reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kuchnia Malucha

U nas wczoraj bunt. Jakub zjadł rano troszkę twarożku z owocami a potem już tylko pluł zupką i wieczorną kaszą. Normalnie tak mnie to wkurza, że go chyba zacznę karmić przez kroplówkę.

reklama
Cycowe mamy pomocy:-:)-:)-(
Jak jedzą wasze dzieciaczki???Bo ja już nie wiem ile powinien jeść mo mały..Zaznaczam,że nadal je dużżżo cyca:-(

Bodzinko właśnie brak apetytu na cokolwiek innego był powodem odstawienia Adrianka. Doszło do tego że nie jadł nic poza cycusiem:dry: I ganiał za mną co pół godzinki i wołał cycy Spróbuj go nie karmic w dzień, ja tak zrobiłam teraz z Madzią i je więcej. Tylko nie wiadomo jak będą wyglądac nocki:confused2: Bo Adrian potrafił sie budzic za 30 razy na cyca, natomiast u Madzi tak jak było:tak:

Sikoreczka on jeść je mi wszystko, specjalnie wybredny nie jest ale ilości:szok::szok:Mikroskopijne:-:)-(Pare łyżeczek obiadu, pół prówki, i już było lepiej teraz znowu gorzej..Jak zje cały serek to cud.No i latam za nim co chwilke z jakimś żarełkiem żeby choć odrobine podjadł...

Bodzinka powinnas zdecydowanie ograniczyc mu cycusia:tak: Karollo jest juz na tyle duzy ze powinien jesc juz inne stale posilki.Ostatnio wlasnie tez rozmawialam z lekarzem na temat posilkow Julki. I mala je sniadanko obiadki deserki i kolacje a mleczko na spiaco wieczorkiem i wczesnie rano po pobudce:tak: Nasze dzieci juz nie potrzebuja tyle mleczka a juz bardziej tresciwe jedzonko. Mleczne posilki mozesz zastapic serkami,twarozkami, jogurtami:tak:

czy wy wiecie jak moja Lili wcina mandarynki????sama jestem zdziwiona bo je ich więcej chyba jak ja!!!na początku bałam się że pestka, czy ta błonka, a ona....wpycha całą, glamie i wyciąga rękę po następną cząstkę. to jedyny owoc który Lili lubi:baffled:

Ola nie pogardzi żadnym owocem :tak:, a mandarynki to wkłada też całe kawałki, ale po chwili wyjmuje pozostałości, tzn. wysysa cały sok i zostawia skórki :-D
Kiedyś tylko się "poparzyła" (jeśli tak to można nazwać) okolice ust, jedząc pomarańcze, tym sokiem ze skórki. Zaznaczam że skórki nie jadła ;-)

reklama
Ech, a Oliwka to przy Waszych dzieciach jak smietnik :-DBo ona to i mandarynkę, i latem truskawki, i kiwi, i arbuza, i jabłko, i banana...
Poza tym to czekoladę ostatnio zagryzła chlebem, później zjadła Monte, zapiła herbatką...I to u niej normalne.Ona w ogóle dziwna jest jakaś, pod każdym względem.
Mam ALIENA w domu :szok:

Do góry