Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Dziewczyny mam pytanie. Dziś okazało się że mamy z M ryzyko konfliktu serologiczny.ja mam 0 rh- M. ab rh + M właśnie odebrał wyniki badań krwi. Może któraś z Was podpowie co powinnam.zroboc w tej sytuacji, jakieś badania na Ci to? Czy już od reki kontaktować się z lekarzem, wizytę mam dopiero za 3 tygodnie A też nie chce wyjsc na panikare![]()
Wlasnie dlatego ja po poronieniu taki zastrzyk dostalam.@jowska1 aha, no i przy pierwszej ciąży raczej mała szansa (jak nie znikoma?) aby się coś zadziało.
ale - pod warunkiem że nie było wcześniej poronienia ponieważ mogło dojść do zetknięcia się krwi matki i płodu. i w następnej już organizm może wysyłać przeciwciała, bo traktuje ja jako kolejną.
Serio? Pomijają? Chyba bym ich zmiotła z powierzchni Ziemi, jakby pomineli. Ciąża to ciąża. Nieważne czy donoszona, czy poroniona.@Blondie no i prawidłowo, bo wtedy mogło dojść do tego wymieszania z krwią.
ale nie wiem jak u dziewczyn, ważne żeby o tym pamiętać że poronienie się liczy jako 1 ciąża.. tak przynajmniej powinno być ale różnie bywa w szpitalach, czasem pominąć, czasem zapomną.. więc trzeba mieć to na uwadze![]()
Oki Czyli jeśli poronilam 2 ciążę w ostatnich 13 miesiącach- 5 tyg i 3 tyg to znaczy że już powinnam.yen zastrzyk brać natychmiast ?Serio? Pomijają? Chyba bym ich zmiotła z powierzchni Ziemi, jakby pomineli. Ciąża to ciąża. Nieważne czy donoszona, czy poroniona.
Ja poronilam 1 ciąże. Przy 1 tego zastrzyku nie mialas? Nie wiem jak to funkcjonujeOki Czyli jeśli poronilam 2 ciążę w ostatnich 13 miesiącach- 5 tyg i 3 tyg to znaczy że już powinnam.yen zastrzyk brać natychmiast ?
nie zdziwiłabym się jakby tak było..Serio? Pomijają? Chyba bym ich zmiotła z powierzchni Ziemi, jakby pomineli. Ciąża to ciąża. Nieważne czy donoszona, czy poroniona.
Oki Czyli jeśli poronilam 2 ciążę w ostatnich 13 miesiącach- 5 tyg i 3 tyg to znaczy że już powinnam.yen zastrzyk brać natychmiast ?