reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

My od początku używamy smoczka nuk,niestety tak nauczyli w szpitalu i nie udało mi się zmienić,a byłam mocno przygotowana na butelki Avent(mam ich 10szt) i Lovi antykolkową.I tak że udało Nam się przejść na te z szeroką szyjką,ponoć mniej krzywią ząbki od tych wąskich.
Jeśli chodzi o wózek to ja mam Kunert Silver,z gondolki jestem bardzo zadowolona,ale spacerówka mi się nie podoba,dlatego dzisiaj upatrzyłam sobie wózek coneco V4 chameleon, i jak tylko mąż wróci z pracy to po Niego pojedziemy.A jak maleństwo się urodzi to musimy kupić wózek podwójny,bo Nelka będzie za mała żeby iść przy wózku.

Jeśli chodzi o samopoczucie to od kilku dni jest dobrze,czasem mam chwilowe mdłości,ale to chyba tylko tak żebym nie zapomniała o Naszej kruszynce:-)

reklama
krolewna,
zdecydowanie wiem jaka jest roznica miedzy migrena a bolem glowy, oj wiem... koloslana!
po I ciazy minely moje migreny cudownym sposobem
w poprzedniej ciazy miewalam w I trymestrze bardzo sile bole glowy, na ktore paracetamol dzialal, oczywiscie nie jeden a dwa lub trzy nawet
w kazdym razie co ciaza to jest lepiej :-D
bardzo rzadko mam teraz takie napady, w tej ciazy raz mnie bolala glowa wiec to mega sukces
nikomu nie zycze migreny, to masakra jest

w kwestii wozkow sie nie wypowiadam, prawdopodobnie gondola bedzie po chlopcach, jest w neutralnym kolorze, tylko nowa spacerowka mi sie marzy :)
butelek nie uzywalam, moje dzieci nie akceptowaly ;-)

mamakruszynki: opłaca CI sie zmieniac wózek na tak krótko?? a nie myslałaś o jakiejś taniej spacerówce? :) za iniedługo znowu bedziesz musiała zmieniac ;)
a co do smoczków ze szpitala.. ehh ;p no wiadomo, dlatego ja miałam w szpitalu swoją butelke ;p i teraz tez zamierzam zabrac :D przelewałam sobie mleczko i juz ;) i mam zamiar sie zaopatrzyć w swoje mleko do szpitala ^^ nikt mnie nie bedzie terrorysował zebym piersią karmiłą ;|

Notka: no to zdecydowanie Ci zazdroszcze, bo mi jakies tam leki dostepne bez recepty to choćbym całą paczke wzieła to nie pomogą;/

Ella wiesz co teraz tt ma nową butelke antykolkową, słyszałam wiele dobrych opinii ;p / a tak sie spytam gdzie planujesz rodzic w krakowie??

no widocznie mogłam, 2 dni przed porodem ważyłam 55 kg, po porodzie 1 dzien (wazyloam sie w szpitalu) tyle co przed ciążą 50
moja mała 2 kg a reszta woda uciekła :p

Co do wagi to rzeczywiście rewelacja:-):szok:- gratuluję!:-)

Jeśli nie zmieniły się opine przez 3 lata na gorsze i z maluszkiem będzie wszystko ok to chciałąbym znowu rodzić na Ujastku. Byłam zadowolona. Ja i tak będę miała cc a tam zrobili to świetnie. W przypadku uchowaj Boże jakiś problemów z maleństwem wybiorę na pewno Kopernika bo tam najlepsza patologia i neonatologia, choć poza tym koszmar.

Perełka...nazwisko Milewicz cos mi mówi, ale osobiście nie znam...może któraś koleżanka chodziła...ja nie kojarzę- a skąd on jest?

krolewnazmarcepana znalazłam wózek na gumitree,i kosztuje 120zł:-)więc zaszaleje:-)
A jeśli chodzi o butelki w szpitalu,to ja wyjścia nie miałam bo Nelka leżała na intensywnej terapii,a tam nie było możliwości przyniesienia swojej butelki,nie pozwalali,może bali się że nie dokładnie umyta.Dobrze chociaż że dostawała moje mleczko:-)

Hej :)
Wy już o wózkach rozmawiacie? Ja jeszcze nie jestem pewna jaki dokładnie chce ale myślę o takim 4 in 1:)
A co do smoczków, to ja w szpitalu karmiłam piersią i smoczki nie były potrzebne. Teraz na wszelki wypadek zamierzam wziąć swoje z domu.

krolewnazmarcepana znalazłam wózek na gumitree,i kosztuje 120zł:-)więc zaszaleje:-)
A jeśli chodzi o butelki w szpitalu,to ja wyjścia nie miałam bo Nelka leżała na intensywnej terapii,a tam nie było możliwości przyniesienia swojej butelki,nie pozwalali,może bali się że nie dokładnie umyta.Dobrze chociaż że dostawała moje mleczko:-)

ooo nie wiedziałam ze nie mozna tam miec swoich butelek:| to troche dziwne ;| ;//

a teraz zobaczyłąm ze tez z krakowa jestes ;d
gdzie zamierzasz rodzic??
:))

ja rodziałm w narutowiczu, 2 lata tamu warunki okropne, ale teraz oddział nówka ale sama nie wiem

hej dziewczyny nadrobiłam to co napisałyście od rana

Ja mam bardzo mocno zakręcony czas w pracy dosłownie nie wiem w co mam ręce włożyć. Ale może jeszcze tylko dwa tygodnie i się uspokoi oby bo marzy mi się parę dni w domku w łóżku.

Ja butelki miałam TT sprawdziły się choć mój bez kolek się obył i większość czasu był na mm.

Wózek mam ten Polak z tej strony model V-max na naszych nierównych chodnikach i leśnych ścieżkach super się sprawdził.

Małą spacerówkę, która jeździła w samochodzie i służyła do jazdy po galeriach handlowych i po równych chodnikach z kostki był WÓZEK SPACERÓWKA LOOP SUPER SOLIDNA+FOLIA+OKRYCIE (2529761849) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. samo siedzisko super wkładka dla najmłodszych genialna ale kółka przednie szybko się mi skrzywiły w mocowaniu i mimo że dwa razy był na gwarancji nie byli w stanie mi tego zlikwidować i przez to na gładkiej podłodze w galerii potrafiły mi się zblokować przednie kółka i wózek stawał w miejscu. Ale może mi się tylko taki egzemplarz trafił.

Teraz kupie jakoś spacerówkę Coneco

Ja bety nie robiłam w tej ciąży tylko jeden test który zostawiłam na pamiątkę

Ostatnia edycja:
hej
przychodze do was bo wy macie najświeższe wspomnienia z tych bardzo początkowych tygodni .
Czekam 2 dzień na @ dzis zrobiłam test ale jak to z moim szcześciem bywa oczywiście był błędny żadna kreska sie nie pojawiła więc jutro spróbuje znowu ale nie wiem sama co mysleć
fakt - seks bez zabezpieczenia w całkowicie płodne dni
2 uczucie mokrości w majtkach duże
3 bolące piersi ale nie mocno raczej sutki przy dotyku
4 ból podbrzusza kłucia jajników czasem przerywane czasem ciągłe
5 ciągłe rozdrażnienie
6 znużenie zmęczenie
7 tem w pochwie 37,4 pod pachę 36 ,4 i nie wiem która prawdziwa
jestem juz dużą dziewczynką i mam jedno dziecko a jestem zielona jak nastolatka
czy to ciąża czy zaraz dostane okres? potrzebuje wróżki:-D:-D

reklama
A ja mam wózek firmy Polskiej MIKADO ASTON i jestem bardzo bardzo zadowolona z reka na sercu moge polecic kazdej przyszlej mamusi:tak:Z serwisem takze nie ma problemu ostatnio zgubiał od parasolki plastik zeby przywiesic do wózka wyslali mi w ciagu 2 dni poleconym za darmo:)I co najważniejsze co bylo dla mnie bardzo wazne POMOPOWANE KOŁA dla chetnych dziewczyn moge wyslac linka:)index

Grzechotka- z tego co piszesz to chyba ciąża:-D

Do góry