reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Hej dziewczyny
Agunia moja Lenka jeszcze 3 dni temu ntez nie trzymala glowki na brzuszku. Pani doktor kazala ja klasc nawet do 10 razy dziennie na 3-4 minuty i po 2 dniach mamy taki efekt DSCN5196.jpg
My juz od dawna jezdzimy w spacerowce, oczywiscie na plasko. Jeszcze troche i nozki beda Lence wystawaly poza wozek :) No i pieluche tez juz od jakiegos czasu 3.

reklama
super Lenka
Milla mnie ostatnio zaskoczyła, bo wcześniej sie chwiała niczym te pieski samochodowe
a od kilku dni trzymie bardzo stabilnie i dosyć długo.

polis Lenka super! a u mnie na osiedlu tylko popadało. też zaczne Szymonka kłaść częsciej na brzuszku to może również nauczy się główke ładnie trzymać.

my nadal w gondoli spacerujemy i starczy nam jeszcze na długi czas, mały ma dopiero 63cm więc sądze że jeszcze całe lato się zmieści.

a ja jutro ide na wyrwanie zęba i to ósemki, strasznie się boje bo jak wyrywałam pierwszą to po dwóch znieczuleniach miałam i tak łzy w oczach i przepisany ketonal 100 taki ból niesamowity, mąż się tylko śmieje że jak się pozbędę drugiej ósemki to resztę mądrości stracę:)
aha i tak myśle że jak mi jutro też przepisze silny lek przeciwbólowy to chyba nie będe mogła karmić?

patusia witamy !
agunia o matko ile Twój synek spał:)

Ostatnia edycja:
polis Lenka super! a u mnie na osiedlu tylko popadało. też zaczne Szymonka kłaść częsciej na brzuszku to może również nauczy się główke ładnie trzymać.

my nadal w gondoli spacerujemy i starczy nam jeszcze na długi czas, mały ma dopiero 63cm więc sądze że jeszcze całe lato się zmieści.

a ja jutro ide na wyrwanie zęba i to ósemki, strasznie się boje bo jak wyrywałam pierwszą to po dwóch znieczuleniach miałam i tak łzy w oczach i przepisany ketonal 100 taki ból niesamowity, mąż się tylko śmieje że jak się pozbędę drugiej ósemki to resztę mądrości stracę:)
aha i tak myśle że jak mi jutro też przepisze silny lek przeciwbólowy to chyba nie będe mogła karmić?

patusia witamy !
agunia o matko ile Twój synek spał:)

Podobno u kobiet to nie są zęby mądrości, tylko zęby marudzenia ;)
A co do ketonalu - to ja dostawałam w szpitalu ketonal 50 po porodzie. Setka niby 2 razy mocniejsza, ale dzieciaczki też już przecież dwa razy większe.

No Kacper wstał o 12.15,o 13 wyszliśmy na spacer no i się zdrzemnął godzinkę... o 15 znowu spał do 17 i teraz się bawi:-) Za godzinkę kąpiel i spać.
Co do wózka to Kacper już leży z nogami na gondoli,ale do końca czerwca chcę go w głębokim wozić,ale nie wiem czy się będzie mieścił:tak:
Jakby nie było,to on tu jest największym lutowym chłopcem(teraz ma 71 cm i 7770g):szok:

my po badaniu bioderek i USG . Jednak wyszlo ze cos jej tam strzela w prawym bioderku ale tylko czasami wiec lekarka powiedziala ze mamy sie nie martwic ze tak u dzieci czasami bywa i ze mamy nast usg za 3 miesiace;/ jak tu sie nie martwic??? i tak bedac w ;polsce zrobimy jeszcze jedno usg. masakra normalnie ..... :-(

reklama
A Nina kończy dzisiaj 16 tydzień i chyba mamy ounkt kulminacyjny kolejnego skoku- cały dzień na rękach, a zasypianie to po prostu masakra... już nie daję rady a M jeszcze pojechał na ścianę i wróci po 21...koszmar

Byłyśmy na ważeniu, dzięki Bogu Nina przybrała 200 gram w 10 dni więc jest postęp. Czyli kaszka skutkuje:)

my pieluszki też 3, pewnie jeszcze conajmniej z miesiąc.

Do góry