reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Czesc Dziewczynki, Błagam ratujcie, wczoraj pisałam że czuje się lepiej, bo rzeczywiscie katar ustepuje ale od wieczora meczy mnie koszmarny kaszel, w nocy spac nie moglam, nie mam pojecia jak to leczyc, slyszalam ze mozna pic syrop prawoslazowy czy to prawda??
aniuprzemka gratuluje córci ;)
soniu wspolczuje! przypomina mi to jak dwa lata temu poszlam do rodzinnego bo sie rozchorowalam na grype stara babulinka ciagle ze nic nie slyszy nic nie widzi, a na koncu do mnie ze mam kilka dni polezec, to jej mowie ze nie mam mozliwosci bo pracuje, ze moze bym dostala chociaz dzien zwolnienia, to zaczela sie na mnie drzec ze wymuszam ze wcale nic mi nie jest itp... wiec tacy sie zdarzaja, wspolczuje tylko tych przezyc
A propo farbowania wlosow, to tez slyszalam rozne opinie, ale ja jakos mam jednak zamiar w przyszlym tygodniu wybrac sie do fryzjera, chociaz raz w ciazy, mysle ze nie powinno zaszkodzic ;) buziaki

reklama
Vive mi też juz dziś znacznie lepiej, jeszcze rano miałam bolesny brzuch, ale z czasem na szczęscie przyszła ulga.
A kiedy miałaś takie skurcze w poprzedniej ciąży? We wtorek idę do gina, co prawda to będzie zwykła wizyta bez usg, ale opowiem mu o wszystkim i zobaczymy co na to powie. Mam nadzieję, że to nic groźnego.. po prostu macica rośnie czy coś w ten deseń.

aniaprzemka gratulują córci:happy:

W pierwszej ciąży miałam na pewno między 20 a 30 tyg, ale dokładnie nie pamiętam. Nigdy za to nie miałam przez cały dzień, tak jak teraz. Też mam nadzieję, że to normalne. Napisz, proszę, po wizycie, co Ci lekarz powiedział :)

Hej,
czytałam, że nie można się farbować w ciąży.. chciałam sobie zrobić jutro pasemka..lecz chciałam najpierw was zapytać o radę. Czy coś o tym słyszałyście?

Ja robię pasemka. Trochę się bałam w pierwszym trymestrze, ale wtedy robiłam farbą bez amoniaku.

madziadk, a zdradź nam tajemnicę jakie to są farby i gdzie można kupić takie farby niskoamoniakowe stosowane w zakładach? No i podejrzewam, że co zakład, to inne kosmetyki do farbowania i nie zawsze człowiek wie, na ile dobra jest ta farba, którą nam farbują włosy.
Ja akurat bardzo rzadko farbuje włosy (lubię moją naturalną ciemną czekoladkę), jesli już to jakiś szampon bez amoniaku na odcień, no ale niedługo pewnie będę musiała zacząć, jak mi się jakieś siwuchy zaczna platać.

witajcie babeczki
u nas dzisiaj normalnie lato :) cieplutko i słońce grzeje :) fajnie :)
dzidzia cały wieczór i pół nocy kopała, czym mnie uspokoiła, chyba pracuje w systemie dwudobowym, dwie doby śpi - dwie harcuje :))
co do krzywej cukrowej, to ja w pierwszej ciąży nie miałam robionej, zwykłe badanie cukru na czczo, ale bez obciążenie glukozą, w tej ciąży też na razie miałam raz badany cukier, ale też to było zwykłe badanie na czczo... aż się chyba upomnę u ginka o takie, skoro mówicie, że to takie ważne...
a włosy farbowałam w 3 miesiącu ciąży, nie sądzę, żeby dzisiejsze specyfiki zagrażały dziecku, kiedys to co innego, farby były mocne i rzeczywiście szkodziły nie tylko dziecku ale i matce
ligotka, spróbuj się leczyć czosnkiem, w końcu to naturalny antybiotyk, jedz codziennie kanapkę z czosnkiem i po jakimś czasie na pewno będzie lepiej :)

czesc:))
Ligotka współczuję, a może ten syrop z cebuli, ja przed ciążą stosowałam go zazwyczaj na kaszel. Wczoraj też wyszłam na spacerek bo była piękna pogoda i nie mogłam usiedzieć w domu. Wogóle zaraziłam mojego męża i teraz on chodzi zawalony, biedaczek :(( A ja mam wrażenie, że przez to pogorszyło mi się z katarkiem :((
Co do farbowania włosów to ja również się wahałam na początku ale moja fryzjerka powiedziała mi, że przy pasemkach farba nie dotyka skóry głowy a poza tym ma własnie fabry bezamoniakowe więc nie muszę się obawiać. Mało tego moja koleżanka też farbowała i pytała nawet o opinię ginka. Robiłam pasemka w pierwszym trymestrze i zamierzam zrobić wkrótce znowu.

Cześć dziewczyny ;)

Wczoraj byłam u lekarza no i dowiedziałam się, że będziemy mieć córeczkę ;)
Z maluszkiem jest wszystko ok. Od jakiegoś czasu czuję już ruchy. Co prawda jeszcze są nieregularne ale od czasu do czasu czuję kopniaki.

Ponieważ od jakiegoś czasu mam bóle brzucha i krzyża, lekarz mi przepisał laktomag. No i pewnie za jakiś tydzień lub dwa będę musiała iść na zwolnienie. Jak to powiedział "Najwyższa pora trochę zwolnić i odpocząć".

Co do farbowania, ja mam ciemne włosy więc, żeby nadać im kolor używam henny. Obecnie przefarbowałam sobie na burgund i wyszedł super. Henna jest bezpieczna więc nie zaszkodzi maleństwu.

ja miałam wczoraj napisać, ale cały dziń coś... i goście wciąż byli i nie miałam kiedy... Boże ja zamiast odpocząć to sie jeszcze gorzej tym urlopem męcze... ale do rzeczy, wczoraj robiliśmy USG i wszystko z dzieciaczkiem dobrze, zdrowy i odpowiednio duży do wieku ciązy, jest tylko mały problem z łożyskiem bo bardzo nisko umiejscowione 2cm od ujścia i to może być problem przy porodzie, ale jeszcze przed wyjazdem mam do pana przyjść to zobaczy czy się podnosi wraz ze wzrostem macicy... no a odnośnie płci to będzie druga babeczka Maja na 100% bo mam zdjęcie warg sromowych hehehe więc o pomyłce nie może być mowy ;) ale Ala i tak nie chce dać sie przekonać, że to Maja i dalej mówi, że tam mieszka JACIU ;)

Witam sie i ja:-)
Gratukuje córeczek,wkońcu robi sie ich coraz więcej;-)
Ja sie dziś nalatałam,teraz tak mnie kości łonowe bolą,że szok.
Mój synek udziela się bardzo często,nie ważne czy chodzę,czy siedzę,czy leżę:-D
O pierwszej w nocy zbudziło go chyba moje burczenie brzucha i musiałam wstać zrobic kanapke,wtedy też ładnie kopniaczkiem podziękował mamusi:-D

reklama
Cześć dziewczęta :-)

Gratuluję córeczek:-) Wyrównuje nam się stosunek chłopców do dziewczynek a to jeszcze nie koniec :tak:

Odnośnie farb do włosów to w drogeriach jest coraz więcej farb bez amoniakowych. Nie zawsze są tak trwałe, ale są też dobre typu Casting L'oreala

Agunia a Ty to w miejscu nie możesz usiedzieć ;-)

Do góry