reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
margoz ;-);-);-):-D

tak czy inaczej zęby musza wyjść, prędzej czy później a każde z naszych Maluchów będzie je mieć... teraz jak ząbki na dole są czasem Maja mnie takim ostrym zebem złapie za sutek jak ja karmie i... nie jest to nic fajnego a ona sie smieje jak jej mówie, że nie wolno bo to boli... Łobuz mi rosnie ;-)

Witam

Ja niby ząbki miałam jak skończyłam pół roku, P. nie wiem kiedy miał, ale nie mam ochoty dzwonić do teściówki i się pytać. Póki co to u Kuby nic tam nie widać, jak będą miały być to wyjdą. Tak jak pisze Maran-atha zęby wyjdą prędzej czy później.

Ja ma dzisiaj wizytę u gina, skończyłam karmić 2 miesiące temu, a @ nie ma, mam tylko plamienia od 3 tygodni i brzuch mnie ciągle boli, muszę sprawdzić czy hormony mi sie nie rozjechały. Ciąża to nie jest, bo 2 testy już zrobiłam.

Witam sie!
Ja dzis wrocilam do siebie, mala zostala u babci, musialam zrobic zakupy, jutro tez mam sporo spraw, wiec stwierdzilam ze skoro i tak bede u malej juz jak bedzie sie kladla spac to moze lepiej pozalatwiam dzis popoludniu i jutro rano wszystko to co musze, a mala przywiezie mi mama. Szczerze mowiac nie mam czasu tesknic za mala - sporo pracy, bardzo duzo nowosci, braki w wiedzy, a pomocy nie mam za wiele bo reszta ma swoja robote. W przyszlym tygodniu troszke sie to uspokoi bo mam miec kogos do pomocy, a potem mam sie szkolic w tym co bede robic docelowo. Bardzo sie ciesze ze zmienilam prace, dostalam tutaj sporo wiecej niz zarabialam - nawet nie spodziewalam sie ze spelnia moje oczekiwania, dzieki temu troszke nasz budzet domowy sie podreperuje. Niestety kosztem malej... Chociaz na razie nie zauwaza mojej nieobecnosci. U mojej mamy swietnie je, spi, bawi sie i szaleje. Jest pogodna. Tylko jednak brakuje jej troszke mnie wczoraj zasnela dopiero jak ja przytulilam w lozku do siebie. Mama mowila ze popoludniu tez sie mocno przytulila i zasnela. Nigdy nie byla taki przytulas...
My od prawie poltorej miesiaca mamy widoczna biala kreske na dziaslach, a zebow nie widac... mamy nie pamietaja kiedy nam wyszly.

sylvanas brawo dla Kajtka!

Zauwazylam ze wiele z nas wrocilo do pracy sporo sie nas wykruszylo...

Gosia, jak po wizycie u gina??
sylvanas, gratulujemy ząbka :)
ligotka, mala na pewno tęskni, ale przyzwyczai się do nowej sytuacji i będzie tylko lepiej :tak:( tak sobie to i sobie powtarzam, bo za tydzień i mnie to czeka hehehe :-D)

nie ma lekko z pworotem do pracy. Ja ide od poniedzialku i mam mieszane uczucia, staram sie nie myslec albo znajdowac w tym pozytywy. Najbardziej bedzie mi brakowac tych spacerków. Nie wspominając juz o reszcie. Ale prawda jest taka, że czy Maja bedzie miała roczek, 2,3,14 lat to i tak bedzie mi ciezko sie z nia rozstac i tak. A wracac do pracy po kilku latach tez nie jest łatwe. Baaaa o dwoch tyg urlopu ciezko sie wraca do pracy, ehhhh po weekendzie nawet :))) Kurcze a pamietacie jak sobie gadalysmy tu na forum jakos we wrzesniu albo październiku z dzieciaczkami w brzuszku, jak czas szybko zlecial.

gratulacje dla Kajtka, pamietam jak jakis czas temu pisalas, że go bolalo, chyba dlugo sie przebijał ząbek?
u nas ząbków tez nie widac, pani doktor ocenila, że w najblizszym miesiacu raczej sie nie pojawią. Ale dodała, że nie ma mnie to martwic bo im później dziecko ma ząbki tym tez troche lepiej bo później wypadają mleczaki i wyrastają stałe ząbki. A ma to swój plus poniewaz dziecko jest wieksze i ma wieksza szczenkę i wtedy zeby mają wiecej miejsca do wyrastania a czasem jak mniejsze dziecko ma juz stale to potem wyrastają gdzies w bok itd. Oczywiscie to tylko niektore przypadki. A i dodała, że teraz coraz wiecej dzieciom ząbki wychodza później. Mało jest maluchów ktore przed półroczkiem mają juz ząbki. Czy miała racje?, hmm, nie wiem,

Margoz u gina ok, zbadał mnie i jest w porządku, dostałam tabletki na wywołanie @ a muszę jeszcze iść do endokrynologa tarczyce zbadać.

Ligotka to super, ze z pracy zadowolona jesteś. Ja ciągle szukam, u mnie w firmie coraz większe kwasy są, nie chcę tam wracać.

Sylvanas gratulacje dla Kajtka.

Ligotka, ja już sobie troszkę obmyślam co i jak będę robić, żeby tylko cały dzień w pracy był wypełniony po brzegi. Właśnie, żeby nie mieć czasu tęsknić.

Doriss, masz rację z tym powrotem. Chyba każdy moment będzie kiepski. Trzeba to po prostu przetrwać. A przynajmniej próbować...

Gosia, no patrz. A ja całe życie miałam takie jazdy z @, że szkoda gadać. Po kilka miesięcy nie było i trzeba było wywoływać. A teraz dostałam po 5ciu miesiącach, a przecież nadal karmię. Pokręcona ta kobieca gospodarka hormonalna.

reklama
Do góry