reklama

Kwietniowe mamy 2016

Miladyyy biedna jesteś :-( mysle ze spokojnie powinnaś napisać skargę, to co się dzieje w szpitalach to jest jakaś masakra. Ja się tylko boje żeby nie trafić na konowala przy porodzie bo tez tyle historii slyszalam.

Ja bym odpuscila wesele z takim małym dzieckiem, tydzień po porodzie to ja nie wiedziałam jak się nazywam. Poszlabym tylko na sam ślub i tyle.

reklama
Po moim porodzie to moglabym w ten sam dzień tańczyć ale nie wyobrażam sobie z dzieckiem. Moja Nadia często budziła sie na karmienia oj bardzo często. Mimo ze dobrze sie czułam to najlepiej mi było przy łóżeczku koło córci ;)

Nie wyobrażam sobie wesela w połogu. Ta wielka podpaski i to wszystko z czego organizm się oczyszcza.fuj. Piersi pełne mleczka. No o tańczenia to chyba nie ma mowy. Jak masz termin na 28 to cc wykonują tydzień wcześniej. Chociaż dziewczyny pisały ze niektórzy trzymają normalnie do terminu. Moze cc dobrze zniesie, a może po prostu nie masz mojecia co cie czeka.

Ania u mnie połogu trwał całe 8 tygodni. Nadrobilam z nawiązką cale 9 miesiecy bez miesiączki. To z czego oczyszcza się organizm, przeszło moje oczekiwania. No ale może tylko ja tak mialam?

Ej no weźcie nie straszcie, bo już się boję co mi będzie lecieć... A po 3 tygoodniach od terminu mam komunię chrześniaka - dobrze, ze na takich imprezach siedzi sie tylko parę godzin i tańców-hulańców nie ma ;)

witam wszystkie nowe brzuchatki:-)

Dżoana - daj znać po wizycie kogo w brzuszku nosisz:-)

rsz91 - tez będę miała cesarkę, drugą już. Nie będę ukrywać ze po cesarce trochę boli, rozumiem ze masz slub brata ale chyba dzidziuś najważniejszy, ważne żeby był donoszony, a najwyżej pojdziesz tylko na ślub, wesele sobie darujesz, zresztą z takim maluszkiem to i tak może być ciężko na weselu, wiadomo nie będzie miał jeszcze swojego rytmu, w sumie pierwszy miesiąc to takie przyzwyczajanie się, poznawanie swoich upodobań i wtedy praktycznie spedza się czas w domu bo brakuje go na wszystko...ech sama zobaczysz jaki to kosmos;-):-D Myśle podobnie jak dziewczyny, wesele to nie dobry pomysł tak szybko po porodzie, poza tym jak bym takiego maluszka nie zostawiłą samego z kimś w pokoju hotelowym ani z niańką, ani z zadną babcią... no po prostu NIE, ciągle bym i tak myślała, nie umiałabym się tak bawić

sweetka - nie jesteś przewrażliwiona, masz rację, wesele z miesięcznym dzieckiem to nie za dobry pomysł, tylko nerwy i stres dla Ciebie i maleństwa

Ania - tak po cesarce tak samo się krwawi, tez się oczyszczasz, niby mówią ze trochę mniej bo cię czyszczą przy cesarce ale ja kilka dni mniej krwawiłam a później więcej, trwało to ok 4 tyg, a po 6 tyg od porodu dostałam pierwszy @ i trwał 14 dni i to była masakra, jechałam na rutinoscorbinie non stop a i tak było strasznie. Poźniej już wszystko było ok ale połóg jest chyba podobny jak po naturalnym porodzie (nie wiem nie rodziłam nigdy naturalnie)

Kłaczek - też byłam mocno w szoku co "oddaje" organizm podczas połogu
MILadyy - ale skur......n Ci się trafiłw szpitalu:no: mój mąż to by tak nie zostawił, rozpętał by tam piekło na ziemi, On z tych spokojnych ale do czasu, jak się wścieknie to..... A jak się teraz czujesz? Lepiej już? Może idz jeszcze do jakiegoś lekarza

Ja po porodzie SN w miarę szybko przestałam krwawić i tez miałam taki słaby jak okres mam ale to każdy inaczej przechodzi ;)

Kitki mój mąż tez do takich należy, czasami to nawet mowię niestety bo jak by tak lekarz do mnie powiedział to był by bardzo biedny ;)

MILadyy - ale skur......n Ci się trafiłw szpitalu:no: mój mąż to by tak nie zostawił, rozpętał by tam piekło na ziemi, On z tych spokojnych ale do czasu, jak się wścieknie to..... A jak się teraz czujesz? Lepiej już? Może idz jeszcze do jakiegoś lekarza

Niestety nasi trzebniccy chirurdzy słyną z przyszywania i obcinania kończyn, a nie ze zwykłych przyjęć. Widocznia jakbbym przyjechała ze zmiażdżoną konczyną inaczej byłabym traktowana. Wyszło jak wyszło. Dzisiaj odbiorę wypis z badaniami z chirurgii i podejdę do swojego rodzinnego lekarza -- jeżeli uzna, ze kamienie są tak duze , ze trzeba cos z tym zrobic to z pewnością zrobi... Od razu jak się wypisałam na własne żadanie pojechałam do niego i mu powiedziałam co i jak -powiedział, zeby brać nospę w razie czego i wypoczywać. Zobaczymy na razie czasami mnie zakuje w boku, ale to chyba normalne...

Ej no weźcie nie straszcie, bo już się boję co mi będzie lecieć... A po 3 tygoodniach od terminu mam komunię chrześniaka - dobrze, ze na takich imprezach siedzi sie tylko parę godzin i tańców-hulańców nie ma ;)
No 3-4tygodniowy maluszek to jednak co innego zazwyczaj już uregulowany że sobie śpi i wstaje co jakieś 3 godz na papu ale tak zaraz po porodzie no to może nie zawsze ale bardzo często się dopiero reguluje i leży tylko przy cycku.... Potrzebuje tego, łapie po 2 łyki i ucina drzemkę i zaraz znowu 2 łyki i znowu drzemka.... Średnia zabawa :D
Jak było z waszymi maluchami dziewczyny?
A cc nie miałam ale wydawało mi się że też się krwawi? Bo to od obkurczania macicy, a po cc też się musi obkurczyć?... No ale nie wiem, bo nie miałam :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry