reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny normalnie sie wkurzylam patrze na te dwie bety i w poniedzialek pobieralam 20 i data rejestracji 20 a w srode byl 22 wtedy pobieralam a data rejestracji 23 czy oni sie pomylili cyz na drugi dzien dopiero robili bo jesli tak to chyba zly ywnik jest:(

reklama
perelko,
ja tak mialam... na poczatku czulam mrowienie w piersiach a teraz nic, nie martw sie..

krolewna,
moze to wplyw ciazy :confused: pewnie dadza Ci leki na to
ja przy drugiej ciazy mialam niedoczynnosc, dostalam hormon na wyrownanie

wiesz co tak mysle, ale wole isc do tego lekarza bo nigdy nic nie wiadomo
jest coś takiego jakNadczynność tarczycy wywołana przez działanie łożyskowego hormonu HCG - tzw. "tyreotoksykoza ciężarnych"

wczesniej nie miałam problemów z tarczycą więc w sumie to pasuje ale sprawdzic nie zaszkodzi i czy coś musze brać sie dowiem

krolewna,
tak, tak oczywiscie ze lepiej isc do lekarza, na pewno sobie z tym radza
ja w piewszej ciazy tez nie mialam niedoczynnosci a w drugiej wyskoczyla :angry:
po ciazy sprawdzalam i bylo juz ok, wiec ewidentnie ciaza byla powodem

perełko,
ja nie mam pojecia... moze wydruk z systemu zostal zrobiony 23 a nie wyniki

phelania ja obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim,ciąża w 100% planowana.U mnie super się złożyło bo 10 sierpnia kończył mi się urlop macierzyński,a od 11 byłam na L4:) zeszłą ciążę pracowałam prawie do końca,poszłam na zwolnienie trzy tygodnie przed porodem,więc równowaga musi być:) zanim zaszłam w ciążę to zastanawiałam się nad powrotem do pracy,ale jakoś serce mi się krajało na myśl że man Ją zostawić z kimś obcym:( moi rodzice mieszkają jakieś 100m odemnie,ale mama pracuje a tata ma już prawie 70 lat,teściowe pracują więc nie bardzo mam pomoc z jakiejkolwiek strony.Nie narzekam,mała jest Naszym oczkiem w głowie:)

A jeśli chodzi o sex,to nie mam żadnych problemów,lekarz nie zabronił to znaczy że można:) w ciąży z Kornelką pod koniec libido mi spadło do 0 :). Ale za to jak urodziłam małą,to na drugi dzień już myślałam o seksie:)mój mąż powiedział że mi się w głowie poprzewracało:)Ale koniec końców swój drugi pierwszy raz przeżyliśmy trzy tygodnie po porodzie,i to z mojej inicjatywy:)

mamkruszynki to szybko się z połogiem uporałaś, ja swoje odcierpiałam bo rana po nacięciu się słabo goiła a 1,5 m-ca po porodzie mimo że karmiłam piersią przyszła pierwsza @ :/
perelka nie wymyślaj, masz dobrą betę a badanie spokojnie mogło być wykonane następnego dnia.
Ja na seks ochotę mam dużą ale bardzo się boję bo zaraz całe podbrzusze czuję :/

Tak, wynik masz adekwatny do dnia w którym pobrano Ci krew. Jeśli badanie nie jest wykonywane tego samego dnia tylko następnego to krew jest zabezpieczona i przechowywana w lodówce co nie wpłynie na stężenie hormonu. Każdy oznaczany parametr ma swój określony okres stabilności czyli czas w którym jego stężenie nie ulega zmianie jeśli jest odpowiednio przechowywany. Dlatego jedne badanie trzeba zrobić w ciągu np 8 godz a inne można zrobić następnego dnia lub np zamrozić :) Także nie martw się na zapas :)

reklama
perelka wczoraj własnie pisałam że piersi przestaly mnie boleć i już schizowałam. spoko, dzisiaj mnie bolą na nowo :-D także luz, a co do wyniku, może 23ego dopiero go zbadali, ale tak czy siak to jest krew pobrana 22ego, przecież sama oddawałas to wiesz :) nie świruj już kochana :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry