reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Mamakruszynki - ja miałam 13m jak się urodził mój brat i na tym nie ucierpiałam. Szczerze powiedziawszy takie roczne dziecko, które już chodzi staje się bardzo samodzielne i raczej będzie próbowało od Ciebie uciekać i mieć trochę 'wolności, a nie zachce mu się nagłego tulenia i noszenia ;). Ja bym się nie przejmowała. Widzę na grudniówkach 2010 jak dziewczyny rodzą drugie dzieciątka - pierwsze w ogóle nie zwracają uwagi na 'konkurencje' w domu. Gorzej chyba jak dziecko ma 4-5 lat i zawsze było oczkiem w głowie rodziców, a tu nagle ktoś nowy zajmuje to miejsce.
Królewna - tak to już z tymi rozmiarami. Ja w ciąży z Antkiem kupiłam kilka spodni na all za grosze w rozm S. Nosiłam je do końca, bo tak sie ponaciągały. Teraz jak chciałam założyć to są po prostu ogromne i ze mnie spadają. Poza tym nie wyglądają już najlepiej, więc i tak kupie nowe. A dużo biegasz po dworze? Może lepiej zainwestować w kilka par tanich dresów/legginsów i 1-2 pary porządnych spodni na wyjścia? albo przymierz takie spodnie z h&M w sklepie i poszukaj używanych na all. Dużo ich jest.
Dotkass - przestan z tą slonicą. Ty chyba słonic nie widziałaś ;)

reklama
Mamakruszynki - ja miałam 13m jak się urodził mój brat i na tym nie ucierpiałam. Szczerze powiedziawszy takie roczne dziecko, które już chodzi staje się bardzo samodzielne i raczej będzie próbowało od Ciebie uciekać i mieć trochę 'wolności, a nie zachce mu się nagłego tulenia i noszenia ;). Ja bym się nie przejmowała. Widzę na grudniówkach 2010 jak dziewczyny rodzą drugie dzieciątka - pierwsze w ogóle nie zwracają uwagi na 'konkurencje' w domu. Gorzej chyba jak dziecko ma 4-5 lat i zawsze było oczkiem w głowie rodziców, a tu nagle ktoś nowy zajmuje to miejsce.
Królewna - tak to już z tymi rozmiarami. Ja w ciąży z Antkiem kupiłam kilka spodni na all za grosze w rozm S. Nosiłam je do końca, bo tak sie ponaciągały. Teraz jak chciałam założyć to są po prostu ogromne i ze mnie spadają. Poza tym nie wyglądają już najlepiej, więc i tak kupie nowe. A dużo biegasz po dworze? Może lepiej zainwestować w kilka par tanich dresów/legginsów i 1-2 pary porządnych spodni na wyjścia? albo przymierz takie spodnie z h&M w sklepie i poszukaj używanych na all. Dużo ich jest.
Dotkass - przestan z tą slonicą. Ty chyba słonic nie widziałaś ;)

wiesz co po domu na pewno jakies dresy kupie, ale ja duzo wychodze, czesto jeździmy do rodziny, a nie lubie miec tylko jednych spodni ;/
własnie teraz zostałam o jednych jeansach zwykłych i stwierdziłam ze nie ma sensu kupowac bo zaraz bede musiała ciążowe miec, a tym bardziej idzie teraz jesien zima, wyjść gdzies z dzieckiem w taką chlape to zaraz spodnie mokree i brudne, dlatego musze miec kilka sztuk

tiramisu: bo na tym etapie jeszcze nie na 100% jest płeć, np. jak stwierdzi lekarz ze dziewczynka to nic pewnego bo z dziewczynki moze byc chłopiec, z chlopca juz raczej dziewczynka nie powstanie :D

własnie od jednego z tych sprzedawców mam spodnie i mierzyłam moje stare jeansy i wymiary były podobne!! różniły sie chyba 1/2 cm a zakładam je na siebie i o 2 czy trzy rozmiary za wielkie i na pewno więcej jest różnicy niz jak mierzyłam ;/

ehh ja żałuje ze nie zapytałam na tym genetycznym o płeć ;/ ale ten lekarz taki dziwny byl nic nie mówiŁ:p nie chciało mis ie nawet z nim gadac :p hehe zapytam w poniedziałek mojego :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z ciuchow ciazowych zamierzam kupic tylko jeansy rurki. I tyle.
POza tym bede nosic leggisy lub getry, mam tez spodnie z poprzedniej ciazy ale mi sie nieszczegolnie podobaja wiec raczej nie bede nosic (no moze jedne).
Poza tym bluzki - wogole nie zamierzam kupowac. Mam duzo bluzek rozciagliwych, dluzszych, czy tez koszul, ktore sa dlugie i luzne - taki styl lubie. I swietnie sie nadadza :) A przynajmniej kasy nie wydam.

No tylko te jedne rurki bo rurki uwielbiam i nie wyobrazam sobie nie chodzic w nich przez pol roku.
A kase na ciuchy wole wydac dla dziecka niz dla siebie :)

Królewna - to ja bym się kłóciła. Skoro wymiary inne niż podane!! To zwykłe oszustwo i powinni wymienić na własny koszt.

wiesz jak jest z internetem, nie wiadomo ile by to trwało wszystko, a 10 zł mnie nie zbawi, odsyłam i chce zwrot kasy i tyle

Ewafoto: jak dla mnie to getry odpadają.. chyba ze po domu, w zimie tez bedziesz marznąć ? ;] no chyba ze Ci to nie przeszkadza:p

ale jak juz pisałam, całą poprzednią ciąże w lecie przechorowałam, wiec ie zamierzam ryzykować, mam zamiar ciepło sie ubierac :p

Słuchajcie, mam mega głupie pytanie, ale stwierdziłam, że zamiast szukać gdzieś w sieci po prostu zapytam Was- doświadczone mamuśki;-)

W pozycji stojącej, tuż nas kością łonową mam taki twardy, mały 'wałeczek'. Rzecz jasna domyślam się że jest to rosnąca macica, jedynie martwi mnie to, że lekarz stwierdził u mnie twardą, 'stawiającą' się macicę. No i zastanawiam się czy jak ją czuć tak pod palcami, to znaczy że po prostu sobie rośnie czy że stwardniała i należy sobie troszkę odpocząć.....

reklama
Tiramisu przy Kornelce też wiedziałam w 12 tygodniu,wiadomo że to jeszcze nie na 100%,ale Nam lekarz powiedział że na 75%,ponoć jest jakaś nowa francuska metoda,gdzie mierzy się cośtam,i się sprawdza.Najważniejsze że dzidzia jest zdrowa.:-)

Do góry