reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

jednak i u nas wczoraj popadało. Takie ciemne chmury szły, myslałam, że bedzie burza a ja sie boje :/ a byłam sama w domu z Mają. Wiecej bylo strachu niz deszczu ale dzisiaj nareszcie 17 stopni dla odmiany :)) Ale za to mnie głowa napiernicza.

justyna pytałaś czy cche nauczyc Maje pic z butli. TAK. Poniewaz za dwa miesiace wracam do pracy i tak jak twój synus ona nie chce zadnej herbatki i wody z butelki. Tzn pare dosłownie pare bo moze z dwa razy zassała i wypiła nawet 80ml za jednym razem. Raz ze smoczka lovi a raz z Aventu. Ja do konca nie jestem przekonana, że to zalezy od smoczka czy butelki. Wczoraj jej podałam moje mleko butelką TT i wypiła. Wydaje mi sie ze zalezy to od tego co pije i w jakim momencie, bo jak wczoraj byla głodna to wypiła. Za niedlugo bede probowac z mm, zobaczymy czy jej zasmakuje czy nie bedzie problemu.

mysia Maja miała raz histerie jak weszlam z nia do łazienki u mojej mamy. Nie wiadomo czemu???
I zdarzają sie histerie po szczepieniu, normalka, i jak nie chce jechac w wózku. Jak wezme ja na rece od razu przechodzi.
Ale kiedys po szczepieniu miala czerwona i goraca nózkę i wtedy to był mega ryk, nic ja nie uspokajało, bo bolało ja. Wiec moze faktycznie cos boli twoją córeczkę.

reklama
a w temacie meskich skarpet mnie wkurza jak S wrzuca takie skulkowane do prania. Kiedys mu takie wypiore tak powiesze i wrzuce do szafy.grr

witamy porannie i deszczowo
A propo zabobonów - ostatnio znalazłam 4-listną koniczynkę, którą w domu zjadł czarny kot :-) kot żyje - ja czekam :-)
o co Z tym chodzi bo nie wiem?

justyna1658 witamine d podaje sie do roku conajmniej ale jak sa sloneczne miesiace to sie zaprzestaje podawania tylko moja pediatra mowila ze zeby moc odstawic dziecko od witaminy d to by musiala no samym pampku biegac bo to by wtedy czerpalo ze slonca ja ale ja podaje w kropelkach co drugi dzien

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry Mamuśki :-)
Dziewczyny o co chodzi z tą witaminą D ? Ja od początku karmię tylko piersią i codziennie daje małemu witaminę D . Na ostatniej wizycie pytałam pediatrę i powiedziała żeby dawać dalej , co najmniej do następnej wizyty tzn do 12 lipca .

Ja w zaleceniach ze szpitala mam wpisane, żeby podawać przez cały okres karmienia piersią.

Dzień dobry w ogóle,
chociaż dla mnie dziś mniej dobry. Z samego rana mnie, za przeproszeniem, jasny ch** strzelił. Wchodzę do kuchni, a ona wygląda jak obsypana śniegiem. Cała w kulkach styropianu. Nie wiem, czy firma nie powinna zabezpieczyć jakoś okien jak szlifują czy coś tam robią z tym styropianem? Bo ja nie jestem w stanie żyć pół roku przy zamkniętych oknach, bo może akurat tego dnia coś będą robić. Wrrrr.... godzinę odkurzałam.

u nas też dzisiaj chłodno i zachmurzone niebo, chyba wolę od upałów
dalej meczymy się z syna choróbskiem, wczoraj haftował, dzisiaj mu słabo, brzuch go boli i głowa, na razie nie wymiotuje... co za cholerstwo, 5 dzień go trzyma....musze iść z nim do jakiegoś innego lekarza
tab, współczuję remontów
a ja w czerwone kokardki nie wierzę :) zawsze sobie można dopasować płacz dziecka do tego że ktoś zauroczył, równie dobrze w czarownice mozna wierzyc :))

DorissŁ próbowałam wieczorem podać Antosiowi mm z butelki i też nie chciał pić:-(

Dziewczyny czy zaczynacie już rozszerzać maluchom dietę ?
Na ostatniej wizycie u pediatry ( 17 maja ) pani doktor powiedziała do mnie że za 3-4 tygodnie mam wprowadzić małemu jabłuszko a potem marchew .Jestem lekko zdziwiona ,że tak wcześnie ponieważ Jasiowi jabłuszko dawałam dopiero w 6 miesiącu i zupki też .

reklama
ja nie wierze w zabobony.. a przynajmniej niewierze w te złe hehe, W moim ogrodzie znalazłam juz co najmniej 10 prawdziwych czterolistnych koniczynek, mam kilka zasuszonych , ale teraz to juz nie zrywam tylko robię im zdjęcia. Jedna kiedys przykleiłam do ślubnej kartki dla przyjaciółki. Kiedyś na koloniach znalazłam aż 6listną .Czarnego kota mamy w rodzinie wiec od kociego pecha jestem zwolniona :-D. Dzionek pochmurny ale i tak jest ok, bo chłodniej trochę. Milusia od szczepienia jeszcze nie miała zlego humoru wiec juz chyba nic jej nie będzie. uciekam sprzatac bo ona grzeczna a Dodi na spacerze z tatusiem.

Do góry