reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej:) nie miałam wogole czasu żeby zajrzeć ,nadrobilam kilka stron ale chyba nie zapamiętalam wszystkiego:baffled: czekolada u nas jest tak ze obowiązki sa podzielone. Mąż sie zajmuje corcia a ja np posprzatam;ja jestem z Lenka on idzie z psem albo do sklepu leci . Ogólnie to nie narzekam :happy2::happy2: M wie ze opieka nad dzieckiem jest wyczerpująca . Jak wraca z pracy to od razu jak zje bierze Lenke jak nie spi i ja karmi odbija, ja wykonuje brudna pieluszkowa robotę :sorry2: W nocy tez go budze na odbijanie ale nie zawsze bo wiem ze do pracy tez sie musi czasem wyspać :-) U nas tez Lenka ma krostki na twarzy ,i nie wiem czy to tradzik jej wyszedł ale chyba tak bo siezmienia pod wpływem temp tzn blednie np. Kupki sa u nas 3-4 dziennie zależy ,baczki tez juz częściej puszcza ale i tak czasem dam jej herbatke koperkowa częściej rumiankowa. No to sie rozpisakan to co zapamiętalam :sorry2:

reklama
Zibka oby wam sie udało.. nam sie nie udało, nie pomogło to ze odstawiłam wszystko co z mlekiem zwiazane. nawet masla roslinne maja albo maślanke albo serwatke :/...do kanapek dorwalam kurczaka gotowanego od tarczynskiego...na zupkerosol albo krupnik...a na obiad potrawka z mieska z rosolu zageszczana msaka z duza iloscia marchwi... tydzien i zero zmian :-( od wtoru nutramigen mieszany z NAN i od wczoraj samodzielne kupki, ulewa sporadycznie, i został jeden atak kolki wiczorkiem...

olek dostał okropnej wysypki na brzuszku, juz przechodzi na plecy, nie wiem czy to potówki bo pozlewane w plamki, mogłam go wczoraj przegrzac, zła jestem na sibie okropnie, jeszcze dzwoniłam do połoznej moze to od czeko, co prawda wczesniej ju próbowałam i było ok ale ostatnio zjadłam wieksza ilosc, jakbymn siwe nie mogła powstrzymac, ryczec sie chce

Felidae - dziękuję. teraz też trochę Małą wymęczyło, ale ciut mniej niż zwykle. dałam termofor z pestek wiśni na brzuszek i trzymam przy lewej piersi, a w międzyczasie idą bączki :) mam nadzieję, że to pomoże, bo nawet się jej wykąpać porządnie nie da, gdyż od razu jest ryk.

Fel - ja byłam w szpitalu na Kamienskiego. Tam pracuje dr Wójcik. Ona pracowała kilka lat w Krakowie na Prokociumiu z lekarzami, którzy operowali Franka. Ufam jej bardzo. Ona pierwsza mi wytłumaczyła na USG co i jak z sercem nie gra i zawsze stara się tłumaczyć rzeczy na chłopski rozum. Do tego medi-coś tam nie pójdę na pewno. Tam pracuje dr Kukawczyńska. Ponoć najlepszy kariolog dziecięcy w mieście... nam powiedziała, że Franek ma zerowe szanse na przeżycie i nie mamy sie trudzić go ratować :angry:. Ja dziękuje za takiego fachowca.

Franek ma taką wysypkę na szyi w tym fałdku pod brodą. Czerwone kropeczki. Nie wiem czyt to potówki czy coś innego. Antek nigdy potówek nie miał :blink:

Zibka – to godziny „rozżalenia” podobne jak u mnie. Ja mleko, kefiry, jogurty odstawiłam, ale a na śniadanie jem kanapki z serem żółtym:-(, to pewnie po tym. A co planujesz jeść, bo ja kompletnie nie mam pomysłów na te śniadania i kolacje:-(.

Iza – ja też bym chętnie dała małemu herbatkę koperkową bo kurcze 3 godziny bez picia na takim upale to jak dla mnie długo, ale skubańca nie mogłam dzisiaj dobudzić, a na spiocha nie chciał pić. Czy którejś z Was karmiących piersią dziecko jest tylko na cycu, bez dopajania?

Lenka – ja nawet nie mam w domu czekolady, żeby nie kusiło. Raz tylko spróbowałam ciasta kakaowego od teściowej to mały ryczał i kupki 3 dni nie było i to mi wystarczyło żeby się powstrzymać przed takimi eksperymentami. Wytrwałości życzę. Ja w ramach słodyczy codzienne na drugie śniadanie robię sobie kaszę mannę, jaglaną lub biały ryż z bananem, suszonymi morelami i żurawiną i orzechami/pestkami (mam zrobiony gotowy mix, który trzymam w pojemniczku w lodówce) lub makaron gotowany z utartym na grubych oczkach jabłkiem i dodatki te same, do tego trochę cynamonu i łyżeczka cukru i jak zjem michę tego to ochota na słodkości przechodzi:-D.

pscółka - ja niczym nie dopajam. na śniadanie dziś zjadłam twarożek ze szczypiorkiem i przez to pewnie Mała miała jeszcze dzisiaj lekki "atak", ale w porównaniu do dni poprzednich to pikuś :) właśnie prawie zasnęła, a i krostki jej powoli znikają.

fajny poddałaś pomysł z tym deserkiem, wypróbuję z chęcią :)

a co do mojej diety, na pewno outuję mleko, jogurty, kefiry, masło, sery, serwatki. margaryna Flora jest bez dodatków :) poczytaj linki poniżej, uważam że są pomocne. a w kryzysie nawet mleko bez laktozy można zamówić ;) sojowego ani koziego nie zamierzam wprowadzać...

Dieta mamy karmiącej piersią alergika - Noworodek - BabyOnline.pl
Dieta dla mam karmiących piersią - BabyBoom
Dieta matki karmiącej piersią - Dzieci są ważne
Mleko bez laktozy - Meggle

Pscolka czytałam gdzieś ze biały ryż tez powoduje bole brzuszka u maluchów :dry: Jak karmiłam piersią to dawalam młodej raz dziennie herbatke bo wtedy juz pojawiały sie problemy z baczkami:zawstydzona/y: teraz tfu tfu wszystko jest ok i sadzi baczki:))) nic ode moja gwiazdę kąpać z babcia bo m w pracy do 23:((

pscółka dzieki, o czekoladzie niby wiem ale ze chłopcy problemów nie mieli to powoli wprowadzam rózne rzeczy i sprawdzam no i moje łakomstwo moze miec teraz takie skutki, mam nadzieję ze jutro już będzie lepiej, olek wykąpany i spi w końcu nie spał dzisiaj od 13 teraz jeszcze chłopcy, M tylko wpadł przed chwilą z doju i pojechał sąsiadowi snopki pozwozić z pola turem a ja znowu sama, on ostatnio przychodzi o 21 , ato jeszcze gdzies coś musi załatwi.ć a ja wszystko sama, chyba gorszy dzien dzisiaj, A tomek jeszcze tak kaszle dzisiaj od popołudnia

reklama
Witam wieczornie :)
Co do wysypek, to Hana ma trądzik niemowlęcy :baffled: wygląda okropnie, ale dla mnie i tak jest piękna :-) Ogólnie, to trądzik do skazy białkowej jest bardzo podobny, jednak przy trądziku skóra dziecka jest tak jakby pod nim gładka.
Smile, a może Franio ma odparzenia po ulanym mleku ?? U nas Hana miała, bo ja zwykle jej oblewałam wodą szyję, teraz myję dokładnie i krostki zniknęły.
We wtorek jade na Koszarową do okulisty, ciekawe jaka ta baba jest :crazy: jak byście znały opinie na temat tego okulisty, to będę wdzięczna za PW :zawstydzona/y: na ogóle mogę nie odczytać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry