reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

dotkass jestem z zawodu chemikiem (synteza organiczna), wprawdzie pracuję w laboratorium badań i rozwoju więc nie jakaś produkcja wilekotonażowa, ale...... Codziennie ponad 8 godz w rozpuszczalnikach organicznych, a do syntez używamy czasem takich związków, że się włos na głowie jeży (rakotwórcze, mutagenne, wchodzące w reakcje z DNA ludzkim, uszkadzające układ rozrodczy, płody itd itd). W sumie myślałam poważnie o zmianie pracy (z powodów zdrowotnych) ale najgorsze jest to że kocham to co robię i nie wyobrażam sobie siebie za biurkiem, przez 8 godz stukającą w klawiaturę:zawstydzona/y:.

Muffinki:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/muffiny_czekoladowe_z_masa_serowa/przepis.html
robiłam raz z serkiem i bez i obie wersje super, dziś spróbuję zamiast serka dać masła orzechowego.

W ogóle polecam blog kwestia smaku, jest po prostu cudowny, ja się zakochałam a przepisy oryginalne i zawsze smaczne wychodzi.

Dla łasuchów:http://www.mojewypieki.com/ cud miód i orzeszki!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
lwica, jeżeli chodzi o pazurki nie pomogę, nie wiem...kiedyś jak robiłam sobie żele to w ciąży nie byłam, ale przypominam sobie, że siostra mojego R robiła będąc w ciąży i wszystko było ok

yoohoosek, rozumiem, właśnie sobie przypomniałam czytając na wątku wizytowym, że Ty przecież chemiczka :tak:

aisak_85 - z tego co piszesz to twoje dolegliwości wskazuja na rozwój ciąży... trzymam za ciebie kciuki

yoohoosek -super, że wszystko jest w porządku ;-) w spr badań to może chodzi po prostu o te inwazyjne Badania prenatalne - BabyBoom. Życzę udanych spotkań towarzyskich ;-)

mm83- ja miałam w 5 tc teraz w 8 i będę miała w 12, jest to ważne badanie genetyczne.Ty się nie zastanawiaj tylko umów sie do lekarza i powiedz o tych dolegliwościach... żeby nie rozwinęło ci się jakieś zapalenie grzybiczne

Yoohoosek- tnx:tak: za link.. Od samego oglądania, zrobiłam sie głodna, ale już widzę, że będe korzystać z tej strony- super pomysły
Dotkass- dzięki... W sumie nie muszę,ale to taka wygoda:-),a sama robię;-)

lwica ja czasem tylko oglądam zdjęcia, bo same foty takie smaczne ;)

Linki wrzucam jeszcze na wątek kulinarny, co by się nie zapodziały.

lwica wydaje mi sie, ze zel mozna, proponuja nie robic nic z takich rzeczy w I trymestrze, ale u mnie dziewczyny i farbowaly wlosy i malowaly paznokcie i jakos malenstwa zyja i maja sie dobrze.
Chyba akryl jest w miare szkodliwy bo zapach taki nieprzyjemny.

Chociaz ja bym zelu nie robila, w koncu takie piekne paznokcie bedziesz miala w ciazy:))))

Kochane niektore z nas juz niedlugo koncza 12 tydzien!!!Brawo!!!!

Yoohoosek- nie złość się, ale zsciągnęłam sobie ten link na babystrology( bo BARDZO mi sie spodobał:tak:)...

nie złoszczę się, przyznam, że sama ściągnęłam od wchite ochrid :zawstydzona/y: tak mi się spodobał, oglądam codziennie i nawet mojemu P czasem przesyłam do pracy, żeby na dzieciaczka popatrzył ;)

Co do pazurków to zgadzam się z dziewczynami, akryli lepiej nie robić, bo to straszy syf, ale np takie hybrydowe ładnie wyglądają, a w składzie nie mają niczego niebezpiecznego, lampa tymbardziej bezpieczna (no o ile pod nią głowy nie włożysz, albo cała nie wejdziesz :-p)

Pchla, niestety nie każda ma ładne paznokcie w ciąży :no: ja akurat miałam śliczne i teraz też mam, a włosy mi rosną jak szalone, ale niestety wypadają :wściekła/y: muszę kupić prenatal classic, brałam go w pierwszej ciąży i wszystko było cud miód ;-), ale masz rację, czasem nie warto robić paznokci, bo może okazać się to całkiem nie potrzebne :-)

reklama
Dzięki Yoohoosek:-)
Ja robię zwykłym żelem, nie akrylem:-)...Zawsze nosiłam 34 i 36, a teraz to nawet 38 już cisną.. więc spoko pod lampę tym bardziej się nie zmieszczę:-D:-D:-D:-D

Do góry