reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam.
Ale dzień. Cała się kleję. Niby popadało, ale jakoś nie czuję poprawy.
A Mała dziś ciumka co godzinę i co drugie karmienie zasypia.
No a ja nie wiem w co łapy wsadzić, więc po prostu na razie usiadłam. A od męża usłyszałam: przecież łazienki sprzątać nie musisz, bo jutro i tak będę wannę wymieniał. Normalnie zbytek łaski. Ale i tak ma szczęście, że nie marudzi, że gdzieś jest niesprzątnięte, bo bym ukatrupiła. /w ogóle to ten cały remont łazienki to robimy od tzw. dupy strony - no ale inaczej się nie da, żeby można było z niej równocześnie korzystać/

cześć Justyna. Pisz z nami często.

edit: znowu leje. Zaczęło zaraz po tym jak umyłam balkon. Eh. No ale teraz to już czuć poprawę.

Ostatnia edycja:
reklama
witaj Justyna :)
bobomama, kciuki zaciśnięte, na pewno będzie dobrze

witaminy D się nie podaje dodatkowo dzieciom na mm, bo w mieszance już jest zawarta odpowiednia dawka

co do sprzedaży na allegro, to ja wystawiam pojedynczo albo po kilka sztuk np. body czy pajaców, a sprzedaje się różnie, czasem w ogóle, a czasem kilka w ciagu tygodnia, wiele zależy od szczęścia

u nas przeszła burza i padał grad, a teraz się ochłodziło, i dobrze, bo ten upał mnie wykańczał

No wlasnie, ja sie zastanawialam nad witamina D, bo tutaj sie nie podaje, chyba kupie.

A moj danny od ponad tygodnia ma katarek, biedaczek troche sie meczy :-( W zeszlym tygodniu moja siostra przyjechala z Glasgow z coreczka, dzien wczesniej opiekowala sie coreczka kolezanki, ktora miala katar. Edyta przyjechala w piatek, a wieczorem ola zaczela kaszlec, kichac i smarkac. Zostali jeden dzien i wrocili (biedaki- 5 godzin jazdy samochodem) do Glasgow, bo siostra bala sie, ze Daniel bedzie mial katar. Niestety wszyscy sie rozchorowali, siostra , jej maz, chris i Daniel (mnie tylko ominelo :-))

Mam nadzieje, ze niedlugo sie ten katar skonczy:confused:

Ja ubranka zostawiam, chce miec jeszcze jedno dziecko wiec moze sie przydadza:-)

2 dni temu kupilam kilka ubranek na 6-9 i 9-12 miesiecyz mamas&papas zaplacilam 74£ a zaoszczedzialm 50£ :happy2::happy2::happy2: W mamas&papas ubranka wypadaja troche mniejsze rozmiarowo, Daniel nosi juz 6-9

U nas na zmiane swieci slonce i pada deszcz, burza tez byla :)

sunshine dużo zdrówka dla małego

tak sie zastanawiałam, co u naszych amerykańskich dziewczyn słychać bo dawno się nie odzywały

Ostatnia edycja:
Grrrrrr skasowałam co napisałam......

suseł mamy taką klime KLIMATYZATOR MIDEA GLORY MSG-07HRN2 (1642625929) - Aukcje internetowe Allegro, ale ta jest na 10-14m2, a my mamy na 30m2. Schłodziłam troche mieszkanie i od razu mozna oddychac. Ale z Mają nie siedze w tym pomieszczeniu gdzie dmucha. Na ten czas idziemy do drugiego pokoju.

Sunshine zycze zdrówka dla chłopaków.
ligotka twojej małej również.
Nasia strasznie mi żal twojej córeczki jak tak piszesz. Czy kiedys jej to minie??? Wyobrażam sobie jak wam rodzicom musi byc tez z tym ciezko.
bobomama powodzenia, trzymamy kciuki

Ponieważ dopadła mnie troche panika, że Maja nie zaskoczy picia z butelki odciagnełam sobie dzisiaj swoje mleko (oj ciezko szło, ledwo 60ml ale to chyba ze stresu), podałam jej w butli TT i ona slicznie wypiła. Siadając z nią w fotelu ona juz kierowała buźkę w stronę piersi i była lekko zaskoczona, że dzisiaj cos innego ale wypiła wszystko i jeszcze dostała cycusia. Uspokoiłam sie troche, chociaz wiem, że raz nie znaczy zawsze. Ale juz z mniejszym nerwem do tego bede podchodzic.

Tylko ja mieszkam w jakims suchym dołku?? U nas nawet sie nie zanosi na deszcz. Białe chmureczki na niebie i słoneczko grzeje.

Witaj Justyna:)

suseł mój tez by takiego testu nie zdał. Wczoraj mnie jednak zaskoczył. Jak szłam spac to w pokoju była sodoma i gomora a jak wstałam to porzadek :)) I nawet widziałam ze mop był w uzyciu bo stał w łazience, ale jak sie okazało tylko za tapczanem sprzątnał tam gdzie wiercił, ale dobre i to.
Patrzy na mnie tez syf na podłogach, łazienka zapuszczona troche a ja nie mam dzisiaj weny. Moze wieczorem.
Mega leń mnie dopadł.

Ostatnia edycja:
Witam sie popoludniem :) Moje dziecko dzis jak aniolek... jak zasnela w koncu - o 11 w czasie naszego "nieudanego" spaceru, tak spala prawie 3h - a ja mialam czas zeby sie pouczc :D egzamin juz w niedziele...
A potem pojechalysmy do siostry meza do sklepu na chwilke, no i o 17 mi zasnela... a zwykle o tej godzinie juz nie chce spac tylko ryczy do 19...

bobomamo trzymamy za Martynke
Witaj Justyna ;)
Doriss moja czasem zje bez problemow a czasem nie i juz... sama nie wiem, co dalej, dzis pytalam pania doktor to powiedziala mi ze jak mala nakarmie przed wyjsciem to potem bedzie jadla obiadki i deserki, amleko znow jak wroce - z tym ze mala bedzie beze mnie ok 5 - 6 godzin.

Odnosnie allegro, to ja wystawilam troszke rzeczy - wg mnie ktore byly troche niepraktyczne albo mi sie nie podobalo, sprzedawalam po 5 - 7 sztuk za 6 - 7 zl, koszt przesylki 5zl, poszly mi moze 3 aukcje i nic... po raz drugi wystawilam i tez nic... wiec wczoraj dalam te rzeczy mojej cioci ktora przekaze sasiadce ktorej sie nie przelewa. Bo nie mialam juz sily wystawiac, reszte pakuje w worek prozniowy i poczeka na nastepne :) No chyba ze bratowa w styczniu urodzi dziewczynke to cos niecos jej podrzuce.

tak sie zastanawiałam, co u naszych amerykańskich dziewczyn słychać bo dawno się nie odzywały

margoz- to samo sobie niedawno pomyslałam- niesamowite:-)

w temacie deszczu- u nas pisałam lunęło, że hej - i jak przestało padać poszłysmy spacerkiem do lekarza - myślałam, że po tej ulewie pogoda będzie idealna - a tu taka parówa ,że jak weszłam do przychodni to dosłownie zaczęło ze mnie cieknąć !!! okropność- zazwyczaj po deszczu jest super - nie wiem co sie dzieje z ta pogoda - rachell- czekam na ten drugi deszcz, ale chyba poszedł w druga stronę ;-)

sunshine- nam na katarek pomaga vit c - 3- 5 kropelek(pediatra tak zapisała) a do noska taka sól fizjologiczna o nazwie tetrisal - odkąd zaczęłam to uzywac - zawsze zakrapiam po kąpieli- Viki nie ma katarku i sapka jej całkowicie mineła- choć to drugie to pewnie z wiekiem :):-)

tab - w temacie allegro to bardziej chodzi mi o określenia typu super, cudo itp. - mnie też wkurza jak jest jakaś ściema- ale bardziej wkurza mnie jak ktoś pisze że towar jak nowy , a wrzeczywistości wyglada tragicznie - ja należę do tych uczciwych przesadnie- i staram się informowac o wszystkich ewentualnych mankamentach - widac tez jest to metoda , bo jakoś idzie mi ta sprzedaz ;)

tab - w temacie allegro to bardziej chodzi mi o określenia typu super, cudo itp. - mnie też wkurza jak jest jakaś ściema- ale bardziej wkurza mnie jak ktoś pisze że towar jak nowy , a wrzeczywistości wyglada tragicznie - ja należę do tych uczciwych przesadnie- i staram się informowac o wszystkich ewentualnych mankamentach - widac tez jest to metoda , bo jakoś idzie mi ta sprzedaz ;)

Super, cudo itepe też nie używam :) Jestem raczej minimalistką jeśli chodzi o opisy na allegro: krótko, zwięźle i na temat ;)

reklama
Ale dzisiaj jest okropna ta pogoda:-( już 4 razy uciekałam z tarasu bo się chmurzyło i grzmiało ale nie spadła ani jedna kropla i jest duszno .
Od kilku dni jestem "uwięziona" w domu bo robią ulicę na której mieszkam i nie da rady wyjść z wózkiem , dobrze że co najmniej mam taras na którym mogę posiedzieć z Antosiem :-)

Do góry