reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

właśnie wróciłam z ktg i pan doktor po obejrzeniu wydruku powiedział że raczej tego tygodnia nie przetrzymam bo mam spore skurcze i dość regularne (takie były na wydruku) ale ja ich nie czułam za bardzo wiec sama nie wiem

idę jeść obiad bo mąż ugotował a potem będę nadrabiać czytanie
pa

Czyżby nowe emocje się szykują? :-) Trzymam kciuki! ;-)

reklama
oj jak ja bym chciała już :-)

Wiem że porodu nie da się nie zauważyć ale na wydruku siła jednego ze skurczy sięgała 90 (skalę widziałam tylko do 100) a ja tego i tak nie odczułam więc nie wiem jak to będzie gdy przyjdzie co do czego :)

Ewitko trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze.

Ciężko już nam i w sumie te z nas po 38 tyg. mogłyby już rodzić - zawsze to parę kg mniej do dźwigania dla naszych kręgosłupów :)

Życzę nam wszystkim wytrwałości.

Dziewczyny, czy Wam też teraz pod koniec ciązy pojawiły się rozstępy na koniec ciąży?? Ja od pierwszego miesiąca smarowałam się codziennie po dwa razi i jakoś się skóra trzymała, ale w zeszłym tygodniu popękałam na dole brzucha i widzę, że z dnia na dzień jest tego coraz więcej. Aż płakać się chce :/ Gdzieś czytałam, że maść contratubex pomaga, słyszałyście coś o tym??

Mi tez wyszly w zeszlym tygodniu-kilka w dole brzucha a wczesniej kilka na piersiach pod brodawkami na szczescie wiec nie widac. Tez sie smarowalam i jak widac na niewiele sie to zdalo. Natury nie przechytrzysz.

jtaudul fajnie ze cos wiesz, przynajmniej juz niedaleko

Ja mam dzis kryzysowy dzien a wszystko prze zsen ktory mialam w nocy. Wszystko jest dzis do d...

właśnie wróciłam z ktg i pan doktor po obejrzeniu wydruku powiedział że raczej tego tygodnia nie przetrzymam bo mam spore skurcze i dość regularne (takie były na wydruku) ale ja ich nie czułam za bardzo wiec sama nie wiem

idę jeść obiad bo mąż ugotował a potem będę nadrabiać czytanie
pa

No to trzymam mocno kciuki:tak:

Dziewczyny, czy Wam też teraz pod koniec ciązy pojawiły się rozstępy na koniec ciąży?? Ja od pierwszego miesiąca smarowałam się codziennie po dwa razi i jakoś się skóra trzymała, ale w zeszłym tygodniu popękałam na dole brzucha i widzę, że z dnia na dzień jest tego coraz więcej. Aż płakać się chce :/ Gdzieś czytałam, że maść contratubex pomaga, słyszałyście coś o tym??

o maści nie słyszałam ale będzie okazja do wypróbowania bo u mnie też fatalnie i na brzuchu wyszło wszystko teraz przez 2 tygodnie jak mi brzuch opadł.
niby nie widać jak skóra jest napięta ale pod kątem albo jak się lekko ściśnie to masakra :wściekła/y:
brzuch od początku ciąży smarowałam 2 razy dziennie albo pharmaceris albo Vichy albo perfekta mama na zmianę i jak się ma skłonności do tego to i tak wyjdą trzeba się z tym pogodzić i potem walczyć.

Maść ta jest typowo na blizny, wiadomo, że rozstęp to też blizna, ale ja w ciąży bym nic nie uzywałą. Generalnie w ciąży używa się kosmetyków przeciw rozstępom a nie na rozstępy. Poza tym często jest tak, że pojawiają się w ostatnim miesiącu ciąży. No i smarowanie nie oznacza, że się nie pojawią, bo jeśli ktoś ma tendencje to i tak się pojawią. Poza tym najlepszy na rozstępy potem jest jednak zabieg laserowy.
No i jeszcze jedna pociecha jest taka, że po ciąży będą na pewno mniej widoczne jak się skóra obkurczy.

reklama
Melduję się po powrocie :-)
Wczoraj nas wypisano po 5 dniach pobytu.Igor miał żółtaczkę. Przez 2a dni miał naświetlania i na szczęście pomogło. Byłam przez tydzień odizolowana od świata bo w moim szpitalu w związku z epidemią grypy był zakaz odwiedzin. Masakra! Zdana byłam tylko na siebie a mąż na zdjęcia synka robione przez telefon. Ale przeżyłam i jest dobrze. Igor jest cudowny!!! Teraz śpi ale większość czasu "wisi" przy piersi. Odezwę się jeszcze. Dziękuję za gratulacje i życzenia. Pozdrawiam serdecznie!!!

Do góry