Ja jakoś nie bardzo lubię te wszystkie śpiochy, pajacyki itp, owszem kilka mam na poczatek do szpitala, ale znacznie wiecej mam spodenek, podkoszulków i bluz, takie mi się bardziej podobają, takie normalne ciuszki :-)
reklama
jola.24
Fanka BB :)
ja sukienek mam tyle że może do miesiąca, dwóch dam dziecku spokój ale potem nie odpuszczę!!
a ostatnio się zastanawiałąm czy na wyjście ze szpitala nie ubrać jej sukieneczkiale to byłoby przegięcie...
E tam przegiecie

Kazdy robi jak uważa. Ja po domu tez ubieralam w pajace ale jak gdzies wychodzilam to tak jak baby normalne ubranka

Edit: Morgaine na wyjscie ze szpitala to ja moe nie w sukieneczke ale te ogrodniczki dżinsowe to jej założe;-)

krakowianka85
my mamy dostać przewijak w takim stylu:
SOLIDNY PRZEWIJAK - REGAŁ NA KÓŁKACH + SZCZEBLE (1420404300) - Aukcje internetowe Allegro
My mamy coś podobnego, tylko jeszcze z pod spodu się wanienkę wysuwa - wyjeżdża na takim stelażu na kółkach.
ja też w domu zamierzam ubierać Melcie w śpiochy i pajace,żeby jej bylo jak najwygodniej,a na wyjścia w"normalne" ciuszki-wkurza mnie tylko,że tyle ślicznych sukienek i bluzeczko-tunik dla niemowląt jest zapinanych z tyłu,a przecież nie da się ukryć, że takie maleństwo przede wszystkim leży,więc nie może mu być wygodnie...przedwczoraj byłam na chwile w Reserved i widziałam przepiękną bluzeczkę-chyba bym się na nią skusiła gdyby właśnie nie fakt że miała guziczki i to spore z tyłu...dlatego kupowanie takich pozostawie na czas jak mała będzie już chodzić,a przynajmiej siedzieć. jejku nie mogę się już doczekać jak założe jej te wszystkie śliczne rzeczy które dla niej mam-tak się ciesze, że to już tak niedługo zobaczę moją kruszynkę
..aenye
Mama grudniowa'06
ja po domu w miekkie rzeczy (pajacyki, body, dresy, bluzki bawelniane), a na dwor w rozne ;-) tzn dzinsow to raczej po domu mu nie dam, ale dresiki owszem :-)
ja pajacyki czy body i polspiochy to wkladalam na noc, a na dzien w spodnie i bluzeczki, ale wlasnie z miekkich materialow.
acronka, tez wlasnie mysle o tych pojemnikach. jesli bede miala komodke to nie bede musiala ich uzywac, ale jak nie to mysle, ze moga si bardzo przydac. przybornik natomiast owszem, pomiesci pieluchy :-) z mysla o nich jest zrobiony ;-) na wielu aukcjach o tym wspominaja. moim zdaniem po prosty jest ladny, ale jak nie zdaze go uszyc to trudno, nie bede plakac ;-)
zuzanka, ja tez nie lubie zapinania z tylu. i kapturow - bluzy z kapturkiem ubieram tylko na wyjscie. w ogole np pajace z zapinaniem z tylu to dla mnie porazka, przeciez chodzi o to, zeby latwo przebierac, a to przeczy wszystkiemu, co wygodne i latwe. ech.
ja pajacyki czy body i polspiochy to wkladalam na noc, a na dzien w spodnie i bluzeczki, ale wlasnie z miekkich materialow.
acronka, tez wlasnie mysle o tych pojemnikach. jesli bede miala komodke to nie bede musiala ich uzywac, ale jak nie to mysle, ze moga si bardzo przydac. przybornik natomiast owszem, pomiesci pieluchy :-) z mysla o nich jest zrobiony ;-) na wielu aukcjach o tym wspominaja. moim zdaniem po prosty jest ladny, ale jak nie zdaze go uszyc to trudno, nie bede plakac ;-)
zuzanka, ja tez nie lubie zapinania z tylu. i kapturow - bluzy z kapturkiem ubieram tylko na wyjscie. w ogole np pajace z zapinaniem z tylu to dla mnie porazka, przeciez chodzi o to, zeby latwo przebierac, a to przeczy wszystkiemu, co wygodne i latwe. ech.
antonina01
Powiem was że jakos do tej pory uważałam ten przybornik na łóżeczko za zbędny dodatek bardziej wizualny (jak np. w komplecie z pościelą i czymś tam jeszcze), ale uświadomiłyście mi że przebierając na przewijaku na łóżeczku -a ja tak zamierzam-to jakieś kremiki, waciki, szczoteczki w sam raz po ręką...hmm
A któraś z Was kupowała taki mega-zestaw pościelowy godny polecenia.....ja kilka ogladałam w tym ten w paseczki, hehe , ale jakie to na żywo....??odwieczna adrenalina zakupów na allegro
A któraś z Was kupowała taki mega-zestaw pościelowy godny polecenia.....ja kilka ogladałam w tym ten w paseczki, hehe , ale jakie to na żywo....??odwieczna adrenalina zakupów na allegro
oj ja tez jestem bardzo na nie rzeczom zapinanym na pleckach dla takiego malucha...najlepsze sa takie ktore da sie szybko zalozyc..moje dziecko nalezalo chyba do wyjatkow bo nie cierpialo lezec z gola pupa i szybko trzeba bylo go ubierac bo byl krzyk
w domu najchetniej pajace i body a "normalne" ubranka na wyjscie...a najbardziej to mnie chyba rozczulaja niemowlece "butki" skarpetki 
rozki slodkie i na poczatku przydatne moze mniej latem ale w lwietniu to najcieplej jeszcze pewnie nie bedzie...
Acronka tez myslalm chwile o tym przewijaku ale bylam w sobote w ikei obejrzalam go na "zywo" i zrezygnowalam...gorna czesc jest wogole nie usztywniana i jak polozy sie na niej dziecko to chyba nie bedzie wygodnie go przewijac..ale to tylko moja opinia...
rozki slodkie i na poczatku przydatne moze mniej latem ale w lwietniu to najcieplej jeszcze pewnie nie bedzie...
Acronka tez myslalm chwile o tym przewijaku ale bylam w sobote w ikei obejrzalam go na "zywo" i zrezygnowalam...gorna czesc jest wogole nie usztywniana i jak polozy sie na niej dziecko to chyba nie bedzie wygodnie go przewijac..ale to tylko moja opinia...
Dzisiaj byłam w sklepie z bielizną jak sie zapytałam o stanik dla matek karmiących Pani spojrzała na moje piersi i powiedziała że najlepiej przejść właśnie w 9mc i kupić rozmiar większy allleeee ja mam pod biustem no może teraz 75 a biust to chyba E i bądź tu mądry i szukaj stanika tragedia. Poczekam raczej do 36 tygodnia i sie porozglądam. Boże jak one (piersi) mają być większe to ja będę musiała je wozić na taczce
bo kręgosłup mi odpadnie 
Ja też chciałabym kupic taki mega zestaw do spania posiele i takie tam teraz nie wkleje linka bo mają jakąś przerwe techniczna ale jakieś 18 szt w jednym np przybornik o ktoreych mowiłyście bo tez będę przewijać na łóżeczku bo miejsca nie ma. Znalazłam taki zestaw za 250zł to dużo?? Opłaca się czy nie za bardzo podkreśle iż jest tam też kołderka i poduszeczka do wózka a to też mi sie przyda.
zazdroszcze talentu szycia sama bym tak chciała ale cóż 2 lewe ręce
Ja dzisiaj dostałam nastepne 2 siatki ciuchów wiec mam tyle tego że nawet nie zachodze do sklepu z rzeczami bo pewnie dziecko tego co mam nie przenosi
A co powiecie o termometrach (jakie) ryęciowe czy elektronicze czy moze taki i taki i aspiratorach do noska?? a sól morska jest kajaś różnica w wyborze??

Powiem was że jakos do tej pory uważałam ten przybornik na łóżeczko za zbędny dodatek bardziej wizualny (jak np. w komplecie z pościelą i czymś tam jeszcze), ale uświadomiłyście mi że przebierając na przewijaku na łóżeczku -a ja tak zamierzam-to jakieś kremiki, waciki, szczoteczki w sam raz po ręką...hmm
Ja też chciałabym kupic taki mega zestaw do spania posiele i takie tam teraz nie wkleje linka bo mają jakąś przerwe techniczna ale jakieś 18 szt w jednym np przybornik o ktoreych mowiłyście bo tez będę przewijać na łóżeczku bo miejsca nie ma. Znalazłam taki zestaw za 250zł to dużo?? Opłaca się czy nie za bardzo podkreśle iż jest tam też kołderka i poduszeczka do wózka a to też mi sie przyda.
zazdroszcze talentu szycia sama bym tak chciała ale cóż 2 lewe ręce

Ja dzisiaj dostałam nastepne 2 siatki ciuchów wiec mam tyle tego że nawet nie zachodze do sklepu z rzeczami bo pewnie dziecko tego co mam nie przenosi
A co powiecie o termometrach (jakie) ryęciowe czy elektronicze czy moze taki i taki i aspiratorach do noska?? a sól morska jest kajaś różnica w wyborze??
reklama
termometrow rteciowych juz chyba nie ma. rok temu czy dwa chcialam kupic i tylko elektryczne byly. Pewnie najlepsze sa te do ucha bo najszybsze, ale mam nadzieje ze moje dziecie bedzie takie jak starsza corka i ja czyli zero chorob, ale odpukac jakby zaczela chorowac to wtedy kupie ten do ucha.
ja mam posciel:
POŚCIEL7-ELE 135X100 PRODUCENT CZARKAZ (1371245930) - Aukcje internetowe Allegro
troche sztywana mam nadzieje ze po praniu bedzie ok.
co do przybornika to mame poprosze zeby mi uszyla, tylko nie wiem czy material znajdzie taki jak posciel ale najwyzej podobny jakis.
ja mam posciel:
POŚCIEL7-ELE 135X100 PRODUCENT CZARKAZ (1371245930) - Aukcje internetowe Allegro
troche sztywana mam nadzieje ze po praniu bedzie ok.
co do przybornika to mame poprosze zeby mi uszyla, tylko nie wiem czy material znajdzie taki jak posciel ale najwyzej podobny jakis.
Podziel się: