natasza77
Zaangażowana w BB
meriderka ja Folic i Prenatal DHA (kwasy omega 3) i do tej pory raz na kilka dni wielowitaminowo-mineralną Maternę bo moje odżywianie przy mdlościach i dziwnych smakach byo dalekie od ideału.Teraz gdy dziecko większe będe brać prawie codziennie Maternę i kwasy Omega i obiecuje solennie sobie,że będę już jeść lepiej tzn nie tylko nie jeść niezdrowych ale dostarczać to co trzeba tj. 5x dziennie porcja warzywa lub owoc (zaczelam znowu gotować zupy bo tak mi łatwiej zjesc wiecej warzyw), ciemne pieczywo, ciemne makarony ,ryż, chude mięso, wędliny, nabiał w sporej ilości.
Agu Han może ta cena jest za USG genetyczne i test Pappa bo jego się ocenia w odniesieniu do wieku i wyników własnie USG genetycznego?
Marma, może ja sie na niego skuszę jednak wcześniej niż na USG w sumie i tak chodzę do lekarza nieszpitalnego ;-)
Agu Han może ta cena jest za USG genetyczne i test Pappa bo jego się ocenia w odniesieniu do wieku i wyników własnie USG genetycznego?
Marma, może ja sie na niego skuszę jednak wcześniej niż na USG w sumie i tak chodzę do lekarza nieszpitalnego ;-)
Teraz na pewno pójdzie ze mną, no chyba że będzie miał jakieś "ważniejsze "sprawy.
Ale nastaw się z góry na takie sobie wyniki, ja robiłam papp-ę w pierwszej ciąży mając 34 lata i ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa było 1:800. To niby nie tragicznie ale młodsze dziewczyny miały np 1:5000...I stresowałam się zupełnie niepotrzebnie. Teraz też będę mieć papp-ę ale z góry nastawiam się że wyjdzie jeszcze gorzej...
Kiepsko wyszło z tym badaniem, u siebie w gabinecie pewnie ma lepszy sprzęt. No ale oby tylko pomierzył najważniejsze...