reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Taki palant mi sie trafil... Ja mam naderwana lekatke, mialam miec zabieg ale ze względu na ciążę nie moge go miec a ten mi wypisuje skierowanie na rezonans bo go ciaza nie interesuje... Dzisiaj skladam skarge na niego... Nie moge sie otrzasnac z tej wizyty

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Mam 37 lat i robię badania prenatalne, od 35 roku życia masz je refundowane i lekarz nie może odmówić skierowania. Ja robię USG i test z krwi PAPPA. Jeśli coś będzie ( TFU, TFU) nie tak robię bardziej inwazyjne amniopunkcje :/ , tu jest minimalne ryzyko poronienia.

jagoda malina - mam 27 lat... moja gin wysłała mnie tylko na USG genetyczne. Właśnie się zapisałam w dokładnie 12 tc na 5.10. Cena to 200 zł, a jak sprawdzałam to wszędzie jest podobnie z kwotą. Po prostu się zastanawiałam, czy robić te testy PAPPA i inne, ale chyba skoro pani doktor nie kazała, to sobie daruję...

Mi nój ginekolog kazal zapisać sie tylko na usg "genetyczne" i opisal jak postepuje się później w przypadku, w którym coś budzi wątpliwości.
I w sumie to całe szczęście, bo test pappa (usg + biochemia + opracowanie) kosztuje u lekarza do którego idę na "dwunastkę" 700 PLN (!). Jak będzie trzeba to oczywiście zrobie, ale jak nie to ucieszę sie podwójnie

Milkchocolate - no co Ty mówisz?! :O Ręce opadają!!!! Nie wierzę...co za palant.
I to lekarz?! A, i kazal mi schudnac zeby nie obciazac kolana! Gdzie mowie ze w ciazy oschudzanie?troche slabo. A on dalej, ciaza to nie choroba... Ja doskonale o tym wiem. Ale odchudzac sie nie bede i na rezonans tez nie pojde.
Podkresle ze nie jestem osoba z nadwaga.. Ale jak to stwierdzil, kilka kg mniej kolanu nie zaszkodzi a dziecko i tak sie rozwinie.....[emoji33]

I to lekarz?! A, i kazal mi schudnac zeby nie obciazac kolana! Gdzie mowie ze w ciazy oschudzanie?troche slabo. A on dalej, ciaza to nie choroba... Ja doskonale o tym wiem. Ale odchudzac sie nie bede i na rezonans tez nie pojde.
Podkresle ze nie jestem osoba z nadwaga.. Ale jak to stwierdzil, kilka kg mniej kolanu nie zaszkodzi a dziecko i tak sie rozwinie.....[emoji33]

Ojeja. Ale nerwów uzylas... Co za palant

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry