reklama

Kwietniowe mamy 2018

A ile placilas za NIPT?

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"
Pomyliłam się Nifty. Nipt to non invasive prenatal testing, czyli badania wolnego płodowego DNA. Oba i Harmony i Nifty są badaniami nipt. W Polsce można zrobić jeszcze więcej takich badań, ale te dwa są "najpopularniejsze". Jest takie zestawienie na mamie ginekolog.

Mogłam już od dwóch tygodni robić Harmony ale zwlekalam... Harmony najtaniej w W-wie znalazłam za 2,4 t.
Teraz postawiona pod murem i odpowiednio nastraszona zrobiłam Nifty za 2 t. :/ Nastraszona bo ostatni termin na amnio to 16tc. Więc jakby coś teraz poszło nie tak z Nifty to jeszcze łapie się na amnio.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. Dzisiaj wyjątkowo są mi potrzebne.
A tak starając się myśleć w tej całej sytuacji pozytywnie to w połowie przyszłego tygodnia poznam płeć dziecka, po badania Nifty również o tym informują:)

Pomyliłam się Nifty. Nipt to non invasive prenatal testing, czyli badania wolnego płodowego DNA. Oba i Harmony i Nifty są badaniami nipt. W Polsce można zrobić jeszcze więcej takich badań, ale te dwa są "najpopularniejsze". Jest takie zestawienie na mamie ginekolog.

Mogłam już od dwóch tygodni robić Harmony ale zwlekalam... Harmony najtaniej w W-wie znalazłam za 2,4 t.
Teraz postawiona pod murem i odpowiednio nastraszona zrobiłam Nifty za 2 t. :/ Nastraszona bo ostatni termin na amnio to 16tc. Więc jakby coś teraz poszło nie tak z Nifty to jeszcze łapie się na amnio.

Ja się za bardzo nie znam na tych badań. Zawsze myślałam, że robi się nifty czy Harmony po to aby uniknąć aminopunkcji ?

Co do leżenia w szpitalach. Nie wiem czy jest tak w całej Austrii, ale u mnie w mieście jest to dobrze rozwiązane. W przypadku zagrożenia poronieniem czy jakiś innych dolegliwości, które mogą tym skutkować kobieta nie leży na położnictwie czy patologii ciazy tylko na normalnej ginekologii i z tego co dopytalam nie kładą nigdy dwóch kobiet w ciąży bądź jednej w ciazy, jednej po poronieniu w tej samej sali. Myślę, że to dobre rozwiązanie dla zdrowia psychicznego

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

a_gdyby_tak jak ja Cie świetnie rozumiem. Też nie mam kompletnie wsparcia w najbliższych. Kurde tak mnie mój P wku*** że mu wygarnełam że najlepiej jakby sam w tej ciąży chodził i przeżywał to co ja to by już dawno w psychiatryku wylądował. Ale on z tych co całe życie oglądają przez różowe okulary. A mnie to irytuje, ja bym chciała popłakać sobie, a on mnie automatycznie strofuje, że po co, nic się nie dzieje i takie tam. Ja wiem ze on chce dobrze żebym tylko za dużo się nie martwiła, ale kurde nie da się, no nie da. Żeby chociaż wysłuchał. A reszta (moja mama, brat, bratowa) bo tylko oni wiedzą o sytuacji mówia żeby się nie martwić wszystko będzie dobrze? Ale spójrzmy prawdzie w oczy, to nie pomaga wcale. Ja z tych co wolą najgorsza prawdę od najslodszego kłamstwa. Więc kochana musimy chyba przejść przez to samo i mnie też czeka 10 długich dni....

p19ucsqvyg9mlpha.png
Kochana. Trzymajmy się zatem razem.

Ja się za bardzo nie znam na tych badań. Zawsze myślałam, że robi się nifty czy Harmony po to aby uniknąć aminopunkcji ?

Co do leżenia w szpitalach. Nie wiem czy jest tak w całej Austrii, ale u mnie w mieście jest to dobrze rozwiązane. W przypadku zagrożenia poronieniem czy jakiś innych dolegliwości, które mogą tym skutkować kobieta nie leży na położnictwie czy patologii ciazy tylko na normalnej ginekologii i z tego co dopytalam nie kładą nigdy dwóch kobiet w ciąży bądź jednej w ciazy, jednej po poronieniu w tej samej sali. Myślę, że to dobre rozwiązanie dla zdrowia psychicznego

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

W Pl, przynajmniej u mnie w mieście funkcjonuje tzw. patologia ciąży- wiec dla psychiki trafić tam to ciężkie przeżycie.
Ale muszę powiedzieć że na porodówce w tym samym szpitalu starają się oddzielać np mamy których dzieci zabieraja na noworodki od tych któruch dzieciaczki urodziły się bez problemów i są przy mamie

A tak z innej beczki.
Planujecie kupić maluszkom jakieś kombinezony na wiosnę? Ja zastanawiam się nad jakimś lekkim, ale troszkę ocieplanym- pojawiły się teraz takie dresowe albo welurowe ocieplane delikatnie.
Tylko właśnie tak chodzę i się zastanawiam czy juz trzeba się zaopatrzyć czy może będę coś w tym stylu tez w okolicach lutego dostępne?Jak myślicie?
Chyba za wczesnie bo nie wiesz ile dziecko bedzie mialo a kupic za male albo za duze to tez bez sensu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry