reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
hehehehe chyba nie...moze babeczce glupio bylo wystawic jeszcze raz:P bo jak dla mnie nie byla nawet w stanie dostatecznym:) tym bardziej to jest zabawka dla dziecka ja nie wiem ze ludzie sprzedaja w takim stanie rzeczy i pisza "stan idelany":confused:tiaaa:)

uff, a my po wizycie znajomego, który ma nam wystawić mieszkanie. Kupiliśmy je zaraz po ślubie, ceny spadły i mój M teraz jęczy.... a ja uważam, że nie ma co jęczeć, bo gdyby ceny nie spadły nie moglibyśmy sobie pozwolić na dom we wrocławiu, tylko wyladowalibyśmy gdzieś na wiosce pod miastem i codziennie bujalibyśmy się w korkach i wszędzie daleko.

Bishopka pałaki tiny love są super, ten "Twój" najfajniejszy, tylko taki dziewczyński, że dla Bartka wybrałam wersję leśnych przyjaciół. Ja jestem tym pałąkiem zachwycona, młody też patrzy jak zaczarowany, nawet Gośka ma frajdę, bo ciągle uruchamia wiatraczek:-D Pałąk wygina się w każdą stronę, nawet do budy można go zmieścić.... tylko teściowa mi go skrytykowała:-D:-D:-D spodobał mi się jeszcze bardziej:-D

O Nef, mam nadzieję że i ja będę zadowolona :-D czytałam opis i właśnie zachwyciło mnie to, że można go tak wyginać. A jak się teściowej nie podoba, to jest bardzo, bardzo super :-D Moja teściowa obrażona, bo jej wózka nie dałam wieźć :-D i modlę się oby nie przybyła w tym miesiącu, bo teraz Hana ma okres, że się do każdego śmieje, a ja chciałabym aby na jej widok zapłakała :-D:-D

Hahaha widzę, że wszystkie kochamy swoje teściowe:-)... fajne te pałąki tez własnie muszę w jakiś zainwestować:-) a ja mate kupiłam na tablicy.pl i jeszcze z paragonem mam i na gwarancji z hurtowni w Krakowie- dziecko było za duże jak ja dostało i odkupiłam TL małpia wyspa za 100zł:-) w końcu w wątku ze zdjęciami umieściłam filmik jak mój młody szaleje na macie, moze te co wachają się z kupnem maty zdecydują się:-)polecam świetna zabawka... dobrej nocy

My też mamy ten pałąk z TL (tylko inny model z lwem i papugą) i młody patrzy w niego jak zaczarowany, na razie jest to nasza zabawka nr 1:-D

Lenka nie stosowałam akurat nic z tej serii Lipicar bo przyznam szczerze, że cena mnie troche przeraziła... Na początku stosowaliśmy serie Emolium ale młoda się przyzwyczaiła i nie dawała takich efektów jak powinna. Mieliśmy też przygodę z serią z Białego Jelenia ale bylo jeszcze gorzej, zreszta nawet ja sie w tym płynie umyłam to później myslałam ze umrę taka sucha skórę miałam. Stosowałam też Atoprę i było ok. Ostatnio kupiłam Balneum Optiderm i jest dobre tylko, ze nie można stosować na skórę z ranami (tak jak Zosia miała podrapaną buzię) bo wtedy szczypie (ma mocznik) i jeszcze gorzej wtedy się drapie...
O ile mi wiadomo Balneum Intesiv jest godny polecenia bo nie ma parabenów, ale nie stosowałam. Dermatolog mówiła i tak żeby zmieniać emolienty bo innaczej skóra się przyzwyczaja i nie ma efektu.
A my obecnie to kąpiemy się w Hippie, później ja smaruje (cale ciało) albo Balneum Baby Basic albo Medidermem, a na zmiany 1 dnia Protopic a kolejnego Elo- baza i tak na zmianę. Buźkę już mamy ok, tylko w kroku walcze dalej z 1 plamą...:-(

reklama
Cudowny ten pałąk! Kurcze.. Poczekam chyba, aż kasa z ubezpieczenia przyjdzie :)
K kończy dzisiaj dwa miesiące, złapal mnie na palce obiema rączkami i podciągnął się lekko do góry... Ale nie kombinuje z tym za dużo, bo w sumie to nie wiem, czy nie za nmały na taka gimnastykę...
Nie wiedziałam, że skóra przyzwyczaja się do emolientów... No, ale planuję, że jak się Balmeum skończy, wracamy do Hipp. Leki pomagają na wysypkę, a wszystkie ubranka wyprane w Białym Jeleniu. Planuję też zakup płynu do prania BJ na all. Podobno najtaniej, nawet z przesyłką... Męczy mnie już ta wysypka... a kontrola u dermatologa dopiero 20... do pediatry pewnie pójdę też w przyszlym tygodniu...

Ja też bym chciała przespać 7 godzin ciurkiem... oj tak... :) a nawet w ostatnim okresie ciazy tyle nie spalam, bo budzilam sie co 3 godz do toalety i meczlam sie z ponownym zasnieciem...

A K pierwszą noc spędza dzisiaj z nową przytulanką, zamiast pieluchą... Mam nadzieję, że bedzie mu dobrze, bo nie chce, zeby sie szwendal wszedzie z pieluszką jak bedzie starszy...

U nas pogoda piekna, pojezdziłam konno, a w tym czasie synek pieknie spal, a babcia nad nim czuwała. :)

pscółka - mam jednego pajaca z pepco. Nie jest taki tragiczny, chyba 17,99 zapłaciłam... A Ty mi w sumie przypomnialas, że go mamy - rozmiar 56, więc pewnie nie zalozymy juz... tymbardziej, że pieluszkujemy, zalecenie ortopedy...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry