reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

Margaret - gratuluję!:-D Uprasowanie takiej ilościu ciuszków, no no jestem pełna podziwu, ja nawet nie mam jeszcze ubranek popranych, a co dopiero prasowanie... po kolejnym weekendzie chyba się wezmę, najgorsze ze przez kolejne 3 weekendy mam szkołę i naukę...

ewelyn - trzymam kciuki, abyś się szybko pogodziła z m!

A co do zwolnienia to na dziecko rzeczywiście jest 80%

reklama
ja tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć co słychać i zmykam zaraz do wyrka bo fatalnie się czuję.
Byłam dzisiaj u lekarza i zwykły ból gardła przerodził się w zapalenie gardła i krtani:( no i oczywiście dostałam antybiotyk, tonę innych leków i mam leżeć:-( Muszę jakoś wydobrzeć do środy bo mam wtedy wizytę u gin.
Najszczęśliwszy jest mój mąż - nawet nie mogę na niego pokrzyczeć bo głos straciłam.

pozdrowienia dla wszystkich kwietniówek!

widzę że wszystkie kwietnióweczki zajęte, pewnie uaktywnią się i rozpiszą wieczorem albo jutro z rana

ja już zmykam się wykąpać i leżeć w łóżeczku, może na jakiś film się załapię

mój m. pomalował na pierwszy raz ściany w pokoju, jestem zachwycona, wrzucę zdjęcie jak ustawimy meble :-)

Margaret - ale się napracowalaś, podziwiam

p.s. ostatnio debatowałyśmy o chustach do noszenia dzieci - dzisiaj w panoramie o 18.30 było o tym, że ze środków ue robią warsztaty dla rodziców właśnie z noszenia dzieci w takich chustach, jakby któraś z was interesowało to możecie obejrzeć tę panoramę w necie na stronie tvp... taki warsztat dofinansowany przez ue byłby super bo nie powinni pobierać opłat za udział i może nawet unia chustę zasponsoruje :-) tylko najciężej pewnie odszukać u siebie coś takiego, najlepiej zacząć od internetu, podejrzewam że dofinansowanie jest z Europejskiego Funduszu Społecznego, jakby ktoś potrzebował pomocy w szukaniu to chętnie pomogę, w pracy zajmuję się funduszami UE -)

w koncu w domku:-)
juz mam dosc tej pracy ale niestety kaska potrzebna bo jak przestane pracowac to bedzie jedna wyplata mniej:tak: no ale bedzie macierzynskie.
ewelyn jak tam chlop dalej ma muchy w nosie??
margaret niezle sie narobilas
co do macierzynskiego to ide 22 marca i mam 26 tyg czyli wracam do pracy 19 wrzesnia ale tylko na part time czyli piatki soboty wieczor wiec muj powinien sobie poradzic, nie ma innego wyboru glupi nie jest wiec musi sobie poradzic.

widze, ze dzisiaj cos tu pustawo.. nio, ale przynajmniej nie mialam duzo do nadrabiania;-)
nio, a ja siedze teraz sama w domu, bo mezus na nocke poszedl i juz mi sie wlaczyly nerwy przed jutrzejsza wizyta:zawstydzona/y: a jeszcze w dodatku wybralismy sie z mezusiem na wieczorny spacer z psami i tyle co wyszlam z klatki i sie poslizgnelam i wywalilam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: teraz sie martwie czy z juniorem wszystko wporzadku:zawstydzona/y: niby wywalilam sie na kolano i reke, nio ale troche sie martwie:zawstydzona/y: mam nadzieje, ze puknie grzecznie do mamusi bo chyba tu zwariuje..
jesli chodzi o dzisiejszy dzien to minal mi dosc szybko, ale jak zwykle niedziela mi szybko mija.. wkoncu zrobilismy moje upragnione szaszlyki i pojadlam jak niewiem co:tak: nio a najwazniejsze, ze moja zachcianka wkoncu zrealizowana:tak:
Margaret80 widze, ze ty tez niezle sie za prasowanie wzielas;-) doskonale wiem jakie to ciezkie zajecie, bo ja uprasowalam mniej wiecej tyle samo, a ile jeszcze przede mna to niechce myslec:dry: dzisiaj mialam caly dzien prasowac, ale jakos mi zeszlo na czym innym:zawstydzona/y: ale teraz pewnie jeszcze sie za zelazko chwyce, bo i tak spac mi sie nie chce:dry:

oj malutka to te szasszlyki juz cierpisz kilka dni. no ale w koncu pojedzone:tak:
muj stary znow siedzi w drewienku wiec ja siedze na bb.no bo co niby mam robic tak to przynajmniej z wami pogadam:-)
za 30 min moje bajki sie zaczynaja wiec walne sie do wyrka z soczkiem i pilotem
ja dzieki bogu nie mam az tyle prasowania bo malo ciuszkow kupione bo dupsko pokazalo, ale jak sie urodzi to pewnie nadrobimy:-D:-D:-D albo :-D ni:-De bo na ogol dostajesz ciuszki w prezencie.
malutka taki mam nadzieje niegrozny upadek to byl, skoro dobrze sie czujesz to junior pewnie tez ale daj znac po wizycie co i jak

Co prawda zdążyłam się dzisiaj tylko przywitać a teraz mówię dobranoc... dzionek spędzony z mężem więc jest super :D
co prawda zamiast leniuchować padło nam coś chyba na mózg i sprzątaliśmy i to w dodatku takie szpargały, że dawno tyle nie wywędrowało rzeczy do śmieci...
Mam naszykowane pierdoły do wydania (wszystko co nadaje się na "nagrody" dla dzieci a co dostało nam się np. z płatkami śniadaniowymi), kosz na makulaturę zrobił się pełny od starych ulotek i poradników które po przetrawieniu zaowocowały już zakupami i są niepotrzebne.

No i by dużo opowiadać tylko szkoda czasu - parę półek się zwolniło tylko mąż ma parę kilogramów do wyniesienia :D Skąd tyle się tego bierze to ja nie mam zielonego pojęcia bo staramy się nie znosić zbędnych rzeczy do domu.
Przede mną jeszcze wydanie ciuchów na PCK i sprzedaż paru książek ale kiedy mi się będzie chciało za to zabrać?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
teraz niestety uciekam już do łóżeczka ponieważ mój B. musi wyjść nie później niż o 6:45 bo podwozi kolegę do pracy, ach nie lubię tak jak mam czasu na styk od rana...

dobranoc dwupaki - szkoda, że nam się do 1000 nie udało dobić ale leniwa niedziela nam się wkradła na forum :D

Hej dziewczynki!!

Ja tylko tak na DOBRANOC :happy:

Ja dziś cały dzień odpoczywałam z mężusiem, na spacerku długim byłam i potem wieczór filmowy sobie urzadziliśmy, co prawda bez popcornu, ale sorbet truskawkowy z polewą czekoladową był, więc myślę , że nieźle :rofl2:

Teraz idę lulu i do juterka!! Miłego poniedziałku :-D

Ps, Jutro Was nadrobię z ranka, bo teraz oczka mi się zamykają :sorry2:

reklama
nio a ja dalej spac nie moge:dry: poprasowalam cala mase ubranek, troche mnie kregoslup juz zaczal bolec i oczy, wiec pora zostawic zelazko na dzisiaj:baffled: teraz to juz nie mam koncepcji co bede robic:zawstydzona/y: chyba puszcze sobie jakis filmik, moze to mnie uspi.. jutro musze w dodatku wczesnie wstac i na badania jechac, zeby zdarzyc je odebrac przez wizyta u gina..
dobrej nocy zycze, choc pewnie wszystkie juz smacznie spicie;-)

Do góry