Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja zrobiłam w środę gołąbki. Wyszedł ogromny gar. Gołabki pychotka, naprawdę polecam, myslę, że nie ma możliwości żeby nie wyszły. Mój mąż pochłonąl już cały gar![]()
A niech tam się cieszy ;-)
), nie za słodkie! No i z jabłuszkami - na zaparcia ;-) Nie potrafię za specjalnie piec i gotować, więc potrzebuję przepisów baaardzo szczegółowych dlatego też napiszę Wam go tak, jak ja chciałabym go przeczytać 

Kochane, oto idealne ciasto dla ciężarówek ;-) Łatwe, szybkie, tanie (jak się zapomni, że jeszcze w piecu siedzi to nie szkoda do śmietnika wywalić), nie za słodkie! No i z jabłuszkami - na zaparcia ;-) Nie potrafię za specjalnie piec i gotować, więc potrzebuję przepisów baaardzo szczegółowych dlatego też napiszę Wam go tak, jak ja chciałabym go przeczytać
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
I. Na blasze od piekarnika (takie standardowo w komplecie co są ;-)) układamy papier do pieczenia i smarujemy go masłem. Następnie gęsto układamy pokrojone w półplasterki jabłuszka.
II Białka ubijamy mikserem na sztywno. Następnie miksując dalej dodajemy po jednej łyżce cukru, potem po jednym żółtku.
Na koniec mieszając już tylko łyżką dodajemy powoli przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
III. Zalewamy wcześniej przygotowane jabłuszka naszym ciastem.
IV. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 30 minut.
V. wyłączamy piekarnik i lekko odchylamy drzwiczki. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto.
VI. Jak wystygnie przerzucamy ciasto (jabłkami do góry) na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwijamy delikatnie roladę
A oto końcowy efekt:
Zobacz załącznik 225320
Kochane, oto idealne ciasto dla ciężarówek ;-) Łatwe, szybkie, tanie (jak się zapomni, że jeszcze w piecu siedzi to nie szkoda do śmietnika wywalić), nie za słodkie! No i z jabłuszkami - na zaparcia ;-) Nie potrafię za specjalnie piec i gotować, więc potrzebuję przepisów baaardzo szczegółowych dlatego też napiszę Wam go tak, jak ja chciałabym go przeczytać
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
I. Na blasze od piekarnika (takie standardowo w komplecie co są ;-)) układamy papier do pieczenia i smarujemy go masłem. Następnie gęsto układamy pokrojone w półplasterki jabłuszka.
II Białka ubijamy mikserem na sztywno. Następnie miksując dalej dodajemy po jednej łyżce cukru, potem po jednym żółtku.
Na koniec mieszając już tylko łyżką dodajemy powoli przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
V. wyłączamy piekarnik i lekko odchylamy drzwiczki. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto.
VI. Jak wystygnie przerzucamy ciasto (jabłkami do góry) na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwijamy delikatnie roladę
A oto końcowy efekt:
Zobacz załącznik 225320
Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
A oto końcowy efekt:
Zobacz załącznik 225320