reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
olka:tak:, przytulam, nie wiem co napisać, bo znów wszystko będzie dobrze, też może czasem doprowadzić do szewskiej paski, tak czy inaczej trzymam kciuki, by wszystko było dobrze :tak:

jeżeli chodzi o zwolnienie, teraz pomagam mężowi, więc siedzę w domu, w pierwszej ciąży poszłam bardzo wcześnie na zwolnienie, bo już w 3 m-c ciąży (z przyczyn psychocznych bardziej, nie dałam rady, moje hormony buzowały tak bardzo, że każdemu bym umarzała i rozkładała na raty zadłużenia, pracowałam w windykacji sądowo- komorniczej :tak:)

jeżeli chodzi o kalendarz chiński, to powiem tak jeżeli chodzi o ten to teraz wychodzi mi chłopak, a jak sprawdziłam pierwszą ciążę, prawidłowo, bo dziewczynka...a drugi kalendarz ten wychodzi, że pierwszego powinnam była mieć chłopca a teraz byłaby dziewczynka, więc i tak wielka niewiadoma :-D

Z metody krwi wychodzą mi dziewczynki :tak: tak więc,wszystko i tak zależy od plemiorków naszych facecików :-D.. gdyby któraś zainteresowała się tą metodą (tak dla zabawy):

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawiają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 31 lat ma krew "trzyletnią" (7+7+7+7+3=31), a np. osoba w wieku 28 lat ma krew w wieku siedmiu lat (7+7+7+7=28) i analogicznie dokonuje się wyliczenia.

Robi się analizę wieku krwi rodziców w momencie poczęcia, np. na przykładzie mojej córeczki Amelci:
mamusia: 26 lata - wiek krwi 5 lata
tatuś: 25 lata - wiek krwi 4 rok
5 lata mamusi > 4 rok tatusia ( => dziewczynka), jeżeli lata krwi mamusi są mniejsze od lat krwi tatusia powinien być chłopiec

W moim przypadku, gdy przy poczęciu miałam 31 lat a mój mąż 30, też moja krew jest dominująca :-D

Oliwka, witaj :-D
ja tez jestem mama dwojga i trzeciego sie spodziewam

krolewna, zgadzam sie z Toba co do witamin w czasie ciazy, zbilansowana dieta powinna wystarczyc, witaminy z apteki niepotrzebnie dzieci tucza
ale folik??!.... wit B9 ciezko w odpowiedniej ilosci w zwyklej diecie dostarczyc a w ciazy jest niezwykle istotny wlasnie w 3 pierwszych miesiacach a nie potem :baffled:
ten sam lekarz prowadzil Twoja I ciaze?

Oliwka, witaj :-D
ja tez jestem mama dwojga i trzeciego sie spodziewam

krolewna, zgadzam sie z Toba co do witamin w czasie ciazy, zbilansowana dieta powinna wystarczyc, witaminy z apteki niepotrzebnie dzieci tucza
ale folik??!.... wit B9 ciezko w odpowiedniej ilosci w zwyklej diecie dostarczyc a w ciazy jest niezwykle istotny wlasnie w 3 pierwszych miesiacach a nie potem :baffled:
ten sam lekarz prowadzil Twoja I ciaze?

tak dokłądnie ten sam prowadził moją pierwszą ciąże i moje dziecko o nieprawdopodobne urodziło sie całkiem zdrowe chociaz foliku nie brałam ani przez chwile, ciąża byla nieplanowana i nie brałam nic

Dotkas a co do tej krwi, co jak wychodzi ta sama liczba u mamy i u taty :D:D:D

hehe ;d niee jest tylko jedno :P

a mi i mężowi zawsze wyjdzie ta sama liczba :P bo on urodził sie 2 dni po mnie i tylko wtedy by sie różniło jakby dziecko poczeło sie dzien po moich urodzinach czyli dzien przed jego ;D haha

tak dokłądnie ten sam prowadził moją pierwszą ciąże i moje dziecko o nieprawdopodobne urodziło sie całkiem zdrowe chociaz foliku nie brałam ani przez chwile, ciąża byla nieplanowana i nie brałam nic

to luzik zatem :)
zawsze sie zastanawialam jak jest z tymi kobietami, ktore np do III mies nie wiedza ze sa w ciazy, przeciez nie moze byc regula ze wtedy rodzi sie chore dziecko

moje wszystkie ciaze byly planowane wiec zawsze sie ten folik wczesniej pojawial

kochane a jak u was z waga??

Pamuk ale :-) super mamy termin na ten sam dzien i do tego coreczki w podobnym wieku moja za 3 tyg roczek a malenstwa 5t i 4 dni swietnie. u nas to byla niespodzianka duza .
OLA8 mialam krwiaka w poprzedniej cioazy lezalam 4 tyg tydz w szpitalu 3 u tesciowej i sie udalo bedzie dobrze lez duzo wstawaj tylko to wc duphaston szybko sobie z tym poradzi zobaczysz, a i rob wszystko co by zaparc nioe miec

reklama
to luzik zatem :)
zawsze sie zastanawialam jak jest z tymi kobietami, ktore np do III mies nie wiedza ze sa w ciazy, przeciez nie moze byc regula ze wtedy rodzi sie chore dziecko

moje wszystkie ciaze byly planowane wiec zawsze sie ten folik wczesniej pojawial

kochane a jak u was z waga??

ja waże codziennie mniej hahaha :P :D tak jak w I ciaży ;d

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry