• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziękuję dziewczyny za przywitanie :). A za wszystkie mamy starające się trzymam kciuki. Narazie dopiero tutaj się pochwaliłam boje się chwalić żeby nie zapeszac.

Ja dopiero przed testowaniem, tak za ok.10 dni jak @ nie przyjdzie to zatestuje, ale też tak zawsze myślałam, że najlepiej nie rozpowiadać za wcześnie o ciąży , nawet tak do końca 1 trymestru ale nie wiem czy bym tyle wytrzymała.. :P

reklama
Ja w 2 ciąży wszystkim powiedziałam ale jak poroniłam i byłam po zabiegu to źle się czułam jak ktoś pyta jak tam ciąża it'd, więc teraz chce trochę odczekać chociaż w pracy powiem chyba bo jak by co musieli by szukać kogoś na moje miejsce powoli.

Tez mialam takie humorki w tym cyklu, skrajne emocje naprzemiennie. Raz strach, raz radosc jak u ciebie. Ten lek w ogole od ktorego dnia trzeba brac i co on daje? Czemu dawka mialaby byc za mala?
Ten lek się zażywa najczęściej od 5 do 9 dnia cyklu ja rzutem na taśmę dostałam go od 6 do 10. I ma on "pomoc" moim jajnikom wyhodować dominujący pecherzyk.

Dawka którą mam to 0.5 tabletki dwa razy dziennie (niestety nie pamiętam jaka dawke brałam poprzednio) i lekarz stwierdził że jeżeli ta dawka będzie za mała to w przyszłym cyklu ja zwiększymy, bo woli dac mi mniej niż później prowadzić ciążę bliźniaczą...
Niektórym kobietą taka dawka wystarcza i mam nadzieję że ja też będę właśnie taką kobietą i że będzie chociaż jeden ładny pecherzyk.
Niby mi coś świta że wtedy też brałam pół tabletki ale nie mam tej pewności i nie wiem czy sobie sama nie wmawiam tego żeby się pocieszyć.
Boję się trochę sama sobie zwiększyć dawke bo przestymulowanie jajników jest groźne.
Dlatego czekam do poniedziałku na monitoring i na hasło że jest pecherzyk że mam wziąść zastrzyk i możemy działać. Wtedy moooze będę troszkę spokojniejsza

Ja ogólnie mam na 22.08 wizytę ustaloną po odbiór cytologi, więc jak nie dostanę @ i coś tam będzie to od razu za jednym zamachem i to i to , tylko nie wiem czy lekarz wyczuje taką powiedzmy ok. 4 tygodniową ciążę ? Nie mając sprzętu...
Moze jedynie zaobserwować że pochwa jest zasiniona i macica rozpulchniona no i szyjka wysoko ale zamknięta nic więcej w tak wczesnej ciąży nie zobaczy nawet ze sprzętem usg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry