reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

w przedziale 12-14 tydzien, ale ja bym Ci radziła w 20-23 tydzien wtedy super widac maluszka i plec mozna juz na 100% potwierdzic

reklama
Witam dziewczynki!!!

Kurcze juz ja nie mogę się doczekać, kiedy będzie widać płeć. Chociaż przyznam się Wam, że narazie oglądając ciuszki bardziej interesują mnie dziewczęce i nastawiam się na dziewczynkę.

Ale wiadoma prawda od wieków , że nie ważne jaka płeć, aby było zdrowe.
I tak to będzie największa miłość naszego życia!!!!!:rofl2:

Życzę miłego dzionka :-)

Witajcie:)
Ja też już bym chciała poznać płeć i też w zasadzie jest mi obojętne jaka (byle zdrowe było), chociaż z małym wskazaniem na dziewczynkę ;-)Jak byłam na USG w 13 tc to lekarz powiedział że właśnie chyba dziewczynka ale jeszcze się nie nastawiam na 100 % bo to za wcześnie.
Z tego co wiem przezierność karkowa powinna być zbadana najpóźniej do 13t i 6 dnia ciąży.
A na USG 3D zamierzam wybrać się właśnie po 20 tc, bo podobno wtedy najlepiej widać maluszka :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki. Miłego weekendu :-)

No fakt, to może tak:
Cześć Dziewczyny

Dziś zamiast photo wklejam Wam historie na ukojenie wszelkich napięć:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić ... Więc któregoś dnia zapytało Boga :
* Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tak żyć skoro jestem takie małe i bezbronne ???"
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą.
* Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym ???
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość
i będziesz szczęśliwy.
* A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie ???
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył cię mówić.
* A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże ???
- Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić.
* Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni ???
- Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
* Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Ciebie, Boże więcej widział ...
- Twój anioł będzie wciąż mówił Tobie o Mnie i nauczy cię jak do Mnie wrócić. Chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie ...
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało :
* Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ...
- Imię Twojego anioła nie ma znaczenia ... Będziesz do niego wołał : "Mamusiu ...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ostatnia edycja:
hmmm więc nie ma juz sensu tak spieszyć się z tym USG skoro już za pózno na sprawdzenie przezierności:-(
Szkoda, chciałam wykonać to badanie dla spokojności.... Kazda z was je miała??

Nie wiem teraz co zrobić,,,,:nerd:

Ja dziś byłam na badaniach. wszystko z moim maluszkiem jest w porządku. Jest calutki zdrowiutki ma 2 nóżki i 2 raczki serduszko mózg i żołądek. Ma wszystko :-) Widziałam jego 5 paluszków i strupki które maja po 10mm :-)
Jestem zachwycona i uradowana. uśmiech dziś mi z buzi nie znika. Przezierność kręgosłupa też była robiona i lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze, lecz nie wiem dokładnie co i ile tam powinno wskazywać. Mój maluszek się rozwija prawidłowo na swoje już prawie 13tc :-)
Mój mąż oczywiście był ze mną i jest tak samo uradowany jak ja:-) Mówił ze było to dla niego wielkie przeżycie zobaczyć naszego dzidziusia.
Już nie jest fasolką bo widać cale jego ciałko i jest to już malutki człowieczek :-)

Ja dziś byłam na badaniach. wszystko z moim maluszkiem jest w porządku. Jest calutki zdrowiutki ma 2 nóżki i 2 raczki serduszko mózg i żołądek. Ma wszystko :-) Widziałam jego 5 paluszków i strupki które maja po 10mm :-)
Jestem zachwycona i uradowana. uśmiech dziś mi z buzi nie znika. Przezierność kręgosłupa też była robiona i lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze, lecz nie wiem dokładnie co i ile tam powinno wskazywać. Mój maluszek się rozwija prawidłowo na swoje już prawie 13tc :-)
Mój mąż oczywiście był ze mną i jest tak samo uradowany jak ja:-) Mówił ze było to dla niego wielkie przeżycie zobaczyć naszego dzidziusia.
Już nie jest fasolką bo widać cale jego ciałko i jest to już malutki człowieczek :-)

Gratuluję tak pogodnych wieści!!!
Trzymaj się cieplutko:-)

no mi w 13 tygodniu gin nie potwierdziła płci ale idę pod koniec miesiąca stwierdziła, że widac będzie na pewno :)hihi odliczam więc dni...hihi

reklama
Do góry