reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hey dziewczyny!:)
powiedzcie mi czy ktoras tez z was czuje taki dziwny bol brzucha?trudny do opisania..wczoraj w nocy sie u mnie zaczelo i teraz powrocilo boli i przestaje
ale dziwny to bol takie mega rozciaganie czuje i klucie brzuchu i nie jest to zlokalizowane na dole brzuszka tylko tak na poziomie pepka raz z jednej strony raz z drugiej albo nasrodku pod pepkiem co
ella super mieliscie pozazdroscic przyjaciol!!!!!!!
a wieczorek musial byc bardzo bardzo udany!!najlepszego dla was!!mi ostatnio na imprezie zrobil znajomy ''drinkka'' bez alkoholowego wlasnie z listkami miety.. miete mozna chyba w ciazy??nie slyszalam zeby nie duzo ciezarnych pije mietowe herbatki
perelkatakie bole we wczesnej ciazy to normalka:) uwierz mi ze gdyby cos sie dzialo bolalo by cie tak ze chodzic bys nie mogla
krolewnazmarcepana polscy ksieza zawsze na slub beda nas namawiac bylam u polskiego ksiedza pomowic o chrzcie dla mojego syna i to co on mi nagadal powiedzialam o nie juz wiecej tamnie pojde:angry:poszlam do angielskiego ksiedza i bez problemu ochrzcil zadnych aktow chrztu nic nie chcial od nas nic nie sprawdzal:) ta sama religia a jednak ksieza sie roznia.
co do seksu
mi sie tez nie chce ...wogole
ale moj to rozumie:) wyjasnilam mu ze zle sie czuje i nie mam ochoty poprostu zamiast tego ostatnio zrobilam mu fajny masaz:D zreszta jest duzo innych opcji na zrobienie przyjemnosci mezowi..:D
ale tego tez mi sie nie chce..

Ostatnia edycja:
reklama
ladies: no ja to wiem, ale niestety w polsce jest kompletny zaścianek i ciemnota :P sory takie moje zdanie i szczerze.. zawsze marzyłam zeby wyniesc sie z tego kraju na stałe.. ale szkoda mi niestety rodziny i tylko tego, nie zniosłabym tego
a co do tego bólu brzucha cszasem czuje zakłucie w okolicy pępka chwilowe ;p

ah czekam az mała wstanie i pedze na poczte po moją ksiażke ;d;d bo oczywiscie listonosz zostawił awizo a ja byłam w domu^^ eh

Ella, super niespodzianka, aż się popłakałam (ech hormony), to cudowne mieć takich przyjaciół :-)

ladies, mnie na wysokości pępka czasem lekko swędzi, ale nie boli, to raczej przyjemne uczucie ;-)

Ella macie naprawde przecudownych przyjaciol! Swietna niespodzianka!

Ladies - ja chyba mialam podobny bol, choc rodzajow tego rozicagania przechodzilam pare. Na dzien dzisiejszy prawie w ogole mi ustapily, natomiast zaczely strasznie bolec piersi.

Ktore dziewczyny mieszkaja za granica? Ja mieszkam w Irlandii i tutaj opieka nad kobietami w ciazy jest tragiczna. Do 3 -go miesiaca nie mam szans na badanie. Musze chodzi do prywatnego polskiego ginekologa(wizyta z usg 140euro)...

katarzyna ja jestem z anglii 30stego (8 tydzien ciazy) ide do poloznej zalozy mi ksiazke przeprowadzi wywiad wysle na badania krwi moczu itp... i umowi pewnie na usg.. jezeli chce badania prenetalne to usg kolo 13 tygodnia ciazy pozniej kolejne juz ostatnie usg okolo 20 t.c
jezleli cos jest nie tak usg jest wiecej:)tak to normalne wizyty sa u poloznej mierzy cisnienie ,badaja mocz itp -tak to tu wyglada

patrzylam ile prywatnie usg no to ponad 100£ za ta kwote obkupilabym i synka i to malenstwo w brzuszku dlatego czekam cierpliwie
jakby cos sie dzialo usg robia szybciej:)
krolewna szczerze mowiac ja tu przylecialam bo sie zakochalam w moim nazeczonym:) i tak juz zostalam i do polski wracac nie chcemy

a moj synek poszedl na probe do przedszkola z tatusiem pierwszy raz siedze i czekam na relacje!!:)))

Ostatnia edycja:
Notka jestes dwa dni ode mnie mowisz ze juz widzialas pecherzyk a robilas bete moze?

perelko,
we wtorek 21.08 mialam usg dopochwowe, nawet sie tego nie spodziewalam, poszlam na zwykla wizyte, a ze w gabinecie bylo usg to pani dr zrobila
bylo juz pieknie widac pecherzk w macicy, dr ocenila go na ok 4tyg, a tak naprawde mial 3 ..wiem kiedy doszlo do zaplodnienia ;)
zarodka nie bylo widac, bo za wczesnie, pecherzyk malutki
13 wrzesnia ide na kolejne usg

acha, bety nie robilam, lekarka nie widziala powodow, zrobilam test - wynik pozytywny, badanie usg i wsio

Ella,
co za historia!!! ja tez sie wzruszylam ;) cos fantastycznego!! wspanialych przyjaciol macie :-D

Ostatnia edycja:
kruczka – trzymam kciuki, każdy jeden mniej to już sukces :-)

olka86 – odpoczywaj i bądź dobrej myśli

KatarzynaSW – jedz wszystko co ma duża ilość błonnika, warzywa, owoce (w ograniczonej ilości ze względu na cukier), owsianka, możesz nawet kupić błonnik w proszku i sobie posypywać.
A co do płci to oby ta metoda się nie sprawdziła u mnie :-Djestem po inseminacji, a tam się zawsze wstrzela w owulacje, czyli to oznaczałoby dwóch chłopaków.

Notka – u mnie waga stała, ale w spodnie się nie mieszczę i to będzie mój pierwszy ciążowy zakup i to już bardzo niebawem, zanim jeszcze się ochłodzi, bo mam tylko sukienki letnie, jesiennych brak

Perełka86- ja lubię spać w pozycji bocznej ustalonej, ale strasznie mnie wiązadła w podbrzuszu bolały przy gwałtownych ruchach, więc śpię już z taką długa poduchą pod tą nogą, którą mam na górze i zgiętą w kolanie.
Z Twoją betą wszystko ok., nie schizuj proszę, wyluzuj, ciesz się tym błogosławionym stanem… i błagam nie czytaj więcej tych wszystkich mądrych książek bo jeszcze bardziej panikujesz.

Tiramissu84 - ja chyba przed zimą już chciałabym pójść na L4. Dojeżdżam niestety ponad 1 godzinę do pracy, z dwiema przesiadkami. Wczesną zimą w grubym ubraniu może nie być widać jeszcze brzucha, więc na siedzące nie ma co liczyć, a ciśnięcie się na stojąco w zatłoczonym autobusie, metrze, a potem tramwaju ani przyjemne, ani bezpieczne.

Madiu – ja jem nawet 7 posiłków dziennie. Przy czym jako posiłek liczę także np. kefir na drugie śniadanie, czy owoc na trzecie… śniadanie :-D i nie mam mdłości. Tak na moją logikę to najważniejsze są małe posiłki, nie doprowadzanie do głodu i unikanie produktów z wysokim indeksem glikemicznym. Normalnie mam problem z powstrzymaniem się od słodyczy, ale od czasu jak wiem o ciąży to jak ręką odjął. Muszę też podziękować mężowi, bo przestał kupować czekolady, które zawsze mnie kusiły
:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry