reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

vikiigus - czerwoną wstążeczkę sobie powieś - chroni przed złym spojrzeniem :-D

Kuzynka mojego męża prawie się poryczała przekonując mnie do powieszenia czerwonej kokardki na łóżeczku, "bo ktoś mi dziecko zauroczy". Nie dałam się. Niestety w żadne zabobony nie wierzę :)

A propo zabobonów - ostatnio znalazłam 4-listną koniczynkę, którą w domu zjadł czarny kot :-) kot żyje - ja czekam :-)

reklama
vikiigus - czerwoną wstążeczkę sobie powieś - chroni przed złym spojrzeniem :-D

Kuzynka mojego męża prawie się poryczała przekonując mnie do powieszenia czerwonej kokardki na łóżeczku, "bo ktoś mi dziecko zauroczy". Nie dałam się. Niestety w żadne zabobony nie wierzę :)

tab
- ja tez dostałam od szwagierki czerwoną wstążeczkę- a żeby było śmieszniej - przypiętą do medalika - leż sobie gdzieś...hmm a może powinnam jednak przywiesić :):):)

benfica
- jak to - znaczy ta koniczyna znaleziona była po zjedzeniu przez kota czy znalazłas a ten okropny czarny kot pożarł Twoje wieeelkie szczęście :):):) - a na moje jak był czarny i zjadł koniczyne to teraz czarne koty Ci nie groźne heheh:):):)

tab
- ja tez dostałam od szwagierki czerwoną wstążeczkę- a żeby było śmieszniej - przypiętą do medalika - leż sobie gdzieś...hmm a może powinnam jednak przywiesić :):):)

benfica
- jak to - znaczy ta koniczyna znaleziona była po zjedzeniu przez kota czy znalazłas a ten okropny czarny kot pożarł Twoje wieeelkie szczęście :):):) - a na moje jak był czarny i zjadł koniczyne to teraz czarne koty Ci nie groźne heheh:):):)

zeżarła znalezioną :-) ale dobrze piszesz :-)

myssia u mnie jest tak samo mala ulewa bardzo czesto nawet kilka godzin po jedzeniu takze nie jestes sama :-) wlasnie z tego wzgledu pojechalismy dzisiaj na wazenie i teraz ma 6 kg takze bardzo dobrze :-)
U nas dzisiaj nici ze spaceru raz burza raz slonce ,wczoraj bylo tak samo i nas troche zmoczylo wiec dzisiaj sobie odpuscilam.
Co do spania w dzien to gora 4 razy po okolo 40 min a tak to ciagla zabawa. Nadia juz tak sie wycwanila ze nie usiedzi u mnie na kolanach tylko trzeba z nia stac zeby wszystko ladnie widziala z gory, husiac i bujac a i uwielbia jak sie samolot robi :-) , ale to dobrze przynajmiej przez to chodzenie troszke moze z tylka i ud tluszczyku zejdzie ::D

hmmm,ja jakoś wierzę w te złe spojrzenia,nawet kokardkę wozilam pod podusią z małym Jasiem i Krzysiem:zawstydzona/y:
teraz kokardki nie mam,ale Zu śmiga czerwonym wozkiem:-D

jak uprać i nie zniszczyć zasłony z tafty?wczoraj była babeczka z firmy swiadczącej takie usługi ale zażyczyła sobie po 80 zł od okna,to podziękowałam...i po co mi był ten remont..

w temacie ulewania,u nas cisza,tylkoprzy obiciu czasem mleczko się cofa.

witam czwartkowo:)
jak zwykle o 4 rano:laugh2::crazy:

Ostatnia edycja:
Witam,
My dziś idziemy na drugą dawkę pneumo. Nie lubię dni ze szczepieniami.

Ewusia, my też mamy czerwoną wstążeczkę. Mama mi tak głowę suszyła, że dałam się przekonać. Nie zaszkodzi przecież ;-)

Witam
Szczerze nawet o tym zabobonie nie słyszałam.

Nie zmieniłam młodemu pieluchy w nocy więc dziś pobudka o 6. Młody śpi od 8 znowu, ale marudził, ale znowu go uspałam ze smoczkiem i pieluchą, muszę tylko postać chwilę przy nim i go pogłaskać.

Rachell to powodzenia na szczepieniu, oby obyło się beż płaczu.

Mysia mój Kuba też ulewa, ostatnio mniej, może już mu tam się pozamykało bardziej. Ale potrafi mu się ulać np. bo za bardzo rączkami macha. A krzyczeć też potrafi jak jest zmęczony za bardzo to jeszcze ryczy i gada po swojemu, najczęściej w aucie jak ma dość podróży.

Dzień Dobry Mamuśki :-)
Dziewczyny o co chodzi z tą witaminą D ? Ja od początku karmię tylko piersią i codziennie daje małemu witaminę D . Na ostatniej wizycie pytałam pediatrę i powiedziała żeby dawać dalej , co najmniej do następnej wizyty tzn do 12 lipca .

reklama
Do góry