reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

mysia no to lez i odpoczywaj. Mam nadzieje ze przejdzie bo faktycznie jeszcze wczesnie.
zanzab zycze sobie tyle spokoju ile w twoim opisie, choc po moim ostatnim falszywym alarmie to watpie ze bede spokojna. A Karolek robi slodkie minki:-)

reklama
Moja córka się uparła i chyba nie wyjdzie sama. Ma póki co mnóstwo czasu, ale wszelkie objawy zbliżającego się porodu zniknęły. Ba! Wczoraj na badaniu okazało się, że szyjka wysoko, gładka i zamknięta. Ula chyba czeka do wiosny.... Po moim trupie ;P

Zanbab wielkie gratulacje, Karolek cudny, nie widać na fotce, że taki króciutki, no a poród też nie taki straszny!
Ja po poście Viki boję się, czy córci nie wyciągną za wcześnie. Niby to będzie 39 tygodni z OM, ale tak naprawdę 38 - z USG i wg owu. A my potrzebujemy dużo siły, żeby szybko wrócić do mamusi i tatusia. Kurcze, zostało mi 9 dni w domu, zebrałam się i zaczęłam prać ubranka, dalej nie mam kombinezonu na wyjście :-(, ale najwyżej ubierzemy w ten po synku albo pożyczymy od kogoś.
Co do wątków porodowych i zdjęciowych podałam propozycje w wątku technicznym, zachęcam do wyrażenia swojego zdania.

Witam się po całym długim dniu.

Viki zdjęcie powalające na kolana i pokazałam mojemu M co go czeka.

zanbab Twój dzidziuś też uroczy, jak wszystkie maluszki zresztą i fajnie, że dziewczyny macie to już za sobą.

A co do tej polityki to mam takie same odczucia co wy i ten wychowawczy, ja też wracam po macierzyńskim i jeszcze urlop mam, a potem będzie kombinowanie trochę M, bo ma na zmiany i ogólnie jeszcze zobaczymy.
A z tym jedzeniem, ten bigos dla mnie fajna sprawa ale mój M jak daję mu drugi dzień to samo to już nosek krzywi, ja wtedy oczywiście muszę krzyknąć, ale żeby tak jedli kilka dni to samo to nie przejdzie, a wina moja nauczyłam. No cóż my baby tak mamy jak to wyżej pisałyście

Słyszałyscie? Kolejny wielkolud Mały Polak jeszcze większej wagi - Polska - Informacje - portal TVN24.pl - 21.01.2011
Ja do końca wrzesnia będę z małą w domu, o potem jak przy synku na zmianę do pracy (ja do południa on po południu i odwrotnie) strasznie to męczące, ale dziecko jest z rodzicami. Na babcie nie mamy co liczyć, bo obie daleko.

Ps Moniabir przeniosłam twój post do spraw urzedowych, bo ja sama nie wiem jak to jest teraz z tym becikowym i może sie z tego spora dyskusja rozpetać.

Ostatnia edycja:
vikigus, ślicznie :))) no kruszynka rewelacyjna :))))
neta, moja koleżanka ostatnio na inflanckiej rodziła i zadowolona jest bardzo z porodówki, gorzej z pobytem na położnictwie, ale to już nie ważne :) No i znieczulenie za darmo dostała :) a urodziłą synka 4,5 kg!

Chciałabym mieć już poród za sobą!!!

kurcze cały dzień jestem zarobiona bo Ala nie da posiedzieć wiec ledwo za Wami nadązam :) z czytaniem a na pisanie to już mocy brak...

Ja po poście Viki boję się, czy córci nie wyciągną za wcześnie. Niby to będzie 39 tygodni z OM, ale tak naprawdę 38 - z USG i wg owu. A my potrzebujemy dużo siły, żeby szybko wrócić do mamusi i tatusia.

Ewitka dobrze bedzie.Pamietaj ze dzieciaczki nawet male potrafia nas zaskoczyc.Moje blizniaki sa tez z 38tc i mieli 2600 i 2800 oraz jedyne 47,5cm.A teraz chlopy silne,wielkie i zdrowe.Glowa do gory.
Zanbab wraz z Gabrysia gratulujemy slicznego synka

Witam sie o swicie... Ja juz po sniadanku, wstalam godzinke temu na siku (swoja droga 5 razy tej nocy) no i juz nie zasnelam :( maz pochrapywal i nie umialam go dobudzic, a co gorsza jak tylko wstalam to przerzucil sie na moja strone lozka!!! Ja tak jakos w kratke spie, jedna noc swietnie, a druga kiepsko i badz tu czlowieku madry...
Milego dnia Wam zycze!

reklama
Witam sie i ja:)
Od 2 do 4 kręciłam się i zasnełam dopiero z książką.Długo nie pospałam bo po 6 Jasio wstał.
Miłego dnia:)lecę robić śniadanko,brzuszek się domaga:p

Do góry