reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

a my wróciliśmy z zakupów, dzisiaj na obiad kupiłam pierogi i kapustę zasmażaną, o dziwo cukier w normie po takim jedzeniu :-)
po obiedzie obowiazkowa drzemka bo M. mecz oglądał

ale u nas ciągle sypie śnieg, żal mi moich wróbli na balkonie, przylatują na jedzenie takie zmarznięte i smutne, ale chociaż u nas mają ziarenek pod dostatkiem

moje kochanie dzisiaj stwierdziło że możemy siedzieć w domu bo zapasów jedzeniowych narobiliśmy na kilka dni, jak na podwieczorek zachłannie jadłam melona bo to jedyna pora kiedy mogę jeść owoce to on mi kiełbasę podsuwał pod nos a teraz pije kawę i czekoladę wcina na moich oczach:wściekła/y:

co do zaległego urlopu - rozmawiałam kiedyś z prawnikiem u nas w pracy i uslyszałam coś takiego: że to pracodawca ma obowiązek udzielić nam tego zaleglego urlopu w tym terminie, który podamy ale nie może zmusić nas i narzucić nam tego zaległego urlopu. ja co roku miałam po 10-12 dni zaległego urlopu, co roku podawalam terminy w którym go wykorzystam i potem tego nie robilam, i nikt mnie nie zmuszał... teraz mam 16 dni za 2008 r., jedynie trzeba uważać bo zaległy urlop gromadzi się 'tylko' przez 3 lata, ten starszy niestety przepada

reklama
Manja,kapusta kiszona zbija cukier.Pamiętam w szpitalu,jak dziewczyny z cukrzycą coś "zgrzeszył" to zagryzały kapusta kiszona,albo grejfrutem.:tak:

Nareszcie was doczytałam... U mnie trochę kiepsko ze zdrowiem i nie mogę tyle czasu siedzieć:-:)-(... Biorę cordafen i doktorka mnie uprzedziła że mogę mieć bardzo niskie ciśnienie(i bez tego mam takie) jak będzie bardzo żle to lek odstawić brać nospę i leżeć... Wczoraj miałam bardzo nieprzyjemne przejścia... zasłabłam i dobrze że mój K był w domku bo by było cienko:-:)-(.Lek odstawiony natychmiast po telefonicznej konsultacji,ale efekt jest taki że jak na zamówienie pojawiły się mocne skurcze przepowiadające.Ale nie dam się:tak::tak: syn 22marca ma urodziny więc wcześniej się nie rozsypię.. i koniec:tak:.Tym bardziej że junior zażyczył sobie kolczyk w uchu:-):-) i w sobotę idziemy do kosmetyczki. Cieszę się że z wizytami jest ok i oby wszystkie pozostałe były równie owocne i przebiegały bez komplikacji...

Dziewczęta padam na ryjek ale jestesm z siebie dumna, bo poprasowałam prawie wszystko. Zostały mi tylko drobiazgi - czapeczki i kilka cieplejszych bluz. Ufff
Teraz tylko musze poukładać wszystko w komodzie.
Załączam efekt mojej pracy ;)

Załączniki

• 12012008873.jpg
    12012008873.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 53
Kurcze strasznie się martwię takim szybkim powrotem do pracy no i właśnie myślę co by tu wykombinować i chociaż te dodatkowe dni żeby z niunia jak najdłużej może jakieś od pediatry no bo przecież malutka karmiona powinna być chociaż te pól roku ( Bardzo bym chciała), :-:)-(a macierzyński tylko 20 tygodni:-:)-:)-(
Spróbuj zagadać z pediatrą bo można wziąć ileś(chyba60) dni zwolnienia100% na opiekę nad dzieckiem... Niektórzy lekarze idą na to:tak:

Okolice Tarnowskich Gor;-)

hmm wiesz do mnie też masz 1,5h drogi;-)

ja mam dzisiaj fatalny dzień z m sie nieoddzywam od wczoraj tylko jakies pomrukiwanie:baffled: rano sie nic nie oddzywał potem pojechał na basen z kumplami zjedł obiad i znowu go nie ma:baffled: nawet nie wiem o co mu chodzi, nie lubie takich chorych sytuacji!! także cay dzień sama jestem i leżałąm w łóżku nic mi sie nie chciało a taka łada pogoda dzisiaj była...

jeżeli chodzi o powrót do pracy to ja musze wrócić od 1 września do pracy albo już nawet w sierpniu bo umowe mam do konca sierpnia i nie wiem czy mi przedłużą:confused: z dzieckiem niby bedzie moja teściowa ale bede to ograniczać do minimum, może maja ciocia też zostanie zobaczymy jak to bedzie....

szcześliwa super ze dobre wieści przynosisz

hey kobitki:-)

ewelyn_m trzymam kciuki żeby twojemu M.przeszedł foch i to szybko...ach ci mężczyzni...

Margaret brawo! pieknie wszystko naszykowane!:-)

reklama
Witajcie!

troszkę poczytałam, le tak nie za dokładnie bo troszkę naskrobałyście.... a ja mialam od piatku gości no i niestety czasu zabrakło...a teraz po kąpieli odpoczywam i mam ochotę na pizze:) ja mam umowę tylko do porodu wiec po macierzynskim na zasilku pewnie posiedze w miedzyczasie szukajac powolutku pracy...wiec mam nadzieję, że do 8 miesięcy posiedzę z niunią:)) dzisiaj miałam schiza bo się nie chciałą ruszać a zawsze ruchliwa ale teraz troszkę pobrykała więc ok :))

pozdrawiam wszystkie kwietniowki i ide Was doczytywac:)

Do góry