reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Od kilku dni czuje takie dziwne ukłucia w samym dole brzucha.Jakby ktoś wbijał mi igłę. Nie są zbyt częste. Nie wiem czy się tym martwic czy nie?? A wizyte mam zaplanowana dopiero na 25 października. Może któraś z Was tez miała cos takiego??

reklama
moja mała też mi sadzi coraz mocniejsze kopniaki, ojca tylko kopnąć nie chce hehehe, jak tylko przykłada rękę do brzucha, to ona zastyga i się uspokaja :)) biedny tatuś :)))
ja też dzisiaj od piątej nie śpię i czuję już zmęczenie materiału, pewnie padnę wczesnym wieczorem razem z synkiem
dziewczyny, powodzenia na wizytach :))

Od kilku dni czuje takie dziwne ukłucia w samym dole brzucha.Jakby ktoś wbijał mi igłę. Nie są zbyt częste. Nie wiem czy się tym martwic czy nie?? A wizyte mam zaplanowana dopiero na 25 października. Może któraś z Was tez miała cos takiego??

nie martw się, to naturalne, macica się rozszerza i tak czuć, albo jako kłucie, albo pobolewania delikatne
mnie też czasem kłuje

Witam:-) Ja mam dziś totalnego lenia. Wczoraj byłam w pracy cały dzień i wieczorem czułam się jak połamana, wszystkie kości czułam:blink: Dlatego dziś odpoczynek:tak:
Ewitka, trzymam mocno kciuki za Was!!! Na pewno jest Wam ciężko, ale dacie radę!!!

Witam :)
Ja juz po połówkowym. Wszystko na szczesie jest w porzadku, porobione wszystkie pomiary i jest ok. I okazalo sie, ze bedzie.... dziewczynka!! Wszystkie wczesniejsze USG mowily o chlopcu, ja tez tak czulam a tu niespodzianka. Maz powiedzial, ze super ale i tak bedzie robil, poki chlopca nie zrobi (no napewno...:-)) Dla mnie najwazniejsze jest to, ze Malutka jest zdrowa. I nie bedzie Oliwka jak mialo byc tylko-Gabrysia :)

mysia88 to gratuluję córeczki:) jak fajnie że teraz dziewczynki sie częściej pojawiają:) a ja czekam... byle do czwartku i może też się dowiem co noszę w brzuszku - byle zdrowiutkie:)

Wstawiam więc swoją przemianę. Teraz jestem na etapie trudnej długości ale mam nadzieję jakoś przetrwać :)
Przed zmianą:

Po 1 zmianie styczeń:

Po 2 zmianie czerwiec:

We wszystkich fryzurkach ci do twarzy-druga podoba mi się najbardziej. Postaram się wstawić jakieś swoje zdjęcie, tylko najpierw muszę poprosić męża, żeby mi zrobił jakies ładne ;)

mysia-gratulacje!! Ja dowiem się za tydzień, czy mój chłopiec nie okaże się przypadkiem dziewczynką :)

Dziendobry
Wspolczuje wam tego siedzenia samym w domu. Dlatego najlepiej jest jak kazdy ma tez swoje zycie a nie czeka tylko na ta druga osobe. Nie wyobrazam sobie tego, by czekac i prosic M zeby mnie gdzies zabral czy cos w tym stylu. Warto miec jakies swoje zajecie i nie byc calkowicie zaleznym od drugiej osoby..
Anja u mnie nie jest tak, że siedze cały dzień i czekam na męża. Ja myśle, że każda z nas ma jednak swoje zajęcia. Umawiam się czasem z koleżankami, chodzę na zakupy, mam tez zajęcie w domu, ale po prostu lubię kiedy mąż wraca do domu bo lubie jak jest blisko, jakoś ostatnio nie ma dużo wolnego czasu, więc lubie jak wraca wczęsniej. A nuda czasem dopada, ale mimo wszystko nie chciałabym teraz wracać do pracy, Polubiłam swój rytm dnia, to, że mam spokój, czas na relaks. Pracuję w firmie transportowej a tam ciage coś się wali, sypie i wszystko jest na już. Nie ma dnia bez nerwówki więc ograniczam ten stres dziecku do minimum.

Meegi ja czasem jak chodzę za dużo albo za szybko to czuję takie kłocie w dole podbrzusza, tak jakby kolka ale niżej. Dzisiaj ledwo doszłam do lekarza a on mówi, że to dobrze znaczy, że boli bo wszystko prawidłowo się rozwija i pracuje.
Już pisałam na wątku wizyt ale powtórzę, że nadal nie znam płci mojej kruszynki:(( Ale wiem, że rozwija się prawidłowo. Wszystko w normie. Na następnej wizycie (3.11) będę miała znowu dokładniejsze pomiary robione.

Mysia88 gratulacje :)

reklama
Skorupy:)oklolice Ciołkowskiego:))))
do PSK do przychodni?w którym miejscu tam przyjmują?
Poród planujesz w klinice czy USK?
latam dziś za wózeczkiem.Xlandery z kolekcji 2010 to bajka:))))tylko ta cena....

Także nie lubie być zdana na czyjeś towarzystwo,lubię niezależność.Jestem w innej sytuacji,bo z dwójką dzieci poprostu cały wolny czas jest zajęty:)))no i nie mam kiedy się ponudzić i "niepogadać".

Do góry