reklama

Kwietniowki 2015

Karina no to super :-)

Kubus już chłop duży! :D

milia ja 2 kg kupiłam i zrobiłam koktajle z połowy a druga połowa umyta na jutro bo będę robic sernik truskawkowy na zimno :-) u mnie tez pralka walczy, trzeba korzystac bo schnie super wszystko :D

reklama
Doli te upały to nawet tu do mnie dotarły... co prawda nie w takim natężeniu ale 28C tu to rzadko kiedy. No i nad morzem mieszkam to też inaczej.
Ja koktajle truskawkowe to prawie codziennie teraz pije (truskaweczki, jogurcik naturalny i pokruszony lód.. pycha) :)

My właśnie wróciliśmy po szczepieniu. Mała strasznie się rozwyła no ale dwa kłucia w uda + szczepionka do picia tak więc pełen pakiet.
Przebadali ją przed i asymetrii nie ma, ruchowo dobrze się rozwija, słuch ok, wzrok ok, skóra ok. Oby tak dalej. Przez 9 dni urosła 1 cm i przytyła 170g - ma teraz 5570g (nie wiem czy to dużo czy mało - powiedziano mi że z wagą i wzrostem jest ok więc się nie przejmuję, tym bardziej że karmię tylko piersią. Dostałam książkę z przepisami na posiłki dla maluszka - wszystko opisane - kiedy rozszerzać dietę i co podawać z gotowymi przepisami więc muszę się zabrać za czytanie :) Poza tym mieliśmy rozmowę z położną na temat Małej i zajmowania się nią no i po wysłuchaniu jak wygląda moja doba - mój M dostał opierdziel że ma mi więcej pomagać, tak żebym miała czas na drzemki w dzień i więcej czasu dla siebie (mam nie gotować obiadu, a każdą chwilę gdy mała śpi - wykorzystywać na odpoczynek (powiedziałam babce że Karolcia bardzo mało w dzień śpi to kazała mi wprowadzać stałe pory na drzemki bo jeśli nie będzie dobrze spała w dzień to i w nocy będzie masakra) :eek: Nie powiem żeby M mi nie pomagał ale zawsze to inaczej do człowieka trafia jak ktoś obcy z boku powie że to za mało.

Milia moja tak ma jak jest za gorąco - usypia na rękach a jak ją odkładam to za chwilę się budzi. Cóż mogę poradzić że ona zimnolubna jest (btw dobry kraj na urodzenie sobie wybrała hehe :-D)

Karinka moja 3mce kończy jutro :)

Nacias na krzykach :) okolice Carrefoura dokładniej:)

Kifsi no przygotowania wyglądaja tak że M sprząta gruntownie kuchnie i łazienkę a ja siedze na bb :) haha nie no żarcik:) on sprząta kuchnie i łazienkę ja nasz pokój i zajmuje sie małym a wieczorem skocze na zakupy. Tort zamówiony mięso kupione kwiatki zamówione a reszta jutro i w sobotę...ale w sobotę ciężko bo mamy ślub..

Karina super że tyle ustoi a czy będzie uczyć się stawiać kroki czy to niemożliwe?

Ja uwielbiam upały ;-) :-) u nas tak rzadko bywają, że jak tylko są to mnie cieszy, a że są góry, to w słońcu upał, ale w cieniu całkiem znośnie, więc dzieci mogą korzystać z uroków, fakt, że z domu wychodzimy po 14, żeby nie w samo południe.

reklama
Natasza kojarzę, moja mama przez jakiś czas mieszkała na Słonecznikowej, to niedaleko.
Karina to smutne, że Emily nie będzie chodzić, ale pocieszające jest to, że w Niemczech macie spore możliwości, żeby zapewnić jej jak najlepsze warunki jak np to cudo stojak.

My po szczepieniu. 5w1 i pneumokoki, bo to mamy za darmo. Tak to pewnie szczepiłabym zwykłymi, ale jak dają to biorę. Nie wzięłam do teściów gondoli, tylko sam stelaż i fotelik więc zamontowaliśmy tam spacerówkę, bo u nich stała. Doszłam do wniosku, że na te upały spacerówka lepsza i przywiozłam ją do domu :D Aaaaa... najważniejsze dla mnie: MOŻEMY ROZSZERZAĆ DIETĘ :) Lekarka powiedziała, że soczki typu jabłko lub malina mogłam już podawać jak skończył 3 miesiące. Powiedziała też, że niedobrze jest czekać jak dziecko skończy 6 miesięcy nawet jak jest karmione piersią, bo potem jest bardziej wybredne. Tylko nie wiem, bo powiedziała, że owoce już, a obiadki jak skończy 4 miesiące czyli za 2 tygodnie, ale ja zacznę od marchewki, podobno po owocach dzieci nie bardzo chcą jeść warzywa. Ponieważ mąż wraca jutro wieczorem z marchewką zaczekam do soboty, żeby mógł uczestniczyć w tak ważnym wydarzeniu :D

DSC_0353.jpgDSC_0354.jpgDSC_0355.jpg

Załączniki

• DSC_0353.jpg
    DSC_0353.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 90
  • DSC_0354.jpg
    DSC_0354.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 91
  • DSC_0355.jpg
    DSC_0355.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 88

Nowe wątki