedy nie mam jak zlapac tych wypltych resztek. spryciarz maly. Jablko tez mu nie smakuje, marchewka beee, zemniaki z dynia beee, nic mu nie smakuje ;/

reklama
Do góry