reklama

Kwiecień 2011

Moje urosły. Przeraża mnie to, że mogą jeszcze urosnąć. Zawsze nosiłam rozmiar A/B. Potem zaczęły mi się problemy z prolaktyną i miałam mleko w piersiach, więc automatycznie urosły do pełnego B. No i skutkiem leczenia prolaktyny jest właśnie obecna ciąża :-) Dzisiaj kupując biustonosz okazało się, że noszę rozmiar E :szok:

to maz sie cieszy :-):-)

reklama
Hej dziewczyny,
dawno mnie nie bylo ;)
Co u nas?
Ja jestem chora od 2 dni :-( boje sie czy to czasem nie zapalenie oskrzeli (mam je prawie co roku) bo strasznie mnie pluca bola :-(
pozatym juz myslalam ze mi wymioty przeszly (mdlosci rano mam zawsze ale lekkie) to wlasnie od momentu jak jestem chora wymiotuje co chwile :-( juz mam dosc:wściekła/y:

pozatym zauwazylam ze brzuszek mi sie napiol i chyba cos tam powoli bedzie wychodzic :-) jutro pierwsza wizyta u poloznej i wreszcie bede oficjalnie ciazarna :-D

Joll – bardzo współczuję mdłości, chociaż to dobry znak wiadomo, że dzidzia jest w środku J, ja miałam jedynie przez jakieś 3 dni a potem kompletnie nic. Jem, co chce, nic mnie nie odrzuca. Czasami tęsknie za tymi mdłościami.

No właśnie tak to jest...jak są to bieda, jak nie ma to też źle. Mnie piersi przestały zupełnie boleć i nie są już tak napięte, jednak jak bolały to czułam się bezpieczniej. Mam nadzieję, że jeszcze podrosną i będę mogła cieszyć się karmieniem maleństwa....

Widzę, że Jesteś z Pruszkowa. Rok temu, gdy byłam w ciąży mieszkaliśmy w Grodzisku Maz. i trafiłam do szpitala właśnie w Pruszkowie. Szczerze przyznam, że było to dla mnie traumatyczne przeżycie.
Za pierwszym razem, gdy trafiłam tam z poronieniem zagrażającym (w rzeczywistości było to poronienie zatrzymane) krwawiąca i mocno zaniepokojona tym stanem, przerażona właściwie, (to był 12tc z hakiem), zbadał mnie jakiś obcokrajowiec zza Buga, po błaganiach i proszeniach raczył wykonać usg wewnętrzne(!) i stwierdził, że wszystko w porządku, nawet powiedział, że dziecko zrobiło fikołka.

Następnego dnia do szpitala przywiozła mnie karetka, kolejna "przyjemna" pani doktor na wstępie skrytykowała, że karetka jechała na sygnale i nawet mnie nie badając stwierdziła, że mnie nie przyjmie. Po dwóch godzinach dojechał Qlf, zrobił awanturę i zostałam wreszcie zbadana. Usg wykazało, że ciąża przestała się rozwijać w 9tc...od trzech tygodni nosiłam martwe dziecko...

Jedynie doktor Bawołek okazał zainteresowanie i troskę, nawet zaczął nas pocieszać, a w jego głosie było słychać współczucie.

Dwie godziny później miałam zabieg łyżeczkowania. Po wszystkim położono mnie obok zaawansowanej ciężarówki...na szczęście spędziłam tam jeszcze tylko godzinę i zostałam wypisana.

Nie wiem, gdzie Zamierzasz rodzić, ale nie tylko ja miałam tam podobne doświadczenia...

Ostatnia edycja:
joll biedna Ty to przezylas...:-( a co to za koles wogole co twierdzil ze dzidzia fika koziolki:confused2:powinien byc usuniety ze stanowiska :wściekła/y: wrrrr

Cześć Mamuśki
Dać wam tylko klawiaturę do ręki a już 3 strony dzisiaj powstało, ledwo nadążam czytać J

Gosik – trzymam kciuki za wizytę, na pewno będzie ok., daj znać co i jak tylko wrócisz. Koniecznie idź do endo z tarczycą nie ma żartów, trzeba wszystko zbadać ja też badam regularnie poziomy bo się wahają

Aligatorku – gratuluję córci, macie już wybrane imię.

A tak na marginesie to dopiero musi być szok, całą ciąże mówią że będzie dziewczynka, różowy pokoik, ubranka itp. A tu zaskoczenie po porodzie to dopiero musi być szok. Wyobrażacie sobie pierwszą myśl, ale miała być dziewczynka czy to aby na pewno moje – a za chwilę co tam pewnie że moje. Hi hi

A propo snów to coś w tym jest Aligatorkowi śnił się kucyk pony, a mnie kiedyś o 2 w nocy obudziło jakieś „coś” nie wiem co i kazało iść zrobić test ciążowy, dobrze że go w domu miałam i słuchajcie jakie moje zdziwienie było jak o drugiej w nocy pojawiły się dwie kreseczki.

Krakowianka – wróciłaś z wyprawy, szczerze mówiąc to mnie zaskoczyłaś co to za lekarz, że nie wie iż każdą poprawkę musi przystemplować, ale podobno ruch dobrze robi.

Krakowianka, Nati – trzymam kciuki za wasze usg, będzie super.

Dziewczyny głowa nas boli od ciśnienia, zmienia się i dlatego częste bóle głowy, jest lekarstwo polecane przez ginekologa lekka kawka lub dwa łyki coli. Sama to testuję bo głowa mnie z częstotliwością 2 dni boli.

Cumber - jak tam zakupy udane

Lenka- trzymaj się, zobacz że prawie każda z nas ma coś nie tak, taki nasz los. Widocznie musisz siedzieć w domu, dbaj o siebie a wierzę że będzie wszystko bardzo dobrze, jest jeszcze bardzo wcześnie i wszystko może się zmienić. Ja mam znowu łożysko bardzo nisko położone też podobno niedobrze ale bardziej ten nosek mi głowę zaprząta i dwoma sprawami nie chcę się przejmować.
Zatem głowa do góry.

Cumber – piersi swędzą bo rosną, są specjalne kremy tak jak pisały dziewczyny. Jeżeli chodzi o brzuszek to polecam dwa preparaty: Oliwkę w żelu dla ciężarnych PENATEN lub krem FISANE. Tylko się cieszyć że rosną, moje nie chcą a potem pewnie wystrzelą J Ale do E to już przesada, a może ktoś ci źle doradził, pamiętaj że one jeszcze urosną
Kiedy data ślubu, bo jakoś nie odnalazłam

Aneczka, Dziewczyny - jeżeli chodzi o staniki, to polecam artykuł w M jak Mama są tam fajnie opisane wszystkie mity o ciężarnych stanikach, że właśnie nie musi rosnąć z piersiami itp. Naprawdę polecam

Sunshine – witamy w naszym gronie J

Meriderka – oszalał jaka farba jakie malowanie, dźwiganie, tym masz dbać o Was a nie ze śmierdzącą farbą biegać. Stuknij męża niech się nie wygłupia. Wiecie że na początku nawet nie wolno używać środków do sprzątania w sprayach i rozpylaczach bo bardzo szkodzą, przedostają się przez układ oddechowy a ty mi o farbie. Weź go nakrzycz J

Anawoj – ale mi smaka na te gołąbki narobiłaś

Koot – ale ten lekarz głupoty gada, do lekarza możesz chodzić tak często jak ci się to podoba i nic mu do tego ile ty u niego będziesz. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to zadzwoń do NFZ i zapytaj, ale jestem tego pewna on chce kasę wyciągnąć. Jak nie jesteś do niego przywiązana to go zmień. Ja mam taką, do której chodzę prywatnie chociaż jestem pracownikiem służby zdrowia, to jak się tylko o tym dowiedziała to od razu mnie do szpitala na wizyty zapraszała żebym tylko nie płaciła.

Marma - poczekaj jeszcze chwilę na pewno miną, lada dzień.

Anusia876 – może też internistę jutro odwiedzisz tak żeby Cię osłuchał, dla pewności żeby się nie martwić.

O matko ale się rozpisałam dość już tego, zmykam jeść bo nic innego nie robię jak tylko jem i śpię, jem i śpię i tak cały czas. Całą lodówkę już opustoszyłam.

Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki
https://www.babyboom.pl/forum/members/sunshine_baby-74749.html

Anusia876 – może też internistę jutro odwiedzisz tak żeby Cię osłuchał, dla pewności żeby się nie martwić.

Wiesz to wcale nie jest zly pomysl. Tylko ze co on mi powie. Jestes w ciazy jedyne co mozesz brac to paracetamol :crazy: tak zawsze u nich jest... Wyslalam meza po rutinoskorbin i cos na gardlo....
czuje ze umieram :-(

...tak ASIUŃKO...człowiek dopiero mądry po szkodzie, przecież musiał widzieć, że nic nie jest w porządku, w 12tc dzicko jest duuuużo większe niż w 9, a poza tym to nawet w 9 powinno bić serduszko, więc nie mógł się pomylić

zastanawiam się, co by się stało gdybym leżała tak jeszcze parę dni, bo na badaniu histopatologicznym wyszedł jakiś horror...martwica, ropa itd

Asiunia ale potwierdzi lub wykluczy zap. płuc lub oskrzeli. Czasem branie lekarstwa jest mniej szkodliwe dla dziecka niż groźna infekcja bakteryjna lub wirusowa, a być może to tylko ostre przeziębienie i wystarczy herbatka z malinami, łóźko, woda morska do nosa, rumianek na gardło i ewentualnie paracetamol na gorączkę. Nie bierz samodzielnie rutinoscorbinu i wit C w tak wczesnej ciąży wit C jest szkodliwa podobnie jak A.

Cucumber, :-) Mnie piersi nie swędzą bo i nic nie rosną. Ale Ty się smaruj ostro, bo swędzenie może świadczyć o rozciąganiu skóry a od tego tylko krok do rozstępów.
Ja już mam rozstępy, pojedyncze ale są. Właśnie po tych problemach z prolaktyną, gdzie co miesiąc dwa tygodnie przed okresem pojawiało się mleko i miałam obrzmiałe piersi.

to maz sie cieszy :-):-)
Oj cieszy się ;) Tylko narazie musi mu wystarczyć samo patrzenie się, bo są tak drażliwe, że się dotknąć nie dam.

Hej dziewczyny,
dawno mnie nie bylo ;)
Co u nas?
Ja jestem chora od 2 dni :-( boje sie czy to czasem nie zapalenie oskrzeli (mam je prawie co roku) bo strasznie mnie pluca bola :-(
pozatym juz myslalam ze mi wymioty przeszly (mdlosci rano mam zawsze ale lekkie) to wlasnie od momentu jak jestem chora wymiotuje co chwile :-( juz mam dosc:wściekła/y:

pozatym zauwazylam ze brzuszek mi sie napiol i chyba cos tam powoli bedzie wychodzic :-) jutro pierwsza wizyta u poloznej i wreszcie bede oficjalnie ciazarna :-D
Współczuję...zdrowiej szybciutko :*

Cześć Mamuśki

Cumber - jak tam zakupy udane
Cumber – piersi swędzą bo rosną, są specjalne kremy tak jak pisały dziewczyny. Jeżeli chodzi o brzuszek to polecam dwa preparaty: Oliwkę w żelu dla ciężarnych PENATEN lub krem FISANE. Tylko się cieszyć że rosną, moje nie chcą a potem pewnie wystrzelą J Ale do E to już przesada, a może ktoś ci źle doradził, pamiętaj że one jeszcze urosną
Zakupy udane, już prawie wszystko mam, co trzeba. No oprócz podwiązki niebieskiej ;)
A co do stanika to rzeczywiście zmieściłam się dopiero w miseczkę E. Z tym, że pewnie dużo zależy od firmy i od obwodu pod biustem, bo obwód mam 70, więc automatycznie miseczka mniejsza. Ale wreszcie jest mi w nim wygodnie i nic nie gniecie. Ale i tak wygrywa sportowy biustonosz :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry