reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ladies - ale Ci zazdroszczę tych kopniaczków, przez moje fałdki tłuszczu tak szybko dzidzi się nie przebije:-D

No właśnie, myślicie, że tusza ma znaczenie? Bo ja dalej nie bardzo czuję ruchów dzidziurra, chociaż wydaje mi się że takie pojedyncze tępe uderzenia wewnątrz to mogą być właśnie kopniaki. To druga moja ciąża, w pierwszej też późno poczułam ruchy, może to ten tłuszczyk izoluje?

reklama
witam się środowo,

dziś muszę sobie obiecać, że nie będę do Was zaglądać w ciągu dnia, bo muszę się uczyć, a forum zabiera tyleee czasu ;-)
ale zazdoszcze kopniaczków, ja nadal czekam na jakieś kopy czy bulgotki, beznadziejne uczucie kiedy nie czujesz czy z dzidzusiem wszystko ok :/ ale muszę być cierpliwa...
krolewnazmarcepana myślę, że może Wam pokażą, bo niby czemu nie? chyba że nie będą mieli czasu i wszystkie sale zajęte, czy coś.
mamakruszynki i jak działa detektor tetna? kiedys czytalam ze mozna uslyszec nawet ziewanie maluszka :tak:
aaaa19 na którym roku jesteś, że masz aż tyle zajęć, od rana do wieczora? a może jesteś taka obowiązkowa? ;-) ja kończę 2 kierunek na 5 roku, ale na wykłady nie chodzę raczej, tylko na 1 z którego jest trudny egzamin ;-)

ja wczoraj wieczorem przeleżałam i od razu bóle brzucha odeszły, jak ręką odjął, dzisiaj postanowiłam nie wychodzić z domu, więc mam nadzieję, że odpocznę i wszystko z brzucholem będzie ok.

Miłego dnia Wam życzę, chociaż za oknem pochmurno ;-)

katarinna właśnie się zastanawiam czy tusza ma znaczenie. Ja też wyczekuję pierwszych kopniaków (wydaje mi się że już od jakiegoś czasu czuję takie 'smyranie') ale ciągle nic, a na brzuszku tłuszczyku za bardzo nie mam.

katarina - ja w środku czuję, ale na zewnątrz jeszcze nie i tak mi przykro, że mąż jeszcze nie może poczuć:-(. jak na razie tylko gada do brzuszka;-). Spróbuj o różnych porach dnia położyć się na plecach z prostymi nogami i trochę poczekać, ja wtedy najbardziej czuję. U mnie dzidzi zazwyczaj daje znać wieczorem i rano:-D.

Iśku nie mogłam się przestać śmiać z Twojego 19 miesiąca:-)

Margot jeszcze nie wiem jak działa,bo czekam jak mi przyślą,ale na pewno można usłyszeć serduszko,a o to mi głównie chodzi.Byłoby super jakby można było usłyszeć ziewanie:-)
katarinna z Tego co wiem to tusza znaczenia nie ma,tylko jaki masz unerwiony brzuszek.

ja też w tej pozycji najlepiej czuję dzieciaczka i u mnie najczęściej wieczorem się odzywa. Nie jest to jeszcze regularne, ale czuć się da, a na brzuchu mam trochę tłuszczyku, więc to chyba nie przeszkadza :)

Cześć dziewczyny:-)

Ja wczoraj pytałam dooochtorki o ruchy dzidzi, a ona powiedziała że mozna czuć od 17-stego tyg ale wcale nie jest to norma i ja tez nie czuje za bardzo, a dzidzius na badaniu ruszał sie ile wlezie i bawił pępowiną:-D

Ja mam dziś w planie porządki i takie tam, więc chyba muszę sobie sieć odłączyć, żeby nie siedzieć na BB.
Tak więc nie piszcie za dużo, żebym nie musiała później tysiąca stron nadrabiać!!!!!

Heh, w sumie to mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja taka "nieczuła" jestem. Tylko nie mogę się doczekać takich 100%owych kopniaczków, żebym już była pewna, że u młodej wszystko OK..

reklama
Notka - wiesz Maja chodzi do przedszkola publicznego, tylko że darmowe mamy 5 godziny reszta jest płatna. Oprócz tego płacimy za wyżywienia. Wszystkie dodatkowe zajęcia typu teatralia, jazda konna, szachy, ang jest już w cenie ale ogólnie to wychodzi tak że płacimy tyle co za prywatne. o 12 dzieci są po obiadku i idą spać, budzą się przed 14 później maja podwieczorek a przed 15 łaczą ich już w grupie mieszanej bo mała dzieci jest... A ja za te godziny muszę płacić, więc stwierdziliśmy z M że będę odbierać Maję szybciej... ona jest bardzo szczęśliwa bo zawsze przezywała leżakowanie a nam zostanie dodatkowa kasa ;-)

margot87 - najlepsza na wszelkie bóle jest no spa jesli po niej ci przejdzie to myślę, że nie ma co panikować... to dopiero początek później będą boleć rozchodzące się biodra, pokopane żebra ;-)

pscółka i spółka a teraz jak się czujesz?? łapią cie jeszcze te bóle?

olk86a - współczuję, ale ja mam tak samo, fakt, że ilośc wymiotów się zmniejszyła ale są produkty po których rzygam jak kot

aneczka852 - trzymaj się :biggrin2: będzie dobrze, zdrówka dla synka

ladies - to młody był w szoku co??

krolewnazmarcepana - powodzenia

katarinna , pscółka i spółka - na pewno ma znaczenie, taki maluszek nie ma takiej siły, żeby uderzać mocno... :biggrin2: ale właśnie podczas leżenia można poczuć, u mnie to 2 ciąża nie mam dużego brzuszka a nie czuję jeszcze na zewnatrz

yoohoosek - kochana, ja właśnie zaczęłam czuć tak delikatnie a najlepiej jak położę się na plecach i dobrze się wyciągnę :biggrin2: no i oczywiście wieczorem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry