reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2009

hejka
co do smarowanka brzusia to w pierwszej ciazy uzywalam Mustele i zadnego nie mialam rozstepu a brzuch bardzo mi urosl..... niestety nie smarowalam i pojawily sie ale cud sie stal bo 2,7 roku po porodzie nie mam juz ich nie wiem co sie stalo przeciez same nie znikaja.... w kazdym razie tym razem bede marowala kremem ale ziajki a na brzuch jeszcze zobacze generalnie chodzi o to zeb przygotowac skore na rozciagniecie wzmocnic ..... prawda tez jest taka jak juz ktoras wpomniala ze kremy cudow nie czynia mam przyklad kolezanki cala ciaze smarolala sie fissanem (bardzo dobry podobno) i zryty ma brzusio....

myslalam ze juz mdlosci mi przeszly a tu znowu to samo :-(

siedze u tesciow i sie lenie ale jutro koniec tego dobrego :-(

reklama
Hej.
Ale tu ruch. Nie ogarnęłam wszystkich postów.
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką a potem balsamem nawilżającym i żadnych rozstepów nie mam a teraz to trochę się zaniedbałam ale po waszych wypowiedziach wezmę się za siebie.
Widzę ,że niektóre z was nieżle roztargnione-hi,hi- bedziecie miały co opowaiadać swoim pociechom :-D
O kotach też słyszałam ,że lepiej z dala od nich
Dobrze,że to już koniec dnia. Dzisiaj był niesamowity upał

widziałyscie dzieczyny EUROWIZJE taneczna?? w koncu Polska cos wygrała...i to w jak pieknym stylu... :)

U mnie generalnie zle... :zawstydzona/y: nawet bardzo zle. :no: Przed chwila zauwazyłam u siebie sluz z delikatnym zabarieniem krwi.... wiem co to znaczy...:unsure:
Miałam tak samo,kiedy byłam w 6 tygodniu ciazy. Teraz jest to samo...tyle,ze w 11t :( Wiem co mnie czeka....Wtedy,gdy od razu pojechałam do szpitala juz było za pozno.... Teraz pewnie jest tak samo....
DLACZEGO ? ;( :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Mandarynka ja z Hubertem jak byłam w ciazy wygladałam ładnie zero wyprskow skora jak u bobasa...wlosy super paznokcie nawet sie super czulam...a teraz odwrotnosc... ja slyszalam ze corki zabieraja mamie urode a chlopcy nie....
Ja tez tak słyszałam :-)

Tez słyszałam,że córki zabieraja urodę. Ja w pierwszej ciązy na poczatku jakieś pryszcze ale potem to ponoc wygladałm slicznie i urodziła sie dziewczyna. A druga ciąża to wogóle inaczej przebiega jak pierwsza - może bedzie chłopak ? Hi,hi
To dokładnie tak jak u mnie :-)

To ze dziecko widzi swiatlo to jest prawda,ale chyba troche pozniej.Przez skore i lozysko przenika swiatlo,dlatego jest doradzane kobieta w ciazy zeby ubieraly cienkie bluzki i kolorowe.Dobrze to wplywa na samopoczucie dziecka.
Ja jabylam w ciazy to tak robilam jak tylko byla mozliwosc to wystalialam brzuszek na sloneczko.

To moja Ania nie za dużo zobaczyła będąc w brzuszku, bo od trzeciego trymestru chodziłam cały czas w żałobie po moim tacie, więc czarno, a że był to okres od lutego do początku maja, to w dodatku ciepłe rzeczy.

pisalam kolezanka moja jakis czas temu urodzila drugie dziecko sn a pierwsze przez cc stwierdzila ze roznica ogromna niebo a ziemia oczywiscie na plus dla naturalnego porodu...
Mam dwie koleżanki, które pierwsze dziecko urodziły naturalnie, a drugie przez cc. Obie mówiły, że po cc znacznie gorzej i dłużej dochodziły do siebie.

Z rzeczy typowo ciążowych to zauważyłam, że szczególnie polecana jest firma Mustela (mają kremy na rozstępy i specjalne do biustu) oraz podobno niezły jest krem Fissan (duuuużo tańszy niż seria Mustela).
Ja się jeszcze nie smaruję, ale w pierwszej ciąży smarowałam się codziennie. Wtedy używałam serii dla kobiet w ciąży z Rosmanna - duuuuuużo tańsze niż Mustela, a naprawdę godne polecenia. Do smarowania brzucha używałam oliwki z tej serii.
Nie miałam ani jednego rozstępu (a brzuch miałam baaaardo duży). Dopiero przy porodzie jak lekarz pomógł mi wypchnąć małą to mi popękał :wściekła/y:
Ale szybbko zniknęły i teraz nie mam nic :-)

widziałyscie dzieczyny EUROWIZJE taneczna?? w koncu Polska cos wygrała...i to w jak pieknym stylu... :)

U mnie generalnie zle... :zawstydzona/y: nawet bardzo zle. :no: Przed chwila zauwazyłam u siebie sluz z delikatnym zabarieniem krwi.... wiem co to znaczy...:unsure:
Miałam tak samo,kiedy byłam w 6 tygodniu ciazy. Teraz jest to samo...tyle,ze w 11t :( Wiem co mnie czeka....Wtedy,gdy od razu pojechałam do szpitala juz było za pozno.... Teraz pewnie jest tak samo....
DLACZEGO ? ;( :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Widziałam Eurowizję. SUPER :-)

Co do Ciebie to spokojnie, nie panikuj. Teraz nie musi być tak samo. Plamienia się czasem zdarzają - słyszałam, że w terminie miesiączki może się pojawić plamienie. Może to to?
Trzymaj się kochana. Jestem z Tobą myślami i trzymam kciuki. Mam nadzieję, że jutro napiszesz, że już ok.

dzieki dziewczyny za pocieszanie.
Dzwonilam do mojego gina i powiedział,ze to nie musi oznaczac od razu najgorszego...mam poczekac kilka godzin i jesli ustanie te brudzenie to wszystko jest ok...po prostu czasem tak bywa...szczegolnie w terminie miesiaczki,ktora powinna wlasnie sie pojawic. Jesli mi to nie minie, mam po poludniu zgłosic sie do szpitala...
Poki co (odpukac!!!) chyba nie mam juz tych plamek...
Ale i tak jestem dalej przestraszona :( a raczej przerażona...bo początek wyglądał identycznie jak mniej wiecej rok temu, kidy byłam w 6t :|

Witam się i ja niedzielnie i leniwie.

Saraa, w miarę możliwośći leż i odpoczywaj , wszystko będzie dobrze, nie miej czarnych myśli, często tak jest w czasie nadchodzącej miesiączki że są plamienia, spokojnie.

Ja ten weekend mam fajny, wczoraj wybrałam się do kumpelki i do wieczorka babskie ploteczki były.
Dzisiaj mój M z córką pojechali do Warszawki na targi samochodowe a ja się lenię na maksa, wstaję z łóżka tylko po to żeby coś zjeść, hi hi.

Miłego dzionka kochane.

reklama
To i ja sie przywitam:-) Chociaż mam takiego lenia, że mi się pisać nawet nie chce. Też chodzę z pokoju do pokoju z łóżka do łóżka:tak: Wczoraj byłam na działce i był grill:-D:-D:-D. Och jak dogodziłam brzusiowi.
Dzisiaj mija 1/ 5 ciąży. I tak bym chciała, żeby pozostała część była tak niewielko- problemowa;-)Szalony ślimak minął 6:szok: kępkę. Wszystkich kępek jest 40-wiem bo liczyłam:-)

Sara trzymam kciuki, żeby było ok:tak:

Do góry