reklama

Kwiecień 2009

Walczę dalej z jego czerwoną pupką. Już 2 dni temu myślałam ze będzie już elegancko ale nici :-(Nie mam już pomysłu co tu robić. Pieluszki zmieniam co 2h wietrze za każdym razem i 2 razy w ciągu dnia tak porządnie po ok1h. kremami smaruje. Woda myje, susze. I wiecznie czerwona. :wściekła/y:

a próbowałaś zmiany pieluch na inną firmę?;-) W szpitalu używałam Tanno Hermal - puder w kremie na pupę, jak Kajtuś mial rumień.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :-)

Walczę dalej z jego czerwoną pupką. Już 2 dni temu myślałam ze będzie już elegancko ale nici :-(Nie mam już pomysłu co tu robić. Pieluszki zmieniam co 2h wietrze za każdym razem i 2 razy w ciągu dnia tak porządnie po ok1h. kremami smaruje. Woda myje, susze. I wiecznie czerwona. :wściekła/y:
Na rumień u mnie sprawdziły się maści: Linomag,Alantan plus.Ale najskuteczniejszą okazała się mąka ziemniaczana:tak:,umyłam mydełkiem a w lekkim krochmalu wypłukałam dupcię,suszarką wysuszyłam i posypałam ją mąką ziemniaczaną.Rewelacja,na drugi dzień nie było śladu.Ale zmieniłam też pampersy.

urodzila sie 4350g...w dniu wyjscia ze szpitala 3860g (4 maja)
5 czerwca 4850g
czyli od porodu niby 500g ale cholernie spadla jej waga
od wyjscia ze szpitala przytyla 990 g no ja uwazam ze ok...
czyli wychodzi ze tyg 198g (chyba dobrze obliczylam)

Madzia nie ma co się martwić.Moja Emi ur się z wagą 2820g,w dniu wypisu 2780g.W 5 tyg.ż. ważyła 3870g,czyli przybrała 1090g,a w 8 tyg. ważyła 4650g:-).Widzisz bardzo podobnie do twojej,a moja Emilka mieści się w normie,więc jest ok.Grunt by nie płakało i dobrze się rozwijało,a czy musi być atletą:szok:?:-D:-D:-D

Kamile85 dotmar3 Ja jestem za granica i większość kosmetyków których wy używacie jest dla mnie nie dostępna. Wypróbowałam już 4 maści na odparzenia dostępne tu w aptekach i każda pomogła na pewien czas.:eek: Firmę pieluszek tez zieleniałam. :baffled: Mąka ziemniaczana jest nie do zdobycia tu :no:, ale dziś mąż kupił talk na pupkę. Zobaczymy może to poskutkuje nareszcie.
Madzia według mej wiedzy dziecko powinno przybierać ok 100-200g na tydzień. A wiec wszystko jest w porządku.
Klucha dlaczego nie powinno się stosować tej maki ? To metoda stara jak świat i jestem zdziwiona :confused2:

no ja cos slyszalam ze ta maka zbija sie w kulki i to powoduje odparzenia.
ale wiecie jak to jest jedni mowia tak inni inaczej ja slyszalam aby potowki przemywac rumiankiem a tu gp powiedzial bron boze
marys a gdzie jestes jesli sie mozna spytac??
ja uzywam pieluch firmy TESCO i je baaardzo chwale

Ja jestem we Francji.
Maści używałam takich Bepanthen niebieski, Mustela, Oxyplastin, Mitosyl
A maki ziemniaczanej oni nie używają. Może gdzieś jest zakamuflowana ale ja jej nie odnalazłam jak do tej pory.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry