reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

moniabir ja tez sie boje khttps://www.babyboom.pl/forum/members/moniabir-56958.htmlrzywej cukrowej, w poprzedniej ciazy o malo nie zwrocilam calej zawartosci żołądka....wtedy robili z 50g.. ale wyszedl mi zly wynik i musialam robic jeszcze raz z 75g...ale podpowiem ci cos w tajemnicy.....do tej mikstury mozna dodac wyciśniętą cytryne ..... jest o wiele lepsze :-) nie mdli ....bleeeeee

reklama
Witam dziewczynki :)
Suseł: Co do kotow, to nie bardzo interesuje sie tak jak psami, zebym mogla doradzic. Musisz poszukac w necie. Ale z mojego punktu widzenia, to koty sa wiekszymi indywidualistami niz psy i nie powinno byc problemu. Ale zwroc tez uwage, ze kot potrafi bolesnie podrapac :(

Nadal nie czuje ruchow dzidzi, czekam z niecierpliwoscia :)
Do dziewczyn z Krk: W ktorym szpitalu bedziecie rodzic? Ja mam lekarke z Rydygiera i tam sie wybieram, sluszalyscie cos o tamejszej porodowce i szkole rodzenia?

Buzi :)

Mamy córeczkę :)))

Pani doktor nie jest na 100 pewna, mówi że w tą stronę częściej zdarzają się pomyłki..ale póki co między nóżkami pusto ;)

Co do rydygiera to nie słyszałam nic o tamtejszej porodówce, raczej ujastek, żeromski obijały mi się o uszy. My będziemy rodzić w Bielsku-Białej.

Mamy córeczkę :)))

Pani doktor nie jest na 100 pewna, mówi że w tą stronę częściej zdarzają się pomyłki..ale póki co między nóżkami pusto ;)

Co do rydygiera to nie słyszałam nic o tamtejszej porodówce, raczej ujastek, żeromski obijały mi się o uszy. My będziemy rodzić w Bielsku-Białej.

Gratuluję córci :))))

A co do krzywej cukrowej ja miałam robioną 75 g i wiedziałam, ze można dodać cytrynkę, ale postanowiłam być dzielna i znieść wszystko. I udało się :)))))))))) Ale to było 2 lata temu, więc ciekawę, jak będzie teraz...

aniuprzemka wielkie gratulacje !!!! też już bym chciała usłyszeć taką nowinę :)
Ta krzywa cukrowa o której piszecie to przyjęcie glukozy na czczo?? W którym tygodniu robi się takie badanie?? Jak byłam na pierwszym pobraniu krwi to była też dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i właśnie coś mówiła żeby jej pielęgniarka dodała cytrynę bo jest ponoć bardziej znośne. Kuzynka też mi wspominała, że to jest ochydneeee, teraz wasze opinie, grrrrrrr już mi niedobrze a nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to smak..............

aniuprzemka wielkie gratulacje !!!! też już bym chciała usłyszeć taką nowinę :)
Ta krzywa cukrowa o której piszecie to przyjęcie glukozy na czczo?? W którym tygodniu robi się takie badanie?? Jak byłam na pierwszym pobraniu krwi to była też dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży i właśnie coś mówiła żeby jej pielęgniarka dodała cytrynę bo jest ponoć bardziej znośne. Kuzynka też mi wspominała, że to jest ochydneeee, teraz wasze opinie, grrrrrrr już mi niedobrze a nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to smak..............

tak na czczo i test robi sie pomiedzy 24 a 28 tyg
jesli chodzi o smak to mi to przypomnialo dawniejsza orenzade w Polsce, taka jescze w woreczkach

Aniu gratuluje coreczki!

Czesc Dziewczynki
Pogoda taka piekna że zafundowałam sobie dziś spacerek, moje przeziebienie powoli zanika, pozostał katar, dzieki za polecenie inhalacji po nich czuje sie duzo lepiej ;)
Powiedzcie mi dziewczyny, co to jest ta krzywa, ja sie z tym jeszcze nie spotkałam, czy robi sie ja jak ma sie jakies zle wyniki badan czy jak?

reklama
pani_cinkowa, ja tez odczuwam takie skurcze i trochę się martwię, bo w pierwszej ciąży miałam je znacznie później i znacznie słabsze. Podobno to macica przygotowuje się do porodu. Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo wizytę mam dopiero 4 października. Ostatnio miałam takie skurcze średnio co 10 minut przez cały dzień, ale od wczoraj już jest lepiej.

Vive mi też juz dziś znacznie lepiej, jeszcze rano miałam bolesny brzuch, ale z czasem na szczęscie przyszła ulga.
A kiedy miałaś takie skurcze w poprzedniej ciąży? We wtorek idę do gina, co prawda to będzie zwykła wizyta bez usg, ale opowiem mu o wszystkim i zobaczymy co na to powie. Mam nadzieję, że to nic groźnego.. po prostu macica rośnie czy coś w ten deseń.

aniaprzemka gratulują córci:happy:

Do góry