reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Laurka ja używam pampersów i mnie nie interesuje akurat cena, tylko to, że jeśli pampers jest posiusiany to Wiki w niego zrobi i kupkę a jak raz miałam Huggies to trochę osiusiał pampersa i kupki za żadne skarby nie chciał zrobić, bo czuł, że pielucha mokra, a jak zmieniło mu się suchą to od razu wlnął kupkę i znów trzeba było zmienić. Tak więc podsumowując ilość pampersów zużytych i Huggies wyszło, że za taką samą cenę musiałam kupić pieluszek (Huggies wychodziło kilka sztuk więcej)
Ach dziewczynki zazdroszczę Wam tych zakupów! Ja mam ogromną ilość ciuszków po Wiktorze i jedyne co muszę kupić to kilka czapeczek na lato i jakiś kocyk cienki... No chyba, że będzie dziewczynka to może męża namówię na wózek :-D oczywiście bartatina będzie, bo mam teraz taki z małymi kółkami i na nasze polskie chodniki on się w ogóle nie nadaje.

reklama
laurka, super :-) moi rodzice i tesciowie rowniez w taki sam sposob nas wsparli przy pierwszym dzieciaczku :-) teraz na pewno tez cos kupia, ale sama nie wiem co.. chyba sobie zazycze od tesciowki bujaczek fishera nowy, bo ten stary juz 6 dzieci obsluzyl ;-) i nie tyle wyglada odpowiednio, co sie wibracje zepsuly. od rodzicow chcialam kolyske - ale ta, co sie napalalam, juz mi sie nie podoba, za wielka. no ale zastanowie sie jeszcze, bo naprawde na wakacje bylaby super. no ale wozek chyba tez wystarczy.. bedzie zasypial w gondoli na noc, a nocki i tak bedzie spedzal ze mna pewnie.. tak bylo zawsze :-) uwielbiam spac z maluszkiem, zreszta nie jestem w stanie karmic w nocy na siedzaco, zawsze biore go do lozka i karmie na lezaco, wiec zasypiam natychmiast ;-)

jejku, chodze po allegro i mam juz pare ciuszkow kupionych uzywanych, za kilka zl od sztuki :-) a wszystko prawie z h&m :-) pajacyki, pizamki, spioszki, dresiki, body :-) i mam jakies chore zboczenie - wynajduje ciuszki, ktore mieli moi chlopcy :-D i je kupuje. bez sensu ;-)

aha, huggiesy i pampersy kosztuja praktycznie tyle samo! dziwne. ale wg mnie pampersy sa najlepsze, bo zdecydowanie bardziej miekkie, wygodniejsze, i bardziej chlonne. nie maja konkurencji :-)

ja uzywalam wielorazowych i teraz tez bede uzywac. plusem oprocz finansow jest to ze dzieci ucza sie szybciej korzystac z nocnikow. moja corka miala rok i tylko na noc korzystala z pieluchy. oczywiscie na wakacje lub dlugie wyjscia pampersy.

Też się zastanawiam i to poważnie nad wielorazowymi. Mam już dość tych pampersów u starszaka, bo za groma nie chce się odzwyczaić od nich. Może w lato się uda...

My też mieliśmy taki kocyk zamiast otulaczka.

U nas pampersy się jakoś nie sprawdziły. Ciągle gdzieś się małemu coś bokiem wylewało i dostawał od nich wysypki. Używamy do tej pory Haggisów. Są większe i szersze od pampersów i lepiej się układają na pupie młodego. Teraz jeszcze wprowadziłam pampki z Rossmana bo są znacznie tańsze i całkiem dobrej jakości. Zastanawiam się nawet czy tych rossmanowskich nie używać przy drugim. Niestety pampersy to wydatek ok 300-400 zł miesięcznie przynajmniej na początku. Tak nam wychodziło.

a propo odzwyczajania dziecka od pieluch. mojej siostry synek w maju skonczy 3 lata. jakos w lipcu czyli jak mial 2 lata i 3msc siostra chciala go odzwyczajac od pieluch. ale jak tylko Marcelek widzial nocnik to w ryk. Jednego dnia u nich bylam i mowie mu ze jak zrobi siusiu na nocnik to dostanie motor. ( moja corka miala taki duzy motor na polce i jak maly byl u mnie to zawsze sie nim bawil) oczywiscie maly w ryk i nie usiadl na nocniku. Nastepnego dnia siostra do mnie dzwoni i mowi ze Marcelek sam poszedl do lazienki zrobil siusiu i z pelnym nocnikiem przyszedl do niej i mowi " zobilem siusiu za motol od cioci" no wiec nie mam juz motoru bo po niego przyszli od razu. Od tamtego czasu oczywiscie zdarzylo sie kilka razy ze nie zawolal ale generalnie zaczal juz korzystac z nocnika. Wiec chyba trzeba znalesc jakis sposob na te male dzieciaczki :):):)

Dziewczyny ma któraś sprawdzone te pieluchy wielorazowe? Bardzo prosiłabym o link!!!!

tu masz fajne linki ( zeby nie bylo ze plagiat robie to linki dala acronka :) )
Pieluchy wielorazowe dla zainteresowanych.
Kraina Pieluszek - nowoczesne pieluchy wielorazowe - po lewej menu w którym wszystkie wyczerpujące informacje

EKO BABY Pieluszki z materiału - co do czego nie tylko o pieluszkach także o wczesnym wysadzaniu itp.

Informacje na stronie Pieluszkarnia.pl http://www.pieluszkarnia.pl/Pozostal...nfo-pol-7.html

http://forum.gazeta.pl/forum/f,61482...elorazowe.html Forum pieluszkowe

a ja mam narazie 30 sztuk zwyklych:
Tetra - pieluszki tetrowe 60x80 POLSKIE PIELUCHY (1364407629) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Dzięki za linki. Poczytam sobie. Już kiedyś o nich czytałam, bo chciałam używać przy Wikim ale kasy było mało, bo trzeba było dużo kupić ważniejszych rzeczy i sobie darowałam.

Do góry