reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pianka z tą młodą mamą to już chyba nie tak za bardzo :-) jak urodzę będę miała 37... ale serdecznie dziękuję za miłe słowa...
... z moim synem miałam wiele śmiesznych sytuacji teraz kiedy jest już prawie dorosły, raz u lekarza - pielęgniarka powiedziała do mojego syna... zawołaj swoją siostrę, na co mój syn oburzony... to nie jest moja siostra, to moja mama!

reklama
tiramissu - kiedy nalezy wykonac badania prenatalne? Nie wiem czy ja nie powinnam, mam 31 lat i to moje 1 dziecko. Nie wiesz ile kosztuja takie badania?

Nie moge znalezc Tajemin okraglego brzuszka, na youtube sa wszystkie czesci oprocz 1 a na onecie nie moge ogladac bo dostapne tylko na terytorium Polski:( Pomozcie:(

Pianka- dzieki za pamiec:* młody w kosciele dał popis hehe dopiero jak ksiadz polał mu głowke woda świecona to poszedł spac:szok::-Dwidocznie diabełek siedział tam gdzies w srodku:-)Uroczystosc w restauracji w miłym rodzinnym gronie było rewelacyjnie jedzenie pycha a zaplacilismy tylko 80zł/os .Ogólnie chrzciny zaliczam jako bardzo udane;)

wiesz co CI powiem.. kiedyś byłam osobą wierzącą, chodziłam do kościoła.. w sumie to jak była mowa o ślubie to moj mąż zawsze mówił ze nie chce koscielnego narazie, ja chciałam ale wzielismy tylko cywilny i w sumie uważam to za najlepszą rzecz jaka mi sie przytrafiła :P ja tez nalegałam na chrzest dziecka, jeśli miałabym zdecydować o tym dzisiaj.. to stanowczo powiedziałabym nie.
nie chce należeć ani mieć nic wspólnego z tymi wszystkimi ludźmi, niestety te 2 lata od naszego ślubu bardzo pokazały mi jak katolicy potrafią traktować bliźniego ^^ a szczewgólnie takich jak my 'bo bez ślubu kościelnego'

musiałaś trafić na jakichś tępych katolików. Ja osobiście nie mam nic przeciwko.

wiecie co w 1 ciazy nie zawiodla mnie intuicja i od poczatku myslaam ze dzieczynka i sie sprawdzilo no ale byla planowana na dziewczynke a teraz mi sie blizniaki wkrecily masakra

ale wiesz już czy tylko tak czujesz

U mnie ok. Dzieciaczki grzeczne. Maruś to taki cycuś mamusin a dziewczynki kochane przylepki. Na szczęście moje dzieci są badzo samodzielne:tak: więc może jakoś dam radę z jeszcze jednym maleństwem...

Hej dziewczyny

Boze jak tu dzisiaj goracoooo.. wczoraj o 18 bylo jeszcze 40 zstopni masakra!

SMILE ja bylam tu z opieki zadowolona ale moze dlatego ze chodizlam do prywatnego szpitala bo tu do innego nie polecam :)
Tutaj np co miesiac mialam USG- pod kineic ciazy robili mi juz zawsze z 3D wiec moglam sobie poogladac mala- turaj bylo za free, test PAPPA tez free a wszelkie inne kontrolne krwi niestety drogie jak nie wiem- za pierwszy test krwi w pierwszym trymestrze placilam prawie 700 zl ;/ w panswtowym szpitalu pewnie polowa by wyszla.
Co dziwne tutaj-to nigdy nie badali mnie tutaj dopochwowo-zawsze wsio przez USG jak przyjechalam do PL na porod to sie zdziwilam ze lekarz mnie zawsze i tak badal.

moja mala spala w lozeczku bez problemu ale mi jest tak samotnie bez niej spac ze zawsze ja biore do nas do lozka :) kiedys usypiala sama lezac a od jakis 4 miesiecy mam z tym problem i musze ja brac na kolana i przytulac albo na rekach ponosic- inaczej zanim by usnela sama to hoho czsu by minelo... nie wiem jak to zmienic;/

u mnie smoka w dzien nie ma jest tylko do snu-ale w nocy to by go najchetniej wcale z mordki nie wypuszczala wiec to mnie martwi. Ale dam jej jeszcze czas do 1,5 roku wtedy ju zbedzie wiecej rozumiec wiec jakos zachachmece ta sytuacje :)

Pamuk az zazdroszcze tej turcji jeszcze nigdy nie bylam na wycieczce zagranicznej ale bardzo bym chciala wlasnie turcje zobaczyc moze kiedys sie uda ale pewnie nie za wczesnie bo 4 osoby to juz duzy wydatek na pewno. jedzonko tam masz pych akocham takie :) moja przyjaciolka teraz w stambule w prywatnej szkole ang uczy dzieci.

oh Isnanbul jest przepiekny i zaczarowany-mowie tu o czesci europejskiej, ja mieszkam w ALANYA-typowo turystyczne miasto ale kocham tu byc i smutno mi bedzi eznow wracac do PL
Faktycznie wakacje 4 osobowe to juz niesly wydatek ale czasami mozna badzo tanio kupic sam przelot a wynajac tutaj sobie mieszkanie na tydzien- wychodzi duzo taniej w przypadku wieksej ilosci osob. Teraz mozna bylo leciec na tydzien-sam przelot za 350 zl od osoby :)

milego dnia dziewczyny!

eeee oglądałam ten film w pierwszej ciąży :( tylko inny tytuł miał - życie przed życiem - (KatarzynaSw może spróbuj poszukać pod tym tytułem) szkoda bo już myślałam że coś nowego a lubię oglądać takie dokumenty :)
Phelania hehe przynajmniej było wiadomo że to jego święto, nasza mała cały chrzest przespała obudziła się tylko na lanie wodą, spojrzała na księdza i zaczęła głośno stękać po czym zrobiła co miała zrobić i zasnęła a my zostaliśmy do końca mszy w tych aromatach ;p także tą drogą diabła wypędzili ;D a chrzciny faktycznie nie drogo wystroiłaś małego?ja uwielbiam patrzeć jak te szkraby poprzebierane w gajerki i suknie ;)

reklama
ech dziewczyny też bym chciała gdzieś na wakacje jechać ale lipa :-( nie da rady mój mąż sam pracuje ni i kredytu kawałek mamy do spłacenia a jak się skończy to weźmiemy następny na rozbudowę domku tak żeby dól był dla rodziców a my żebyśmy mieli swoją górę więc troszkę będzie nam potrzeba

a byłam dziś żeby mi zrobili badania i jak zapytałam ile będzie mnie to kosztować to mi oczy jak 5 złotówki się zrobiły 330 zł no i 100 wczorajsza wizyta i 50 dowcipne i kas foliowy łał 480 bym w sumie musiała zapłacić więc zagadałam z panią w rejestracji czy są jakieś szanse żebym się w poniedziałek zapisać na wizytę i już chodzić do nich na nfz (do ginki która nie dawno prowadziła ciążę znajomej i jest naprawdę spoko) no i udało się :-) he he he i w poniedziałek jeszcze raz zobaczę moją fasolkę na USG :-)

oliwka ja na razie mam zakaz od ginki u której wczoraj byłam, ale to jest tak że czasami mi się chce jak nie wiem co a czasami to nie i na samą myśl mi się jeszcze mdłości potęgują

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry