reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kulinaria

reklama
cyniczna to mamy wspólną pasję :)

z galaretką nie próbowałam. galaretkę daje do jabłek jak robie inne z kremem i wiórkami prażonymi na patelni
 
Nie no Dziewczyny,niesamowite jesteście po prostu,czytam te przepisy i czytam i jeden lepszy od drugiego,normalnie mimo,że po obiadku jestem to aż ślinotoku dostałam:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Mniamuśna normalnie:-):-):-)
 
dla Pszczółki i innych chętnych ;-)
Filet z indyka pieczony -

tylko tyle soli nie dawajcie!!! zrobiłam mniej więcej wg przepisu, ale w musztardzie potrzymałam dłużej niż ustawa przewiduje i trochę za słone jest... szczególnie dołem - to co się w sosie własnym moczyło.
 
Ostatnia edycja:
PRZEPIS NA BARDZO SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA

SKŁADNIKI:
* opakowanie biszkoptów
* galaretka
* 2 budynie
* owoce (truskawki lub brzoskwinie lub co kto lubi)

PRZYGOTOWANIE:
Najpierw przygotowuję galaretkę, potem budyń (wg przepisu z opakowania), na dno blachy układam biszkopty, na to wylewam budyń, na to ukłądam owoce pokrojone w cząstki,a na wierzch galaretka (lekko ściągnięta). Wstawiam do lodówki do wystygnięcia. Ciasto szybkie w przygotowaniu i tanie:-p
 
Przepis na pancakes:
2 szkl. mąki tortowej
2 jajka
1,5 szkl. mleka
75g rozpuszczonego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 czubate łyżki cukru
szczypta soli

Mąkę przesypać przez sitko. Dodać roztrzepane jajka. Wymieszać i dodać resztę składników. Smażyć na suchej patelni. Ja nie robiłam ich dużych bo one tak fajnie rosną. Tak na połowę patelni lałam ciasto- wychodzi nawet gęste. Są naprawdę pyszne. Szybko się smażą. Nie przywierają do patelni co jest dużym plusem i gwarancją, że się nir rozwalą:-D Życzę smacznego:-) Aaa... podawać je można z czym tylko się chce. Ja jadłam i z dżemem truskawkowym i z bitą śmietaną.
 
Boozqowa to te amerykańskie grube naleśniki??? Jeśli tak łatwo się je smaży to może zrobię - zaskoczę M. ;-)

Jak ostatnio robiliśmy razem naleśniki to nadzienie było ze zgniecionego banana zmieszanego z wiśniowym dżemem - palce lizać! Jeszcze to polane sosem czekoladowym...

Kurcze zrobię mu chyba :tak::tak:
 
reklama
Dokładnie Amelkowa, to są te amerykańskie:-) I naprawdę, biorę na siebie odpowiedzialność z tym, że bardzo szybko się smażą:-) Wychodzą takie pulchne i tak fajnie masełko delikatnie czuć. Rewelacja. Już dziś mamie przez telefon mówiłam, że jak przyjade to bratu usmażę:-) Jeżeli się zdecydujesz na zrobienie ich to proszę, napisz jakie Twoje wrażenie:-) Jestem ciekawa, czy Ciebie też zachwycą:-) Po prostu coś innego takiego:-)
 
Do góry