reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
pscółka ja już przeszłam na wode przegotowaną chociaż sol mam nadal w pogotowiu jakby co, współczuje wam tych problemów z ulewaniem i kupkami, u mnie ulewa tylko sporadycznie a kupki różnie, czasem kilka czasem jedna na dzień ale zrobiona ze spokojem.
za to katar nadal u nas,znaczy się nos niby tak typowo nie zatkany, spokojnie si,ę naje przy cycu, nic mu nie przeszkadza, jedynie po dłuzszym spaniu słychać ze mu gdzieś tam a gardlke rzęzi i przeszkadza to wtedy troszkę uda się odciągnąć, mam nadzieję ze szybko przejdzie. Olek spi na dworze juz prawie trzy godz a w nocy po cycyu się budzi co 2, co kilka dni mam kryzys senny ale póki co daje radę.

reklama
lenka - jak widać każde dziecko ma inaczej, bo mojego w nocy to raczej dobudzać trzeba:-D oby Olkowi nosek się odetkał, bo to jednak męczy trochę maluszki. A ile planujesz tą wodą przemywać, do jakiego wieku?

dobry wieczor...

oj my chyba przechodzimy skok rozwojowy bo taka marudna ta moja córka już dawno nie była... a może to po prostu zmęczenie - dziś dużo się działo

Tasia aplikacja której ja używam to baby care - jest darmowa na androida, jest też inna ESP - ona kosztuje ok. 15 zł. na początku używałam też drugiej ale miałam kłopoty z płatnością i musiałam poszukać innej...

Pscółka ja przestałam już używać soli fizjologicznej jakiś tydzień temu i przemywam buźkę i oczka tylko przegotowaną ciepłą wodą. będę to robić tak długo aż dziecko nie będzie myło oczek samo :-)

a moja Marysia dostała nieładnych krostek na policzkach i na brodzie takich że aż skóra szorstka... wprowadziłam jakiś czas temu pomidory więc je odstawiłam dwa dni temu i czekam na reakcję... czy to te pomidory czy może coś innego...

no i metodą domową wychodzi 4.700

miłego wieczoru...

Lenka, ja teraz nosek czyszczę tak, ze psikam sól, i zaraz odciągam zawartość noska, i tak aż będzie czysto. nam po odbijaniu i ulewaniu nosek sie zapycha...i jak nie ma kupki to zaczyna ulewać, tak ciut więcej.

Witam
u nas całkiem dobrze Maja ma nosek co prawda dalej zapchany ale jest lepiej już nie trzeba czyścić co 30 min tylko 4 razy dziennie. Córcia robi się coraz bardziej pyzata :) okrąglutka.
Ja nie mam żadnego czasu odmierzania kiedy karmić. Po prostu karmie kiedy chce i sama się ustawiła że jak zaśnie w dzień to po około 2 h sama się budzi na jedzenie nawet jak jest zmęczona po prostu zje i znów zasypia. W nocy budzi się zazwyczaj po 5-6h i później po 2 -3 h i zależy jak jest wyspana czasem już wstaje a czasem pośpi jeszcze z 1-2h. Myślę że te pierwsze budzenie było by nawet później ale mała zawsze kupkę chce zrobić i się męczy i kręci na śpiąco wtedy wstaje karmie i kupka wychodzi.
Boje się strasznie szczepienia moja koleżanka zaszczepiła i kilka nocy pod rząd nosili małą na rękach. Biedna malutka tak ja męczyło
.

Hej, dawno juz nie zagladalam, wszystkie juz rozpakowane, super. Moja Oliwka juz skonczyla 2 miesiace. Powoli zaczynamy wszystko ogarniac, niestety w kazdym tygodniu gdzies jezdzimy po specjalistach, ale juz przywyklam, gorzej z mala. 3 razy w tyg mamy rehabilitacje, w domu cwiczymy sami kilka razy dziennie, takze jest co robic :) Ale chyba zadna z nas sie nie nudzi.
W tamtym tyg bylismy tez w Wawie i operacje podniebienia bedziemy miec w grudniu w IMiD.

Dziewczyny, czy po pierwszym okresie mozna znowu miec polog? Ja mam juz miesiaczke za soba, ale dalej mam jakies plamienie i nie mam pojecia co to, chyba bd musiala pojsc do lekarza.

Dzis chcialam zlozyc dokumenty o becikowe, ale tyle tych papierkow trzeba, ze oczywiscie odeslali mnie z kwitkiem... wrrr.

ide spac, dobranoc!

anila - to na pewno po pomidorach, bo moja Miała tak samo :)

co do aplikacji polecam "Maluszek" z Nivea. dziś ją przypadkiem odkryłam :) ja prowadzę dzienniczek karmień (mam z firmy Brioko), ale w aplikacji fajne wykresy się tworzy :)

my po karmieniu właśnie, dobranoc :)

Witam Was serdecznie:-D

Tasia to dobrze masz , że dzieciaczek Ci tyle przesypia- zazdroszczę super sprawa chociaż u mnie też nie jest najgorzej, bo od kąpieli do 4-5h prześpi
Madan trzymam kciuki za zdrowie malutkiej
Pscółka ja od samego początku myję oczka , uszka, buzie i RYBKĘ mojego chłopczyka , po odpowiedniej gimnastyce, przegotowana wodą i tak mam zamiar myć aż sam się Kubuś nie nauczy. Odpukać nie mamy żadnych skórnych problemów krostek czy potówek. Problemów z ropiejącymi oczkami też u Nas nie było.
U Nas ostatnio takie kupki odchodzą , że klękajcie narody, aż pod prysznic z małym trzeba biegać i spłukiwać dupsztala jak pod karcherem jakimś...:-D:-D:-D

Dobrego dnia

reklama
witajcie,jak milo jest miec kontakt ze swiatem:P pisalam do lenki ale chyba nie dostala moich wiadomosci bo nie dostalam potwierdzenia sms :( mniejsza z tym:P no a wiec jestem z Lenka od n iedzieli wieczor w szpitalu,trafilysmy z wymiotami ,ulewaniem, i wysypka czerwona:( myslelismy ze to rozyczka ale okazalo sie ze wystarczyla zmiana mleka z hipp na bebilon. wykryli mlodej ze ma zapalenie ukldu moczowego i dostaje antybiotyk dozylnie i mamy tu byc od 7 do 10 dni:(( do tego strasznie ja mecza kolki:( ca;y czas na rekach chce zeby ja nosic i klepac a ja juxz opadam z sil:(( jestem nieprzytomna. na szczescie przychodi moja mama i m po pracy . chyba to wszystko co chcialam napisac,od dzisiaj jestem z wami bo mi m przyniusl laptopa i internet:))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry