reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Projekt pod linkiem.
http://www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf
Tu nie jest napisane wprost, że np: jak pijany wójek zgwalci 12 latkę to będzie musiała urodzić, że jak dowiesz sie, że Twoje dziecko urodzi się bez mózgu to będziesz musiała je urodzic i patrzeć jak umiera w cierpieniu, że jak dowiesz się, że jesteś w ciązy pozamacicznej to będzie można ją wyłyżeczkowac dopiero gdy zacznie ona bezpośrednio zagrażać Twojemu życiu (np., bęknie ci jajowód i dostaniesz krwotoku).
Ja rozumiem, że usuwanie ciąży w ktorą zachodzi się w wyniku gwaltu to decyzja kobiety i może nawet bylabym sklonna uwierzyć jakiemyś ortodoksyjemu "obrońcy poczętego życia" że dziecko niczemu nie jest winne, że dzieci z zspołem downa choć też mają prawo do życia, ale ta ustawa zabrania przetwania ciąży w KAŻDYM nawet najbardziej skrajnym, okrutnym, beznadziejnym, nieuleczalnym przypadku. jak można twierdzić, że dyskusja nad nią jest rozdmuchana przez media? Przecież to są suche fakty. Nie ma kompromisu

Projekt pod linkiem.
http://www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf
Tu nie jest napisane wprost, że np: jak pijany wójek zgwalci 12 latkę to będzie musiała urodzić, że jak dowiesz sie, że Twoje dziecko urodzi się bez mózgu to będziesz musiała je urodzic i patrzeć jak umiera w cierpieniu, że jak dowiesz się, że jesteś w ciązy pozamacicznej to będzie można ją wyłyżeczkowac dopiero gdy zacznie ona bezpośrednio zagrażać Twojemu życiu (np., bęknie ci jajowód i dostaniesz krwotoku).
Ja rozumiem, że usuwanie ciąży w ktorą zachodzi się w wyniku gwaltu to decyzja kobiety i może nawet bylabym sklonna uwierzyć jakiemyś ortodoksyjemu "obrońcy poczętego życia" że dziecko niczemu nie jest winne, że dzieci z zspołem downa choć też mają prawo do życia, ale ta ustawa zabrania przetwania ciąży w KAŻDYM nawet najbardziej skrajnym, okrutnym, beznadziejnym, nieuleczalnym przypadku. jak można twierdzić, że dyskusja nad nią jest rozdmuchana przez media? Przecież to są suche fakty. Nie ma kompromisu
Wlasnie to przeczytałam...
Tragedia, brak słów... Trzeba uważnie przeczytać bo wlasnie nie ma nic wprost napisane. Ciaza ponad wszystko...

Ooo, to jest nadzieja, że i mi się zachce [emoji23]

ckai43r886icswaj.png
będzie Ci się chciało jak nigdy przed tem :D

Własnie o to chodzi,ale jednocześnie są wykreślone punkty gdzie było opisane ,kiedy aborcja jest dozwolona.

jooo_asia: moje cera to dramat. Kilka miesięcy temu dostalam od dermatologa płyn i krem na niedoskonałości (walczę z nimi choć mam 27 lat, wiem to smutne) nie używam ich teraz bo to tylko kwasy i antybiotyki. Poza tym pomagal mi effaclar k z la roche posay.. ale ten ma retinol więc jjest kategorycznie zabroniony. No i juz skończyły mi sie pomysły :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry