reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witaj Liberta i korzystaj z forum do woli, czasem potrafi naprawdę poprawić humor i podnieść na duchu w trudnych chwilach

a ja dzisiaj czuję się fatalnie, do okropnego bólu gardła doszedł kaszel, że aż płuca mi rwie, katar i ból głowy - wstałam przed 5 rano bo nie spałam prawie całą noc, pomyślałam że jak zrobię gorące kakao to może jakoś zasnę. Trudno było ale od 6 pospałam do 10. Biorę bioparox ale on strasznie gorzki jest. Staram się jesć dużo czosnku (wczoraj obrałam całą główkę i na kanapki z solą) dobrze że mąż zjadł ze mną to mu ten odór nie przeszkadzał bo sam miał :D

Przez okno widzę że słoneczko świeci więc życzę udanego dnia

reklama
Liberta witaj u nas, ja tu trafilam jakos we wrzesniu a dzis niewyobrazam sobie dnia bez zagladania tutaj ;)
viikigus wiem ze oni nas nigdy nie zrozumieja :( ja tylko nie chcialam aby mi wmawial ze jestem wyrodna matka i glodze swoje dziecko!, poza tym jak zdrowko?
jtaudul współczuje i zycze dużo zdrowia lecz sie i duzo lez! Mnie na szczescie tylko zostal niezbyt meczacy katar! ;)
A propo Sylwestra to chyba w domku, mąz do 15 pracuje wiec wiele zaplanowac sie nie da no i na daleki wyjazd bym sie juz nie zdecydowala...
A powiem Wam ze jak buszowalam wczoraj po tych hotelach spa to znalazlam sporo pakietow dla kobiet w ciazy, ech.... jak by mi tak mezus zasponsorowal taki relaksik :) marzenia ... ;) Buziaki aha i bylam na spacerku, mrozno ale bardzo milo!

sunshine przeciez oni ledwo snieg zobacza a juz paraliz i w ogole koniec swiata:baffled:. Pamietam w tamtym roku jako jedna z nielicznych przyszlam do pracy przy pierwszych opadach i dziewczyny sie nadziwic nie mogly jak ja dojechalam z drugiego konca miasta. Jak wracalam to na srodku ulicy staly porzucone samochody ( bo do mnie pod gorke) a my z mezem na zimoweczkach slalomem miedzy nimi:-p Lata praktyki w Polsce jednak czegos nas nauczyly :-)

Wiem Polis :-) ja w zeszlym roku niestety nie dojechalam do pracy. W londynie autobusy staly na srodku ulicy i w ogole nie jezdzily a pociagi co jakis czas przepelnione, metro zreszta tez nie jezdzilo na niektorych liniach :tak:, wiec gdybym tak czekala to bym dojechala chyba po poludniu :-D Dwa lata temu tez mialam taki problem. UK w ogole nie jest przygotowana na zime, w zeszlym roku bylo zle w tym ma byc podobno jeszcze gorzej i wcale mi sie nie wydaje ze sa na to przygotowani :-) W polsce o ile sie orientuje trzeba zmieniac opony na zimowe a tutaj nie, dlatego maja takie problemy z malymi goreczkami :-D

Nixie juz pare razy czytalam ze masz bole w kroczu, ja przyznam ze jeszcze nie mialam ani razu ..jedynu bol jaki mam to jak mnie synus kopie w jednym miejscu i czuje siniaka i jak sie rozciagaja miesnie...czasem jak dlugo chodze to zaczyna mnie na dole troche brzuch bolec bo wydaje mi sie ze on mocno do przodu urosl i nie ma zadngo wsparcia :tak:

U nas sloneczna pogoda ale bardzo mrozna ,
zycze milego dzionka

witam w słoneczny piątek :-)
witaj Liberta :-)

a ja dziś zrobiłam sobie króciutki spacer, tzn. króciutki, jeśli chodzi o dystans, ale czasowo, to zajął mi prawie godzinę - tak wolno szłam. Z domu musiałam wyjść, bo czułam się niedotleniona, poza tym chciałam trochę rozchodzić moją pachwinę, bo mnie boli małpa jedna. Najgorzej jak śpię, ciągnie aż po całej nodze. I to ta nieszczęsna lewa strona, na której niby najlepiej spać. A ja dziś spałam na prawej, bo leżenie na lewej potęgowało ból.
Właśnie zauważyłam, że mi begonia padła na balkonie od mrozu :/ Trudno.

Witam mamusie !

moja ciąża przebiega książkowo aż do przesady, przeczytałam gdzieś, że w ostatnich dwóch miesiącach mogą pojawić się skurcze łydek i proszę przedwczoraj złapało mnie w lewej łydce, a dzisiaj w prawej...

pierwszy raz w życiu miałam skurcze w łydkach, leżałam i zastanawiałam się, czy tak boleć będą skurcze porodowe :-)

macie jakieś sposoby aby uniknąć skurczów? nie tylko to jest bolesne gdy złapie, ale potem ciężko mi się chodzi :-(

POMOCY !

Witam wszystkie mamy które rodzą w lutym 2011 i nie tylko.
Dołączam do was dopiero dzisiaj, ale lepiej późno niż wcale a termin mam na 26 lutego ;)
Ja mam na ten sam dzień :)
A z której części Polski jesteś?
Witam mamusie !

moja ciąża przebiega książkowo aż do przesady, przeczytałam gdzieś, że w ostatnich dwóch miesiącach mogą pojawić się skurcze łydek i proszę przedwczoraj złapało mnie w lewej łydce, a dzisiaj w prawej...

pierwszy raz w życiu miałam skurcze w łydkach, leżałam i zastanawiałam się, czy tak boleć będą skurcze porodowe :-)

macie jakieś sposoby aby uniknąć skurczów? nie tylko to jest bolesne gdy złapie, ale potem ciężko mi się chodzi :-(

POMOCY !
Ja miałam trochę takich skurczy czy skurczów pod koniec poprzedniej ciąży i kilka razy w życiu przed, więc faktycznie bardzo to bolesne - ale poród to inny ból...
Polecam potas plus magnez. Niedobory i tego i tego wpływają na częstsze skurcze.

Witam mamusie !

POMOCY !

ja się ze skurczami borykam już ze 3 miesiące, faktycznie niefajna sprawa, ale jeśli bym miała wybierać skurcze w łydkach a bóle porodowe to wybieram te pierwsze hehehe :)))))
łykam magnez i trochę pomaga, no i mój T mi nogi masuje, ale chyba miną dopiero po porodzie

Soniu na mnie swietnie dziala kiedy zlapie mnie skurcz wyprostuje noge i przyciagam palce do siebie, albo prosze o to meza, skurcz odchodzi jak reka odjal a potem nie ma bolesnosci miesni ktore czesto zostawaly po skurczu! Wyproboj ;)

Soniu na mnie swietnie dziala kiedy zlapie mnie skurcz wyprostuje noge i przyciagam palce do siebie, albo prosze o to meza, skurcz odchodzi jak reka odjal a potem nie ma bolesnosci miesni ktore czesto zostawaly po skurczu! Wyproboj ;)
tak to jest najlepszy sposób na skurcze,żeby przyciągnąć palce do siebie, wtedy szybko przechodzi:)

reklama
Glukoza jednak w normie uff... Po 2h miałam 115. Więc nie muszę się stresować, że położą mnie przed porodem w szpitalu w innym mieście (tu tak robią, nie wiem czemu).

Do góry