reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Katarzyna Sw. dopiero od 35 jest wskazanie na przeprowadzenie badań prenatalnych
wiek matki powyżej 35 lat;
wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka;
stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobąuwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową;
ı
stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG lub badańbiochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady
płodu.

Jak masz, któreś z tych czynników to z automatu, jak nie to trzeba mieć skierowanie. Ale NFZ pokrywa koszt badań więc są bezpłatne. Są dwa rodzaje - jedne 11-13 tydz przez specjalne USG, a drugie to amniopunkcja (ja miałam wtedy w 18 tc zanim straciłam dzidziusia), a teraz mi napisali, zeby sie zglosic juz w 6-7 tyg więc idę. Po badaniach napiszę, czy mnie przyjęli i w ogóle co i jak.
Tak

Dziewczyny odebralam bete z srody powiedzcie mi o przyroscie w poniedzialek 102 sroda 259 nie wiem czy nie za wolno rosnie:(

perelka przecież to wzrost ponad 100% no to chyba świetnie, nie :-) ?? Ty się przestań już zamartwiać kochana !! pozamaciczna to na pewno nie jest, nie urosłoby tak pięknie, szkrabik jest tamm gdzie trzeba, teraz tylko ważne żeby zdrowo się trzymał dalej i cierpliwości do usg :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny odebralam bete z srody powiedzcie mi o przyroscie w poniedzialek 102 sroda 259 nie wiem czy nie za wolno rosnie:(

przyrost jest jak najbardziej prawidłowy, nie martw się, jeżeli beta przyrasta dwukrotnie co dwa dni jest ok, u Ciebie przy dwukrotnym powinno być min., 204 a jest znacznie więcej, więc już się nie stresuj :-)

Oki to tylko czekac do wizyty:) mialyscie tak ze raz was piersi bolaly a potem nie bo dzisiaj nic kompletnie ni czuje:)

A jeszcze tylko pytanie dotyczace bety od czego zalezy ze np jednym beta sie potraja w przeciagu 48 godzin?

Dziekuje ze jestescie:)

hej dziewczyny :)
czytałam was ale nie chce mi sie teraz wszystkim odpisywac :(

odebralam moje wyniki, okazało sie ze tarczycy są nieciekawe, tsh ponizej normy a ft3i4 powyzej co wsakazuje na nadczynnosc tarczycy, juz dzwoniłam do gina i w poniedziałek ide do endokrynologa nie wiadomo czy trzeba bedzie leczyc czy to jest związane z ciążą i wartości mimo ze nie mieszczą sie w normach to moze nie bedzie trzeba nic robic..

Perełko86 przyrost jest dwukrotny więc chyba oki i mieści się również w normach 4/5 tydzień:-D
Sex????????? A co to hi hi hi hi hi hi hi hi :confused: Głupie pytanie matki dziecka i rosnącej fasolki:-)
Teraz na pewno nie mam na to cosik zachcianki;-) a Mąż rozumie jak i w pierwszej ciąży;-)

krolewna, przytulam kochana

Perelka, przyrost musi być dwukrotny, ale może być większy, poprostu większe stężenie hormonu hcg we krwi, jedne mają więcej, drugie mniej...to normalne :tak: ja w pierwszej ciąży z cioteczną siostrą byłyśmy w tym samym czasie (Ona w drugiej), robiłyśmy razem betaHCG, (Ona 3 tygodnie wcześniejsza ciąża), a bete ja miałam większą :tak:

reklama
perelko,
ja tak mialam... na poczatku czulam mrowienie w piersiach a teraz nic, nie martw sie..

krolewna,
moze to wplyw ciazy :confused: pewnie dadza Ci leki na to
ja przy drugiej ciazy mialam niedoczynnosc, dostalam hormon na wyrownanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry