reklama

Kulinaria

Luczynko, Twoja kremowa szarlotka jest pyyyyyyyyyyszna:-):-), polecam wszytskim ten przepis. No wlasnie dzis mam gosci i bede sie chwalic super wypiekem:tak::tak:. Dzieki za przepis:-):-)

reklama
Luczynko, Twoja kremowa szarlotka jest pyyyyyyyyyyszna:-):-), polecam wszytskim ten przepis. No wlasnie dzis mam gosci i bede sie chwalic super wypiekem:tak::tak:. Dzieki za przepis:-):-)

Ciesze sie, ze smakowalo :-)

Ja teraz mam tydzien, zeby znalezc jakis kolejny ciekawy przepis na przyszlym weekend :tak:Czekam na propozycje :-)

luczynko ja tez zrobilam szarlotke z budyniem wg twojego przepisu- boska!!!!!!!!cudo!!!!i teraz podalam przepis kolezance :))))dziekujemy:)))

Ciesze sie :-) Nie przypuszczalam, ze ta szarlotka zrobi taka furore wsrod Lutówek :-p A przepis mam z gazetki :cool2:

Moge podac jesli chcesz przepius na sero - makowiec:-), ktory pieklam w sobote. Jest pycha i latwy:tak::-)

Wrzucaj przepis, wrzucaj :tak: Nawet jesli nie upieklabym go w ten weekend to napewno na swieta w grudniu, bo wlasnie nie chce mi sie w tym roku robic dwoch ciast-sernika i makowca i zastanawialam sie juz, ktore z tych dwoch wybrac. A teraz bedzie opcja 2 w 1 ;-) Czekam Kochana na przepis!

reklama
Wklejam tutaj ten przepis, bo już kiedyś zamieściłam go na wątku głównym, ale ten jest chyba bardziej odpowiedni:-D

PAWIE OCZKA

Ciasto:
1,5 kostki margaryny lub masła
1,5 szklanki cukru
1,5 łyżki oliwy
15 łyżek wody
3 łyżki kakao
6 jaj
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Margarynę (lub masło), cukier, oliwę, wodę i kakao zagotować i dodać resztę składników (białka muszą być ubite na pianę). Ciasto wyłożyć na blachę.

Masa serowa:
0,5 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
0,5 kostki margaryny lub masła
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
4 żółtka

Zmieszać wszystkie składniki i na wyłożone ciasto nakładać łyżką kupki serowe z masy.

Piec około 30-40 minut w temperaturze 180.

P.S. Ta blacha, którą tu widzicie na zdjęciu jest zrobiona z dwóch porcji:-) (u mnie nie da się inaczej, bo mam takich smakoszy w domu:-p)

Wklejam foteczkę tego przepysznego ciacha:-D

DSC04033.jpg

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry