reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

Cześć dziewczyny chciałam się przywitać :) jestem w 15 tyg. ciąży (druga ciąża) z tym że co wizytę wychodzi mi inny tydzień ostatni raz byłam 21.10 na wizycie i wyszło że to jest tydzień 14(z mierzenia maluszka) a tydzień wcześniej czyli 14.10(też byłam na wizycie ) wyszło że jest tydzień 12 :) więc dokłądnie nie wiem co mam myśleć ale licze od taty 14.10 czyli wychodzi ze to 15 tydzień i termin mam na 24 kwietnia :) Namieszałam pewnie troszke :) Niestety nie mieszkam w Polsce i tutaj nie mam wizyt co 4 tyg. :( (nie liczac tych dwóch tydzień po tygodniu bo sprawdzaliśmy przyzierność kręgosłupa - za błąd w pisowni przepraszam) no i kolejną wizytę mam dopiero 29.11 i przez to mam obawy czy wszystko jest ok z moim maleństwem co innego jak co 3/4 tyg. można posłuchać serduszka a co innego jak trzeba tyle czekać :( grr...
Pozdrawiam was dziewczyny i ugłaskajcie swoje brzuszki ode mnie i córci tej starszej :)

Witam wsród kwietnióweczek!!

Licz sobie od pierwszego dnia OM tak jest najlepiej dodaj do tego 7 dni i wyjdzie ci termin porodu, a jak to Twoja druga ciąża to powinnaś wiedzieć najlepiej jak to sobie liczyć;-)

pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny chciałam się przywitać :) jestem w 15 tyg. ciąży (druga ciąża) z tym że co wizytę wychodzi mi inny tydzień ostatni raz byłam 21.10 na wizycie i wyszło że to jest tydzień 14(z mierzenia maluszka) a tydzień wcześniej czyli 14.10(też byłam na wizycie ) wyszło że jest tydzień 12 :) więc dokłądnie nie wiem co mam myśleć ale licze od taty 14.10 czyli wychodzi ze to 15 tydzień i termin mam na 24 kwietnia :) Namieszałam pewnie troszke :) Niestety nie mieszkam w Polsce i tutaj nie mam wizyt co 4 tyg. :( (nie liczac tych dwóch tydzień po tygodniu bo sprawdzaliśmy przyzierność kręgosłupa - za błąd w pisowni przepraszam) no i kolejną wizytę mam dopiero 29.11 i przez to mam obawy czy wszystko jest ok z moim maleństwem co innego jak co 3/4 tyg. można posłuchać serduszka a co innego jak trzeba tyle czekać :( grr...
Pozdrawiam was dziewczyny i ugłaskajcie swoje brzuszki ode mnie i córci tej starszej :)
Nie sugeruj się tym co wychodzi na USG. Wiek maluszka z odczytu USG uzależniony jest od jego wzrostu. Po prostu kiedyś lekarze ustalili ze dziecko o tylu i tylu cm powinno być w tym wieku. Nie ma się czym martwić. Dla wielu z nas na USG wskazuje niższy bądź wyższy wiek dziecka niż jest w rzeczywistości. A większość z nas kieruje się wyliczeniem od pierwszego dnia ostatniej miesiączki OM.
Ja tez nie jestem w Polsce. I następne USG jakie według ich planu powinno być zrobione to dopiero miedzy 22-23tc. czyli 10 tygodni po wcześniejszym.

Nie mogę zbytnio się sugerować ostatnia miesiączką ponieważ nie zgadza się ona z wiekiem dziecka wychodzi na to że miałam miesiączkę będąc już w ciązy :) po za tym po ostatniej miesiączce robiłam test który wyszedł negatywny :) dopiero we wrześniu wyszedł pozytywny i okazało sie ze jest to 6 tyg. ciąża co w ogóle nie zgadza sie obliczeniami z negatywnym testem :) i dniem miesiączki więc zostaje mi liczyć co USG wskazuje :( w ogóle tą ciążę mam namieszaną wcześniejszą ciążę test wykazał w drugim tyg. i wszystko się zgadzało a ta upragniona druga namieszana jest :) ale ważne że jest heheeh

hej,
ja sobie dokladnie liczylam od daty porodu tygodnie i miesiace.
przyjmujac ze miesiac to zawsze rowne 30 dni i wyszlo mi,
ze 5 miesiac zacznie sie w polowie 18 tygodnia

a ja juz zglupialam z tym liczeniem, jedni mowia ze 4ty miesiac ma 4 tyg. inni ze 5 tyg i dopiero od 18tc sie zaczyna 5ty miesiac.
Wiec z dniem zaczecia 18tc bede mowic ze jestem w 5 miesiacu ciazy i KONIEC :D heheheh

rokpepka witaj wsród nas :)

ja tez sie gubie wtych liczeniach wychodzi że 4 miesiąc a do 5 brakuje mi niby tydzien, ale mówie że 5 bo znajomi i tak nie zapamietają hihi

a ja spędziłam miły wieczorek wsród kobitek :)

wow to ja już od 9 dni jestem w 5 miesiącu!!!!
A mam pytanko bo moja Ginekolog tak liczy tyg ,że sama jestem zła. Według kompa i mnie jest 18+2 dni a według niej.... mieszanka i sama sie nie łapię. Ja myślę , że to 19 tydzień ale nie wiem czy dobrze myślę ( ostatni okres 29.06). A ginekologa mam niezłego bo załatwił mi baradnia w Łodzi no ale zawsze tak się spieszy,że aż strach. Teraz sobie mnie odpuściła bo Łódź ma zrobić swoje a jej szkoda czasu. Nie wiem ale mnie to wkurza. Ona pracuje w szpitalu w którym rodzę więc głupio mi ją zmienić.

Cześć kwietnówki! podczytuję was już od jakiegoś czasu, i w końcu postanowiłam do was dołączyć.

Aga19790109 chyba będziemy rodzić w tym samym dniu (ten sam termin ost. @), ja mam na 6.04.2009 a ty? pewnie ten sam dzień, dziś byłam u mojego gin, jestem w 18 tygodniu + 2 dni, a poza tym dowiedzielismy się, że będzie na 100% facet :-)

reklama
Do góry